用戶登入

找回密碼 | 註冊

19oC.83%

義工

網購天地 今日: 14|主題: 62204

[淘寶] 支付寶退款問題

大宅

國民生產總值:1012

BKXmas勳章

我在淘寶透過支付寶用信用卡付款,因缺貨賣家退款,請問款項是否退回支付寶?我下一次購物可以用那筆退款付錢嗎?如我下次購物,而支持寶餘額不足付全數金額,我可否用信用卡付餘數呢?謝謝

王國熱話
★☆ 機照打,水照吹 ☆★
外置硬碟機推介
WD的紅色及紫色HDD那種好些?
如何將 DV 帶轉換為數碼格式

珍珠宮

國民生產總值:30252

畀面勳章 BKXmas勳章

woddybear 發表於 17-11-24 21:46
我在淘寶透過支付寶用信用卡付款,因缺貨賣家退款,請問款項是否退回支付寶?我下一次購物可以用那筆退款付 ...

如果係大陸版支付宝,佢會退返去你信用卡戶口,其實自從要實名先可入錢入支付寶戶口後,支付寶戶口都未試過有錢
以前未硬性規定要實名前,係可以攞d一蚊幾蚊紅包(類似依家某d店嘅好評返現果d),攞完就喺支付寶戶口入面,可當錢洗直接扣數,依家無啦

大宅

BKXmas勳章

tensi819 發表於 17-11-25 02:06
如果係大陸版支付宝,佢會退返去你信用卡戶口,其實自從要實名先可入錢入支付寶戶口後,支付寶戶口都未試 ...

謝謝你回覆,我是用香港支付寶的,我收到退款訊息,但查香港支付寶又不見有錢,即代表退回信用卡?好耐無淘寶又碰巧第一次申請退款,所以不清楚狀況。附上我的支付寶餘額,也是零的。。我如何得知退付去了那裡?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

公爵府

國民生產總值:26964

BKXmas勳章

woddybear 發表於 17-11-25 10:26
謝謝你回覆,我是用香港支付寶的,我收到退款訊息,但查香港支付寶又不見有錢,即代表退回信用卡?好耐無 ...

將會原路退回,信用卡付退回信用卡。

大宅

BKXmas勳章

lyh80115 發表於 17-11-25 10:55

謝謝你,那我查信用卡

大宅

BKXmas勳章

lyh80115 發表於 17-11-25 10:55

你好,我已查看信用卡户口無退款。請問我在香港支付寶如何查看餘額?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

公爵府

BKXmas勳章

woddybear 發表於 17-11-27 11:47
你好,我已查看信用卡户口無退款。請問我在香港支付寶如何查看餘額?

...

或者等多日再睇,信用卡付應該唔會退到餘額。

男爵府

國民生產總值:9367

BKXmas勳章

lyh80115 發表於 17-11-27 17:26

如果我係ok 充值。咁會退去邊架

大宅

BKXmas勳章

lyh80115 發表於 17-11-27 17:26

不會退到餘額到信用卡嗎?或者我圢去銀行問下。謝謝你。

大宅

BKXmas勳章

ikab 發表於 17-11-27 19:14

我相信應該會退到你的支付寶賬號

公爵府

BKXmas勳章

ikab 發表於 17-11-27 19:14

咁就原路退回餘額。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎