用戶登入

找回密碼 | 註冊

18oC.73%

義工

今日: 197|主題: 58431

大食bb

複式洋房

國民生產總值:170

BKXmas勳章

Bb11日人仔,食雪印奶粉每次食3安左右,近呢兩日開始食完大概一個鐘就扭計要再食,一定要再餵奶先安撫到,好困擾,驚佢食得太多對身體唔好...

大宅

國民生產總值:4110

開心吸收勳章

回覆樓主:

BB自己要加奶量都無辦法,飲完唔夠又飲咪搞亂晒d時間!

大宅

國民生產總值:4806

BKXmas勳章

ktktmak 發表於 17-11-24 22:05
Bb11日人仔,食雪印奶粉每次食3安左右,近呢兩日開始食完大概一個鐘就扭計要再食,一定要再餵奶先安撫到, ...

佢要食就比, 唔駛驚食得多會點, 我女得5日人仔入院照黃, 姑娘自己都話佢唔夠食幫我加餵1安奶, 食4-5安

侯爵府

國民生產總值:22776

BKXmas勳章

回覆樓主

咁樣可能真係唔夠飽。餵飽佢,都訓得比較耐D

複式洋房

國民生產總值:154

回覆樓主

我b12日人仔飲4安先夠

侯爵府

國民生產總值:23672

BKXmas勳章

回覆樓主:

有時喊唔一定係餓,係想搵野啜,啜到攰就繼續訓

複式洋房

國民生產總值:429

BKXmas勳章

回覆樓主:

我B都係咁,以為佢扭抱,但係開奶俾佢又食晒,d時間亂晒,有時都唔知佢想點!

複式洋房

BKXmas勳章

emimi 發表於 17-11-27 08:34
有時喊唔一定係餓,係想搵野啜,啜到攰就繼續訓

有比奶咀佢食,但唔係次次都食,餵奶就一定食

複式洋房

BKXmas勳章

Wendyanb 發表於 17-11-27 10:30
我B都係咁,以為佢扭抱,但係開奶俾佢又食晒,d時間亂晒,有時都唔知佢想點!
...

試過開4安,又食唔哂,依家keep住2-3hrs食2-3安

複式洋房

國民生產總值:429

BKXmas勳章

ktktmak 發表於 17-11-27 15:55

佢得16日人仔, 今日已經食130ML,4安有多,有時又覺得佢食得太急!

珍珠宮

國民生產總值:47153

BKXmas勳章

ktktmak 發表於 17-11-27 15:55

正常呀。佢個胃仔好細。
小食多餐唔嘔奶ok

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎