用戶登入

找回密碼 | 註冊

19oC.62%

義工

自由講場 今日: 2083|主題: 942909

你知唔知乜野叫kol

瑪瑙宮

國民生產總值:135440

BKXmas勳章

子爵府

國民生產總值:11131

BKXmas勳章

BBJOJO 發表於 17-11-24 22:19

KOL」,全稱「key opinion leader」,中文譯為「關鍵意見領袖」,近年在香港成為網絡術語,大致與「網絡紅人」掛勾,泛指在社交網絡有一定數目追隨者

瑪瑙宮

國民生產總值:135440

BKXmas勳章

ernniechow 發表於 17-11-24 22:23

KOL」,全稱「key opinion leader」,中文譯為「關鍵意 ...

thx

象牙宮

國民生產總值:227786

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

KOL」,全稱「key opinion leader」,中文譯為「關鍵意 ...

仲要有影響力先算...

*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

珊瑚宮

國民生產總值:104727

瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

國民生產總值:8090

BKXmas勳章

回覆樓主

都有人解king of like

侯爵府

國民生產總值:24362

BKXmas勳章

good_pig 發表於 17-11-24 23:20
仲要有影響力先算...

呢家求其有個fb/ig/youtube channel
得幾百個follower 仲要好多假account
都自稱kol 啦

象牙宮

國民生產總值:227786

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

aliensss2008 發表於 17-11-25 11:17
呢家求其有個fb/ig/youtube channel
得幾百個follower 仲要好多假account
都自稱kol 啦

咁夏金成都話自己係歌星,如果冇人幫襯就算罷啦
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎