用戶登入

找回密碼 | 註冊

強烈季候風信號現正生效 - 資料由天文台提供
18oC.80%

義工

屯門區媽媽會 今日: 2|主題: 23073

真理浸信會富泰幼稚園

大宅

國民生產總值:2557

BKXmas勳章

請問有冇小朋友讀緊的媽咪分享吓浸信會富泰幼稚園好唔好? 知道學校比較著重品德,但課程會唔會太淺,多唔多英文課堂,因學校沒有外藉英文老師,謝。

王國熱話
很掛念老公
大肚時同朋友出街……
減肥中相隔十幾年再生減肥唔容易(11月updat...
好心酸

大宅

BKXmas勳章

Up

大宅

國民生產總值:2830

BKXmas勳章

回覆樓主:

學校有2位英文專科老師及一位普通話老師

男爵府

國民生產總值:5673

BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 2017勳章 Xmas吸收勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 貓狗褓姆 想生BB熱投 DHA勳章 冬日勳章 趣教勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 Wow_bb 的帖子

我小朋友三年都在真理讀, 同其他學校家長比較過, 課程進度一樣, 一D都唔覺得淺。
學校有2位英文老師, 英文流利程度如NATIVE SPEAKER, 而且每年都會舉辦英語週, 又會帶K2-3小朋友去嶺南大學訪問外籍留學生, 鼓勵小朋友多講英語。

有朋友媽媽甚至話富泰呢間嘅活動比沙田真理浸信會還多, 真理浸信會屬會學校係沙田區是很有名的。

大宅

BKXmas勳章

回覆 minipingu 的帖子

多謝分享

大宅

BKXmas勳章

回覆 做個好媽打 的帖子

多謝分享

大宅

BKXmas勳章

回覆樓主

我大的在保幼畢業
保田課程是深的,但做家長是要配合的!小朋友在學校時間又學得几多呀?

細的在真理
真理課程是簡單d,但我喜歡學校多活動教學
小朋友變得靈活及變化多d,這點反而比學多几個中文字還要好

上到小學大把學術比你學,幼稚園時比小朋友享受快樂吧!

大宅

BKXmas勳章

其實好同意你的講法, 想小朋友愉快學習, 但又驚如果競爭力弱, 派唔到好的小學,或者小學追得好辛苦, 真係好茅盾. 保田同真理都係我心儀的學校, 保田講明著重三文兩語, 兩位小朋友在英語學習方面分別大嗎?

大宅

BKXmas勳章

Wow_bb 發表於 17-11-28 13:25

其實好同意你的講法, 想小朋友愉快學習, 但又驚如果競爭力弱, 派唔到好的小學,或 ...

講真真的不太大。。。。
我小孩明年會讀保小

大宅

BKXmas勳章

洋房

國民生產總值:91

BKXmas勳章

回覆 Wow_bb 的帖子

富泰好-嘢泥喎。屬於優質幼稚園。

大宅

BKXmas勳章

回覆 yiman007 的帖子

你有小朋友讀緊? 因為依間比較少人講,所以唔係好清楚,謝

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎