用戶登入

找回密碼 | 註冊

18oC.73%

義工

自由講場 今日: 4732|主題: 943002

跳至
帶兩歲半坐15個鐘頭飛機  

大宅

國民生產總值:2063

BKXmas勳章

有無人試過 直航
個小朋友平時好活潑
有咩要注意
謝謝喔

Ps: 全香港航空 HKG-> LAX

大宅

國民生產總值:4279

BKXmas勳章

回覆樓主

我都想知

男爵府

國民生產總值:9970

BKXmas勳章

回覆樓主

我試過....1個手抱,另一個同你甘上下歲。
全程可能訓得1個鐘。
手抱個真糸全程手抱......

念番自己真糸儍但都頂得住。回想都開心嘅

wcpcelia    發表於 17-11-29 16:28

寶石宮

國民生產總值:266193

BKXmas勳章

回覆樓主:

2歲半真係冇試過,我最叻都係帶5歲女去德州,我同阿女除咗食就不停瞓,2歲半真係一個大挑戰
不過我果時有帶公仔,畫簿同圖書俾佢,都算順利

寶石宮

國民生產總值:266193

BKXmas勳章

luppy 發表於 17-11-25 10:16
全程可能訓得1個鐘。

你好勁呀

大宅

BKXmas勳章

milktealai 發表於 17-11-25 10:17
2歲半真係冇試過,我最叻都係帶5歲女去德州,我同阿女除咗食就不停瞓,2歲半真係一個大挑戰
不 ...

未買佢機票 想考慮下
15個鐘對佢黎講真係好長木長
雖然書日會有8-9個中訓教
但怕其他時間嘈到人

大宅

BKXmas勳章

luppy 發表於 17-11-25 10:16
全程可能訓得1個鐘。

咁2歲果個機程如何

子爵府

國民生產總值:10644

BKXmas勳章

回覆樓主:

揀D零晨機,一上機就瞓,長途機有電視,小朋友一定鐘意,我仔都好活潑,但由半歲到而家四歲一坐長途機就瞓

大宅

BKXmas勳章

ctsang1006 發表於 17-11-25 10:20
揀D零晨機,一上機就瞓,長途機有電視,小朋友一定鐘意,我仔都好活潑,但由半歲到而家四歲一坐長途機就瞓: ...

咁好?!
只係怕佢全程周圍跑

大宅

國民生產總值:1353

BKXmas勳章

回覆樓主:

我試過帶過3歲女坐9個鐘,帶左1袋玩具同零食比佢,畫公仔,玩具,貼紙,故事書。因為平時無得睇電視,係飛機有得睇卡通都可以靜下,搭飛機前幾日不停同佢講搭飛機要安靜,唔好嘈到人。平時無得打機,係飛機又比佢玩一陣,15分鐘,玩幾次,反而其他大d既小朋友嘈到佢瞓唔到,所以我覺得平時教育緊要d!

複式洋房

國民生產總值:459

BKXmas勳章

回覆樓主:

我女5個月,8個月,及1歲3個月時都坐過長途機兼轉機,最長試過22小時。本身佢超活潑,會周圍跑,所以我去12蚊店買左塊超輕浴簾,po地下由佢坐地下玩玩具,另外預備左畫筆紙俾佢畫,另外帶左本故事書,最重要係,帶佢平時訓開既ikea睡袋,基本上佢玩3,4個鐘,就訓全程了。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

國民生產總值:6711

BKXmas勳章

pretty0 發表於 17-11-25 10:09
有無人試過 直航
個小朋友平時好活潑
有咩要注意

小朋友坐飛機,有時都會好似大人咁耳仔會唔舒服,佢就會唔停咁喊

複式洋房

BKXmas勳章

laiyee6121 發表於 17-11-25 10:30
小朋友坐飛機,有時都會好似大人咁耳仔會唔舒服,佢就會唔停咁喊

我第一次帶女坐機時都擔心過,又沖定奶一起飛就俾佢飲,但好好彩我女係同我老公一樣,完全無耳壓問題,其實唔係全部bb都有ga, 如果父母有耳痛問題,佢會易有

複式洋房

國民生產總值:311

BKXmas勳章

回覆樓主:

我仔18個月時坐咗16個鐘(其中3個半鐘飛機hold),小朋友瞓咗10個鐘左右,其他時間都係睇椅後電視同食野,唔會好嘈,但無位坐時要抱住,大人都算辛苦!

琥珀宮

國民生產總值:189775

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

最遠飛英國12個鐘咋,帶番阿女平時瞓覺嘅必備物件,例如毛巾,帶少量玩具,零食,因為當年坐零晨機,所以有2/3時間係瞓覺,唔難攪

大宅

國民生產總值:3595

BKXmas勳章

memelala 發表於 17-11-25 10:27
我女5個月,8個月,及1歲3個月時都坐過長途機兼轉機,最長試過22小時。本身佢超活潑,會周圍跑,所以我去12 ...

上次比空姐話..唔可以放係地下

複式洋房

BKXmas勳章

piggip77 發表於 17-11-25 11:13

走廊位唔可以,有氣流時都唔可以,但坐加寬位自己座位個地下可以呀,個空姐重送左個枕頭俾我放地下等bb玩得舒服d

wcpcelia    發表於 17-11-29 16:32

大宅

國民生產總值:4279

BKXmas勳章

piggip77 發表於 17-11-25 11:13

點解唔得ge?

珍珠宮

國民生產總值:36746

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

試過,一個2歲,一個3歲幾。 帶定填顏色、糖 …… 好彩係夜機,食完餐已是半夜,2個跟住就睡了。 醒來吃早餐,玩一陣就落機,很順利。

複式洋房

國民生產總值:493

pretty0 發表於 17-11-25 10:09
有無人試過 直航
個小朋友平時好活潑
有咩要注意

預咗唔洗瞓,帶定佢鐘意玩嘅玩具,另外預俾佢睇戲。

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎