自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

C.Humphrey 發表於 17-11-29 00:24
我啱啱買左個longchamp等收貨

呢間野我買過一次,要三吹四請先寄貨比人,落單時話係現貨,入數後第日寄出
呢間野店主信唔過
My blog

珍珠宮

donki 發表於 17-11-28 12:14
我download咗海關份form, 但係好似要我買咗有單有盛先可以舉報.....

當然啦,海關無證物在手無得驗真偽。除非佢收得投訴多然後放蛇

佢呢d應該真真假假夾埋賣,但睇佢面書都唔係話好靚果種,同你對答又九流,似乎生意成本不高,似係多假少真嘅玩法。純粹個人推測咋

珍珠宮

回覆樓主

話時話,我覺得佢肯退唔係因為你兇佢報警,可能係知你上網唱佢

大宅

回覆 C.Humphrey 的帖子

希望JM你平安收到貨之餘, 真係要認真地check吓真假!!!

大宅

回覆 唔好煩我 的帖子

我本身PM佢話報警佢都唔理我架
係我係佢d post度留言話要報警先馬上覆我之嘛

珍珠宮

donki 發表於 17-11-29 10:10
回覆 唔好煩我 的帖子

我本身PM佢話報警佢都唔理我架

咁即係怕影響生意。呢d人唔唱唔得!

大宅

回覆樓主:

我唔明個賣家好意思話好多客都體諒佢, 咁佢自己唔好吹水一次又一次話寄, 有現貨都寄唔出? 俾戶口人過數就即覆, 收到錢就好忙。。。。。報海關啦

珍珠宮

畀面勳章

TMC3012 發表於 17-11-27 14:14
知大約邊間, 之前見有個賣扒da袋係花花圖案, 見佢標唔駛3千好平, 叫係法國個表妹幫我八吓, 佢話冇呢隻 ...
我都覺得奇, d有小牌子/牌子的羊毛頸巾, 重平過我係香港買冇牌子個d.原本都想試下, 買返條. 見你咁講, 我唔買了

大宅

回覆 唔好煩我 的帖子

我都覺得佢成本唔似高
同埋佢真係唔似會keep咁多現貨既人, 亦如果真係咁多現貨, 寄都寄唔切啦, 香港地邊有咁多地方擺
既然現貨都要3-4日, 我覺得其實個現貨似係佢個大陸seller (淘寶好, IG / Wechat 賣假貨果d又好)既現貨
咁合作開, 有單咪寄落黎比佢果隻
如果係咁既情況, 3-4日再拖多幾拖, 成件事好合理同埋正常
加上佢以下呢幾句

📝由於Longchamp於多國Outlet, 網站較易買到、每季都有細節位改良、款式同專門店新款所賣絕對不相同
📝註重保養期、一定堅持有分真假的客人請留步

佢個尼龍袋, 咁多年來我見佢點變都係變顏色, 我無見過唔同國家唔同季係細節上有唔同
個袋簡單到咁, 我好懷疑有幾多細節可以季季改, 仲要係'絕對不相同'喎
同埋佢果句"一定堅持有分真假既請留步" - 呢句就係果d 淘寶 / IG / Wechat shop賣假野時最鐘意講既一句, 基本上係好含蓄地講佢自己賣緊既係假野

之前見有JM係留言問佢, 呢句點解, 佢都無直接講佢地既係真貨, 淨係話 '購自outlet 同外國網站 如有懷疑可以止步", 死都唔答

大宅

回覆 clybaby 的帖子

我岩岩先見有JM係佢個post下面留言問有無人懷疑自己買咗假貨, 因為佢收到份順豐件連電話都無留...我估呢位JM好快會比佢block留言

大宅

回覆 clybaby 的帖子

藉口黎既姐我覺得, 佢講到明唔會即日寄貨, 點都要你等3-4日
老老實實, 將心比己, 如果自己屋企放埋成山都係現貨
收完錢我寄都寄唔切啦
快快趣攪掂件事同埋唔好積係屋企嘛

珍珠宮

donki 發表於 17-11-29 10:24
回覆 唔好煩我 的帖子

我都覺得佢成本唔似高

一個簡單幾百元嘅尼龍袋,賣家真會次次改良細節?仲有咩堅持真假有別就勿買,呢d擺明係賣假嘢啦!

呢間嘢都好蠢,以為自己無講過賣假嘢就無犯法,好低能

仲有,連現貨淘寶都唔keep stock,佢都幾窮下喎

子爵府

所以我好怕網上買野
錢唔多,但心有不忿嘛!

大宅

唔好煩我 發表於 17-11-29 10:45
一個簡單幾百元嘅尼龍袋,賣家真會次次改良細節?仲有咩堅持真假有別就勿買,呢d擺明係賣假嘢啦!

呢間嘢 ...
最衰就係海關果度要我有買先可以報
希望呢度有受害既JM出現, 可能搵多幾個一齊去報海關

珍珠宮

donki 發表於 17-11-29 11:13
最衰就係海關果度要我有買先可以報
希望呢度有受害既JM出現, 可能搵多幾個一齊去報海關
...

有無得話當懷疑個案咁舉報?

珍珠宮

畀面勳章

Msolivialeung 發表於 17-11-29 10:55
所以我好怕網上買野
錢唔多,但心有不忿嘛!
我都係上網買d平嘢,除非識左好耐個d代購。
一千幾百唔係多,但搞一輪條氣超唔妥

大宅

2018復活節勳章 開心吸收勳章

我之前都check過想買佢d袋,,但後尾我加多一句問佢係咪正貨,有冇野證明,佢就係答左一句有大單算唔算!! 我話咁都算既,,,但之後我再話要咩袋都好佢都話冇貨,仲要幾日先覆我一次,,,咁我就冇再買了!!!

大宅

回覆 唔好煩我 的帖子

或者我一陣send個email去海關度問吓先...

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

starrymama 發表於 17-11-29 10:19
我都覺得奇, d有小牌子/牌子的羊毛頸巾, 重平過我係香港買冇牌子個d.原本都想試下, 買返條. 見你咁講, 我唔 ...

所以知係假就冇再買, 有時見啲手袋又係好平, 但如果唔好彩係假既就嘔血

大宅

回覆 babi_chu 的帖子

好彩你無上當咋
真假呢樣野我證實唔到
但係佢態度差到無輪呢樣野就確係真

頭先有JM係佢個page度問有無人懷疑係假貨, 因為無留電話乜都無
咁我覺得果位JM無理由係純粹因為張順豐單上面無電話先懷疑係假貨黎既
我估佢係望見個袋有唔妥
點知好快已經比佢delete晒
仲出咗個post話自己無錢買多個電話 / 無時間買電話卡就比人話人格有問題.......仍然都唔會話自己賣既係正貨

首頁

尾頁

跳至