婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

sambebe 發表於 17-12-10 02:33
工人姐姐爆料,我唔食佢啲野,2012年過期嘅都重有喺到。

好難想像2012過期都敢拎出黎

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

koalachan2002 發表於 17-11-28 23:20
我老公返99到食飯,我見都無咩做,諗住陪下兩老蒲下頭,我話咁我都返去啦,平時係出街食所以我先話返去,老 ...

炒埋一碟

男爵府

pomanlife 發表於 17-12-10 12:16
炒埋一碟

佢話新鮮買嫁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

koalachan2002 發表於 17-12-10 11:19

我99以前都拎啲過左期既零食黎比我仔食架,啲零食係佢錫既孫食剩唔要先拎黎

男爵府

pomanlife 發表於 17-12-10 13:02
我99以前都拎啲過左期既零食黎比我仔食架,啲零食係佢錫既孫食剩唔要先拎黎
...

咁你咪話我仔唔准食零食,你下次唔洗「買」黎啦

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

瑤瑤~ 發表於 17-11-29 00:36
其實換個角度諗, 都未嘗唔係好事呀
正因為99煮得難食, 你既廚藝都唔使好勁, 正正常常咁你老公已經覺得你煮 ...

呢個我絕對同意,我老公就係因為甘,覺得我煮得非常好。

別墅

回覆樓主

我反而係69煮飯...煮咩都好鍾意落勁重胡椒粉
最經典係辣椒油炒腸仔
C6仲要刷鞋話我69炒得好有穫氣....
舊時岩岩拍拖唔岩食都會忍住...
而家結埋婚直頭裝小啲飯...食小啲算

男爵府

selina1109 發表於 17-12-10 18:43
呢個我絕對同意,我老公就係因為甘,覺得我煮得非常好。

咁你老公好幸福,終於食到餐正常餸

男爵府

kayingg 發表於 17-12-11 09:44
我反而係69煮飯...煮咩都好鍾意落勁重胡椒粉
最經典係辣椒油炒腸仔
C6仲要刷鞋話我69炒得好 ...

樓下食飽先返屋企啦

別墅

koalachan2002 發表於 17-12-11 10:05
樓下食飽先返屋企啦

好彩我c6都麻麻地係自己屋企食嫁
不過成日唔係屋企食又唔係甘好,
驚佢地兩老會認為得我唔岩食,搞到個仔唔陪佢地。

次次我食飯我一唔夾某碟餸/食好碟餸就直接問我係咪好難食

侯爵府

koalachan2002 發表於 17-12-10 11:19

我一打開99雪櫃,或任何一格廚櫃都“必”有2005-2008的煮食醬料,煲湯材料,冰鮮海鮮。

呢位JM唔夠黎

唔明99會覺得‘’雪櫃‘’係長生不老神器,想永不腐化點解唔晚晚放自己塊面入去冰鮮下d 皺紋
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

男爵府

kayingg 發表於 17-12-11 11:27
好彩我c6都麻麻地係自己屋企食嫁
不過成日唔係屋企食又唔係甘好,
驚佢地兩老會認為得我唔岩食, ...

咁自取其辱你個仲難頂,逼住食落肚,好絕

男爵府

Huuu 發表於 17-12-11 17:09
我一打開99雪櫃,或任何一格廚櫃都“必”有2005-2008的煮食醬料,煲湯材料,冰鮮海鮮。

呢位JM唔夠黎 :ig ...

你打錯定我睇錯?係2005-2008嗎?
而家係2017喎

侯爵府

回覆樓主:

係呀! 大部分果jam茄汁醬汁都係200x-2008年!

有d湯料,我記得2008年前,買落過雪櫃換一次&全屋裝修,還留住。

冰箱雪到硬晒d 雪藏肉我由十年前去99屋企見到現在

有d係over30年的南北貨
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

別墅

koalachan2002 發表於 17-12-11 18:22
咁自取其辱你個仲難頂,逼住食落肚,好絕

係呀,問完之後想唔食都唔得呀
真係無陰公

男爵府

Huuu 發表於 17-12-11 19:10
係呀! 大部分果jam茄汁醬汁都係200x-2008年!

有d湯料,我記得2008年前,買落過雪櫃換一次&全屋裝修,還 ...

其實你99個雪柜都好大同埋佢成日煮飯點解會有咁多過期野?

男爵府

kayingg 發表於 17-12-11 19:55
係呀,問完之後想唔食都唔得呀
真係無陰公

我都覺得你好慘呀

侯爵府

koalachan2002 發表於 17-12-12 10:17
其實你99個雪柜都好大同埋佢成日煮飯點解會有咁多過期野?

佢鐘意同c9朋友成日出街買野,佢班c9朋友就係日日煮飯湊孫的full time grandmother,一大家人食人地當然時不時入糧倉喇。

99見人買佢又買,
佢鐘意妢俾朋友睇自己識煮餸。

但99唔鐘意煮飯,就算一星期62先返香港只煮周末周日,99都唔鐘意煮俾自己老公食,叫62出去食99就出夜街/62自己去食碟頭飯算~

所以99儲埋儲埋好多食物,只會儲,過期不會煮。…………端午節隻種還在冰格。

至於海味,好多存放錯誤已經變黑發莓。最近一次竹笙 變黑起到滑潺潺。

男爵府

Huuu 發表於 17-12-12 12:27

佢鐘意同c9朋友成日出街買野,佢班c9朋友就係日日煮飯湊孫的f ...

扮識煮野笑左

珍珠宮

綜合大家奶奶既"傑作",
令我驚訝既唔係D奶奶既廚藝有幾"深不可測",

而係大家既老公係食呢D野大。。。。。

只可以講真係食唔死人。。。

首頁

尾頁

跳至