0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

全奶粉B,一日得一次便便正常嗎?

男爵府

開心吸收勳章

回覆樓主

正常!

有d奶粉未必日日有呢

別墅

janede1314 發表於 17-11-29 23:20
正常!

有d奶粉未必日日有呢

但係得一個月大咋喎

大宅

回覆樓主

我囡21日大,5-6次大便,半人奶
一日一次好似少左d

複式洋房

回覆樓主

正常ge~~
我未滿月前bb 有時一日6,7次大便
滿左月幾日後,有一次2日先一次!
持續左三四日都一日一次爆片
之後又變成一日三四次小量
我返健康院問過醫生,佢話正常
慢慢大便會少左,最緊要係有放屁
大便軟硬都重要~
我係人奶b

複式洋房

lauchuchu 發表於 17-11-29 22:44
全奶粉B,一日得一次便便正常嗎?

My baby poo once a day on first mth but then poo only once per 2-3 days after full month..
Dr said some babies like that and normal as long as the poo is soft and Baby will fart always...(he got so many winds as well)

Now already 2 mth and seems poo issue improved (around once a day or once per2 days).. dr also advised me to feed some water (30-90ml max per day) as long as u feed formula...
I feed baby 30ml water a day as well..

Hope it helps..

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

正常 我仔開頭一日幾次大便 到差不多廿日時就2日一次不過keep住會放屁 返健康院問過係正常架 姑娘話有d bb超過一星期tim 所以可以放心,如果擔心可以幫bb按摩下肚仔都有幫助

珍珠宮

回覆樓主

正常!飲人奶既bb次數相對先會多。

首頁

尾頁

跳至