自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

坤哥個樣好 "昂直" ,傻傻昂昂咁,胡生就眉精眼企、牙尖咀利咁,兩條友既反差,相映成趣,好好笑!

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

子爵府

Chan2015 發表於 17-12-1 10:02
不嬲都鐘意佢唱歌,估唔到做戲都咁俾心機,睇好佢
睇誇世代直頭眼前一亮
見我打錯字唔洗客氣可隨意提醒我,請勿縱容我

大宅

回覆樓主

支持佢

珍珠宮

回覆樓主

把聲正過牙E好多好多做戱又正

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

ChingYee123 發表於 18-1-23 22:06
佢2010年參加巨星比賽時先大學1年級,之後一路繼續讀大學,一路代表香港周圍去比賽,直至2013年以良好成績 ...
JM, 和你一樣上返youtube 追返訪問,有冇看過do 姐商台的口水多過浪花,訪問胡,do 姐同拍檔說起那次馬來西亞的show, 說胡現在個勢好勁,D Fans 多到....跟著胡好可愛,耍手擰頭丶仲低頭兼擺出"靦腆"的笑容!(看得出他好可愛丶好乖和誠㦝)
仲有一次,勁歌金曲後,D記者問今次勁,(奬多),打低某某(歌星),胡好謙虛即刻反問記者說:點解要用甘的字眼"打低",他真的答得好好!i like him!

大宅

回覆樓主

我中意聽佢唱歌!加上佢講嘢有紋有路,好過依家好多新一代藝人好多。

珍珠宮

Cathy1121 發表於 18-1-24 12:23
JM, 和你一樣上返youtube 追返訪問,有冇看過do 姐商台的口水多過浪花,訪問胡,do 姐同拍檔說起那次馬來西 ...
最近既訪問未睇!一陣去搵來睇下!
我係早前播緊 "降魔的" 時,走去搵下胡生過去到底有咩歌聽,所以先順便搵到好多佢過去既視頻,舊年"嘩鬼上學去" 幾個視頻睇晒,佢同牙醫及吳若希一齊去台灣返學,好搞笑!

大宅

ChingYee123 發表於 18-1-24 13:34
最近既訪問未睇!一陣去搵來睇下!
我係早前播緊 "降魔的" 時,走去搵下胡生過去到底有咩歌聽,所以先順便 ...

能演能唱現在少有,希望tbb珍惜佢俾多啲機會佢發揮

子爵府

KCBaby2011 發表於 17-12-1 09:52
好似讀男拔

係,之前佢講過學校中四選科點樣吾公平,有$有面的人可留位!但是平民!最後他選不到自己喜歡的科目,公開試只有19分,可惜!

子爵府

回覆樓主

他新一代來說各方面都好平均的一位,睇好他事業會更上一層樓。

男爵府

ChingYee123 發表於 18-1-23 22:10
坤哥個樣好 "昂直" ,傻傻昂昂咁,胡生就眉精眼企、牙尖咀利咁,兩條友既反差,相映成趣,好好笑! ...
我個人覺得其實係調轉,胡生得個樣,真實天真過坤哥,坤哥比我感覺是刻意扮傻

男爵府

kid 發表於 18-1-25 08:43

係,之前佢講過學校中四選科點樣吾公平,有$有面的人可留位! ...
胡生有咁講過嗎?佢係會考22分架喎,同埋佢係講過爸爸想佢讀理科話男仔當然要讀理科,之後爸爸想佢第日從商所以佢先去左恆商轉讀商科

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

感激遇上你~

珍珠宮

nazcaline 發表於 18-1-27 00:19
我個人覺得其實係調轉,胡生得個樣,真實天真過坤哥,坤哥比我感覺是刻意扮傻 ...
我係講佢地搞笑扮不和果陣,胡生係比較精靈生鬼及牙尖咀利,坤哥表現好似傻傻ON ON咁!

當然,平時既言行,坤哥就好似成日口花花撩女人,反而胡生就唔口花,但就成日鬥咀!哈哈!

男爵府

bbpompom 發表於 18-1-23 09:29
佢得獎時說話都好大方, 完全對他改觀!! SUPPORT
一段短短的謝詞,係由近而遠,咁多謝哂相關人等,再由遠而近咁把歌和劇連繫埋一齊,講的時候雖然緊張,但有文有路不慍不火,充滿感恩和謙虛,聽到我好感動,明明劇歌獎都唔算大獎,但由佢得到就唔知點解總係特別感人,呢幾日間唔中都會上番youtube 度聽番......其實就算佢唔做藝人,我覺得佢各行業都可以做得好出色

男爵府

ChingYee123 發表於 18-1-27 00:25
我係講佢地搞笑扮不和果陣,胡生係比較精靈生鬼及牙尖咀利,坤哥表現好似傻傻ON ON咁!

當然,平時既言行 ...

佢在熟人好友面前就會牙尖咀利,好放鬆.....甚至有時放鬆到失控,手舞足蹈,好搞笑

伯爵府

牛年勳章

佢幾受細路仔歡迎.
話說我聽到個細路仔想降魔的繼續做, 之後佢隔來阿哥話有番外篇.
個細佬話都無石敢當既...

男爵府

s160656 發表於 18-1-27 00:40
佢幾受細路仔歡迎.
話說我聽到個細路仔想降魔的繼續做, 之後佢隔來阿哥話有番外篇.
個細佬話都無石敢當既. ...
最近的活動佢多左批小朋友粉去舉牌,個個得幾歲大,好可愛,同埋有時在ig見到d媽咪話陪呀仔/呀女去追星,參加石敢當的活動,好有趣

子爵府

回覆樓主:

胡吾係靚仔,但係作為媽媽級一定buy 佢呢種乖乖詩文有禮嘅男仔,如果佢一開就係粗口,你會like 佢咩。如果將來我個女婿係甘樣都吾錯嘅。BTW....佢係米百份百鍾意女仔呀?

首頁

尾頁

跳至