自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題, 有無版友近期已續? thx

男爵府

同問, 又要續了

別墅

回覆樓主

剛剛續了24個月合約($110x24),回贈5個月($164x5),送$650超市禮券,包來電顯示、待接、電話會議,平均每月$48.75

男爵府

Nando 發表於 17-12-5 14:38
剛剛續了24個月合約($110x24),回贈5個月($164x5),送$650超市禮券,包來電顯示、待接、電話會議,平均 ...

回贈5個月,點解係$164X5?

別墅

ym5678 發表於 17-12-5 15:21
回贈5個月,點解係$164X5?

$164我都唔知點計出來啊。

男爵府

剛剛續了24個月合約($110x24),回贈5個月($164x5),送$650超市禮券,包來電顯示、待接、電話會議,平均 ...
都 OK 喎, 請問係打上台話要 cut ? 公屋定私樓? thank

男爵府

又問, 大家都係打 1000 話 cut 而唔係提醒信中個電話?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

我通常打返比上次同我續約既職員 , 佢都會比個好 d 價 , 如送禮券+ 每月回贈 , 但續一年 平均$7x

伯爵府

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

去PCCW shop 填cut form, 等電話

18個月合約($110x18),回贈4期($198x4),送$350超市禮券,包來電顯示、待接、電話會議,平均每月$46.56

別墅

martinnitram 發表於 17-12-6 12:03
都 OK 喎, 請問係打上台話要 cut ? 公屋定私樓? thank

私人屋苑,收到續約信,但沒有打信中號碼,致電1000,仲一開始會sell你禮品plan(例如tab),但等佢講晒我就話我只要最平嘅plan(當然事前要做足功課),講埋俾佢知你心目中的plan係點(例如:幾多個月合約,回贈幾多個月⋯,其實是我以上續約的內容),佢就會話佢個部門做唔到呢個優惠,跟住:
情境一:佢會幫你轉駁到另一部門,你又照講你要嘅plan一次,通常就ok續到(我是這樣續的)

情境二:再對你說做唔到,再加多個理由,咁你咪叫佢send cut form, 收到填左交埋遲d佢地再搵返你,通常最後咪又係續到平plan

情境三:又係對你說做唔到,再加多個理由,咁你咪收線,稍後再致電1000搵另一個傾續約,傾到續到為止。

以上三種情況都試過,基本上未試過唔得。

wcpcelia    發表於 17-12-10 10:22

別墅

回覆樓主

不過我知到個別樓宇價錢係會有分別

男爵府

Nando 發表於 17-12-8 13:41
私人屋苑,收到續約信,但沒有打信中號碼,致電1000,仲一開始會sell你禮品plan(例如tab),但等佢講晒我 ...
Thank a lot, 年年都要格一格價先打上去

用戶要求終止服務

牛年勳章

回覆樓主

其實佢續約真係好煩!就算打返比上次個職員,可能都無做啦!
未經許可,請勿轉載

別墅

大笨鐘 發表於 17-12-9 20:58
其實佢續約真係好煩!就算打返比上次個職員,可能都無做啦!

煩在我覺得佢公司海鮮價,如果所有客戶價錢一樣,只需電訊公司之間比較,HKT私樓和公屋客戶價錢又唔同、村屋又唔同,唔同區又唔同,有時合約24月,18、12個月又試過,真係好鬼麻煩。

子爵府

martinnitram 發表於 17-12-1 09:56
如題, 有無版友近期已續? thx

通知不續约,給的offer$99一個月, 送150 惠康禮卷

男爵府

Teletrend 發表於 17-12-10 10:45

通知不續约,給的offer$99一個月, 送150 惠康禮卷
話 cut 都要呢個價

男爵府

終於有時間打去 1000, offer 1 年約
$110x12, 回 $132x2, 400 wellcome coupon, 平均 $54.6/月

睇下有無時間捽到 $4x 先

侯爵府

回覆樓主

呢個post要save低黎睇⋯

我琴日都收到信了。

男爵府

感謝各版友提供資料, o岩o岩續o左 2 年約, 平均每月$48.75

就咁打 1000 -> 1 -> 6 -> 3 -> 電話號碼 -> 3 (取消服務)

起初都係比 1 年 plan ($110x12, 回 $132x2, 400 wellcome coupon, 平均 $54.6/月), 再問續耐o的有無平就比 2 年 plan.

$110x24, 回 $164x5, $500+$150 wellcome 超市禮券, (終於唔係聖安娜餅咭)
包來電顯示、待接、電話會議 etc

都幾爽快, 如果版友們有心可以睇下捽唔捽到多o的 超市禮券

首頁

尾頁

跳至