網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

親子王國15週年勳章

如題
我買咗成幾千蚊野, 之前好似8號更新, 都係得3xx分
400都無, 連領金幣資格都無
有無搞錯咁難升?

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

買野金額只是一部份,仲有種類,次數,評價哂單答問題等,好複雜的

珍珠宮

回覆樓主

你是否最近開戶不久?上次淘氣值更新前沒有買過東西?

我家人幾個月前開的戶口,只買過一次東西,價格一百來塊左右,都已經有超過四百淘氣值。

大宅

親子王國15週年勳章

oran04 發表於 17-12-2 20:02
買野金額只是一部份,仲有種類,次數,評價哂單答問題等,好複雜的

呢個我有睇, 我有晒圖有比好評
但連400都唔過, 都唔知佢真實係點計, 真係過份

大宅

親子王國15週年勳章

平平常常 發表於 17-12-2 20:51
你是否最近開戶不久?上次淘氣值更新前沒有買過東西?

我家人幾個月前開的戶口,只買過一次東西,價格一百 ...

唔係, 舊戶口, 呢幾個月都有買野, 雙11仲買咗唔少

真係奇怪, 有無大細超成咁?
你家人有無實名驗證?

珍珠宮

回覆樓主

最近認證的,之前已經起碼有400。

你不如多開一個戶口看看。

侯爵府

親子王國15週年勳章

bepower 發表於 17-12-5 20:06
呢個我有睇, 我有晒圖有比好評
但連400都唔過, 都唔知佢真實係點計, 真係過份
...

實名,綁郵箱,電話,基礎分好快夠400

子爵府

回覆樓主

路過,請問淘氣值有乜嘢用?

大宅

親子王國15週年勳章

rachie 發表於 17-12-6 09:37
路過,請問淘氣值有乜嘢用?
滿400可領金幣
再高可以參加更多活動領金幣, 有優惠等等

大宅

親子王國15週年勳章

今日淘氣值更新, 但只係由32x升到3x
我之前做埋實名驗證, 仲係咁難升, 有無搞錯?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

bepower 發表於 17-12-8 20:15
我之前做埋實名驗證, 仲係咁難升, 有無搞錯? ...
是否用回鄉咭做實名? 但我上次試過做唔到

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

記得以前佢用vip時代, 累積過10萬元購物額, 才是高級vip. 你購物額是否不夠呢?

公爵府

wmkcnw 發表於 17-12-8 23:07
記得以前佢用vip時代, 累積過10萬元購物額, 才是高級vip. 你購物額是否不夠呢?
...

應該唔關事,樓主已經買左幾千蚊野都冇 400分,同樓上有位 JM 差唔多,我有個戶口只係買過 3張單加埋 150蚊左右,依家都有 427分,我覺得淘寶系統可能攪錯左

侯爵府

MiuMiuLi 發表於 17-12-8 23:35
應該唔關事,樓主已經買左幾千蚊野都冇 400分,同樓上有位 JM 差唔多,我有個戶口只係買過 3張單加埋 150 ...
交易後如果沒有什麼甩漏, 一般都會係全5星賣家, 如果有全5星, 賣家會俾返5星你, 咁會增加分數

公爵府

wmkcnw 發表於 17-12-9 11:42
交易後如果沒有什麼甩漏, 一般都會係全5星賣家, 如果有全5星, 賣家會俾返5星你, 咁會增加分數 ...
我地做買家既應該只有好中差評 , 賣家冇星星分數比我地 , 天貓店唔確定佢知唔知買家比幾多星 , 普通淘寶店只知買家比好中差評 , 好似唔知買家比幾多星星

侯爵府

MiuMiuLi 發表於 17-12-9 11:51
我地做買家既應該只有好中差評 , 賣家冇星星分數比我地 , 天貓店唔確定佢知唔知買家比幾多星 , ...
好中差評係對每一件貨而每一個訂單, 最後會打星星。
賣家對你有評價, 如果賣家唔滿意你, 佢可以block到你不能落單

公爵府

wmkcnw 發表於 17-12-9 12:05
好中差評係對每一件貨而每一個訂單, 最後會打星星。
賣家對你有評價, 如果賣家唔滿意你, 佢可以block到你不 ...
因為你上一個帖寫 , 賣家會比返 5 星你 , 但係星星分數係買家比賣家 , 賣家冇得比買家 , 我地買家只有好中差評 , 落唔單係有 D 賣家唔接受好評率低既買家 , 我地冇星星分數比佢地睇

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 17-12-8 23:35
應該唔關事,樓主已經買左幾千蚊野都冇 400分,同樓上有位 JM 差唔多,我有個戶口只係買過 3張單加埋 150 ...

我一向以為,新戶口買少少野就會自動有400+淘氣值。

看到此貼先知道原來有例外的。

公爵府

平平常常 發表於 17-12-9 12:47
我一向以為,新戶口買少少野就會自動有400+淘氣值。

看到此貼先知道原來有例外的。
我覺得樓主戶口個淘氣值可能出左問題 , 我另一個戶口果陣只係想賺佢滿 100回贈 50蚊先去買野 , 買過 3 張單咁大把 , 都已經係 8 月既事 , 之後未買過野 , 都過到 400

公爵府

我自己覺得淘寶系統應該攪錯左你個淘氣值 , 如果唔打算打電話去淘寶問 , 不如試下你由下張單開始 , 每次評價都晒兩三張圖 , 無謂圖都冇所謂 , 主要係吸引人開黎睇 , 然後寫完自己評價再寫一堆無謂野落去 , 等佢加多 D 字數 , 例如貼首詩落去 "白日依山盡 , 黃河入海流 , 欲窮千里目 , 更上一層樓" , 睇下之後個淘氣值更新會唔會變返正常

首頁

尾頁

跳至