婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

曾在家計會做護士的朋友話 condom 最安全,今日睇 Big Boys Club 訪問成人用品店老闆 Ama 及老闆娘 Hailey,老闆娘以前做 sex 方面的社工,她也分享,有人以為體外射精安全,其實這不安全,並不算避孕!
她也有提及,用 condom 出事的人,都係使用不當引起。綜合這個節目內容和我護士朋友意見,常見錯誤的例子包括:1. 拆除 condom 時撕破了(事後必須檢查有冇破損,如果有,食事後丸)
2. 戴錯方向,再調轉方向戴上(正確做法:戴錯方向已經有些精子,所以一定要丟掉)。
3. 中途才戴(正確做法:做之前要先戴上)

如有需要,家計會有指導。Hailey 的店也是針對女性安全而希望在香港社會欠缺的性教育方面做點事。

別墅

回覆 pigpiglamlam 的帖子

我有朋友氹咗老公去紮。佢係解釋返男人做這手術休息一下,即日已復原。女人做手術要住院幾日,老公於是同意去做……

真正絕世好男人!

子爵府

my411 發表於 18-1-17 13:48
曾在家計會做護士的朋友話 condom 最安全,今日睇 Big Boys Club 訪問成人用品店老闆 Ama 及老闆娘 Hailey ...

冇錯戴套確實最方便同好似最安全,但我真係聽過戴套都中招,原因係中途個套穿咗咁其實係咪質量ge問題?有冇講話咩牌子最可靠?

子爵府

my411 發表於 18-1-17 13:55
回覆 pigpiglamlam 的帖子

我有朋友氹咗老公去紮。佢係解釋返男人做這手術休息一下,即日已復原。女人做手 ...

唉…呢d男人真係好少有,只可以話你朋友好好彩囉

侯爵府

rainbowshek 發表於 17-12-30 13:39
做咗之後身體有咩變化

我覺得會。因為見過兩個人做後也很多色斑。不知關吾關事

大宅

回覆樓主

但食藥食到幾歲?2 佰幾蚊盒食足廿幾年條數都好金
仲有人話食藥將來可能患cancer 機率大...
攪到我都唔知應該點...
直頭唔想到行房 已經生左兩個
叫男人去扎簡直係同中六合彩頭獎一樣係無可能

大宅

回覆樓主

優悅我係泰國既藥房賣佰鬆蚊,唔知有無咩分別?

首頁

尾頁

跳至