網購天地

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆樓主:

別墅

回覆樓主

1/12 付款出庫,今日送抵家中。

禁止訪問

子爵府

wmkcnw 發表於 17-12-8 22:57
我唔係双11買, 但30號集運的去旺角自提點, 狀態一直是只是已出庫。 問大陸客服就話落左香港, 叫我問香港倉 ...

雙11打後兩三個星期買既嘢咪一樣同雙11嗰堆攬炒,快递商要清唔雙11貨才能處理你的,明未?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

Bling11 發表於 17-12-10 11:09
雙11打後兩三個星期買既嘢咪一樣同雙11嗰堆攬炒,快递商要清唔雙11貨才能處理你的,明未?
...
諗住11月底, 都過左高峰。昨天取件,漏了一件。
而家自提做到11月30

大宅

雙11的貨到仲未收到,再唔會用中通

大宅

我29號的貨都在昨天收了,但發現少了一件貨
究竟追唔追得返嫁
好擔心
曉昕都可解作晨曦, 希望曉昕的人生像聖經說:「但義人的路好像黎明的光, 越照越明, 直到日午。」
巧楠的英名係 Hannah  ( 哈拿 ) -- Sammuel 的 mother (一個向主傾心吐意的女人.)

大宅

puiyi 發表於 17-12-10 17:26
我29號的貨都在昨天收了,但發現少了一件貨
究竟追唔追得返嫁
好擔心 ...

我都係收少咗貨,以為賣家送少咗,点知賣家話分單寄,賣家比資料我睇,19/11兩件貨已同一日送到集運倉。聯絡中通才知在他們的倉庫,這件貨完全沒有通知已入倉,所以一直在中通倉,仲話我未付運費,我真係xyz佢,要清関到香港要等4日,真係想爆佢。這是双十一的貨。

大宅

agneslamlam 發表於 17-12-10 18:56
我都係收少咗貨,以為賣家送少咗,点知賣家話分單寄,賣家比資料我睇,19/11兩件貨已同一日送到集運倉。聯 ...
我只向賣家只買一年貨,不可能是分單。 是中通漏寄比我,我在淘寶留言比佢又無人覆。 慘啦。
曉昕都可解作晨曦, 希望曉昕的人生像聖經說:「但義人的路好像黎明的光, 越照越明, 直到日午。」
巧楠的英名係 Hannah  ( 哈拿 ) -- Sammuel 的 mother (一個向主傾心吐意的女人.)

大宅

依家仲有好多門市都唔俾揀。話門市都塞爆晒
我想揀將軍澳 冇得揀
我同事都等左9日先拎到
佢打去問中通 話原來仲有十幾板貨未車落黎 啲貨塞死晒

大宅

agneslamlam 發表於 17-12-5 22:07
我都係24號集運,9件貨只收2件,還有7件未送,但淘宝顯示已收貨。旺旺問,佢話叫我等, 全部貨已申請延遲 ...
你的情況好似我,請問你現在收到餘下的7件貨未?

侯爵府

Obe2009 發表於 17-12-8 14:59
我諗住已經過左双11咁耐,海怡又有自提點,工人姐姐買喼諗住幫佢慳運費,唔揀順丰用中通,由集運倉俾完錢 ...

我终於星期六收到sms,但出左街要今日至去攞。

侯爵府

回覆樓主:

我双11後共集4批,頭3批都有欠件,第一次問咗客服,佢話找到會自動補發貨,呢2日已收到2件,上面寫住'無主件',依家人仲欠2件和最後一集,我估應該唔會失貨嘅,係要d時間消化

因中通停新單,昨天改用順豐官集,剛收到取貨通知,雖然貴但極速

大宅

lakgarden 發表於 17-12-11 14:30
我双11後共集4批,頭3批都有欠件,第一次問咗客服,佢話找到會自動補發貨,呢2日已收到2件,上面寫住'無主件',依 ...

我有件又是話冇主件要我補運費,補了2次了。加埋仲貴過順豐。 超興

侯爵府

connie_51 發表於 17-12-11 18:15
我有件又是話冇主件要我補運費,補了2次了。加埋仲貴過順豐。 超興
...

集運費已包埋d欠件啦,應該唔使再比$,找客服了解吓,

大宅

lakgarden 發表於 17-12-11 18:21

同佢們來回了個幾小時。都話要我再比首重,痴線,又成日斷線,咩火都熄,怕了佢地。

伯爵府

lakgarden 發表於 17-12-11 18:21

但入倉應該無包欠件,我都係個賣家唔出聲,寄到香港先知仲有箱係倉要再集過黎,你睇重量就知有無包到份件

大宅

puiyi 發表於 17-12-10 19:02
我只向賣家只買一年貨,不可能是分單。 是中通漏寄比我,我在淘寶留言比佢又無人覆。 慘啦。
...

上星期五已收到, 但拆貨後發覺少了貨, 起初以為賣家問題,原來是中通入倉後沒有通知我。 現在只有等(詳情請看88樓)

侯爵府

flyinsky 發表於 17-12-11 21:04
但入倉應該無包欠件,我都係個賣家唔出聲,寄到香港先知仲有箱係倉要再集過黎,你睇重量就知有無包到份件
...

咁可能情況不同,我係入哂倉集運比哂$(例如總數10件),黎到香港通知我集運內欠了3件,所以之後揾返d貨唔使再比運費,佢搵到一件就發一件,係煩小小,不過用咗幾年,so far都0K,而且見佢提貨店真係超爆超忙,個小姐係咁同我講唔好意思,最多以後特別時節避一避唔淘

侯爵府

connie_51 發表於 17-12-11 18:26
同佢們來回了個幾小時。都話要我再比首重,痴線,又成日斷線,咩火都熄,怕了佢地。
...

唉~深表同情,我都係第一次双11期間淘,以後都係平日算啦

首頁

尾頁

跳至