夫婦情感

跳至

首頁
12345...11

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

奇趣蛋 發表於 17-12-4 15:10
回覆 tammy2008 的帖子

小朋友10歲,咁又唔係籍口黎,我自己聽到小朋友咁講,太多現實問題,都係0個句 ...

十歲都大啦, 仲以為五六歲。。。

叫男人開口啦, 話而家天氣凍啦早d返去啦夜晚一個女人太晚走唔好呀。。。

等佢識做? 不如等個天跌錢落來仲快啦, 佢係識做一早做咗啦。。。等喎, 咪天真啦, 一定要有人做醜人出聲架。。。

禁止訪問

大宅

奇趣蛋 發表於 17-12-4 15:15

我都係咁諗,已經慢慢做緊,但始終我係女朋友,唔係老婆, 雖然我地係認真發展, ...

麻煩中帶一點甜, 就是你男友都企你個邊, 小朋友無罪,想信小朋友亦感受到你的愛, 包容及體諒是你們愛的動力, 加油加油

水晶宮

奇趣蛋 發表於 17-12-4 15:15

我都係咁諗,已經慢慢做緊,但始終我係女朋友,唔係老婆, 雖然我地係認真發展, ...

傻啦你想爆咪爆囉, 忍咩啫?

佢又唔係上來服侍你你洗驚佢? 女人吃醋天經地義既, 你唔爆佢仲以為自己好偉大, 日日放工仲要去前夫屋企睇小朋友, 佢兩條友就風花雪月晚晚 happy 到夜一夜先返, 不知所謂好彩有我成日去照顧小朋友咋等等等, 佢好大可能都係咁諗。。。

翡翠宮

一/三/五佢9點走
二/四/六唔好上得唔得?

吊頸都要抖下氣, 你試下weekend多D同小朋友去玩; 等佢慢慢習慣

比我就唔制, 成日4日行, 不如一齊住番啦, 多雙筷唧

我唔係呷醋, 係成日有個奇人係屋企你叫我點relax

水晶宮

tammy2008 發表於 17-12-4 15:22
傻啦你想爆咪爆囉, 忍咩啫?

佢又唔係上來服侍你你洗驚佢? 女人吃醋天經地義既, 你唔爆佢仲以為自己好 ...

係囉樓上 jm 提議都好正呀!

唔好睇小自己地位, 你已經係同居女友, 唔係一般女友, 床都上埋底褲都幫佢洗埋, 提個議見都話無資格? 唔係阿化? 如果有女人肯放工買餸煮埋飯俾男人同前妻既小朋友食, 又唔介意做佢後媽, 我係男人的話會更珍惜呢個女人囉。。。。。如果你提咗佢 hea 你或者覺得你多事俾壓力佢, 覺得你煩既, 咁呢個男人都唔值得你對佢咁好啦。。

瑪瑙宮

mini1204 發表於 17-12-4 15:29
一/三/五佢9點走
二/四/六唔好上得唔得?
.

男爵府

回覆樓主

成日搞到咁夜 小朋友吾攰既咩?如果好早做晒功課溫晒書,可提議你男朋友同前妻講,幾點前離開 因為你地都要訓。

瑪瑙宮

奇趣蛋 發表於 17-12-4 15:10

小朋友10歲,咁又唔係籍口黎,我自己聽到小朋友咁講,太多現實問題,都係0個句 ...

.

禁止訪問

大宅

回覆樓主

點解個前妻同屋企人住又唔可以帶埋個囡去住?
其實好奇怪喎, 前妻唔洗返工?
多一個小朋友都唔會好阻定啫照計?
不過爸爸都有責任照顧小朋友既,
只係覺得依個解釋好奇怪

大宅

奇趣蛋 發表於 17-12-4 12:59
點解前妻可以咁唔識做? 
我同我男朋友同居,前妻日日都會0係我地屋企教佢地嘅小朋友做功課,溫書,留到 ...

嘩!你既容忍力真好強喎,比我接受唔到,真要寫個服字比你 你地真好似變左一家人咁,其實真係可唔可以同佢講,一般學生要十點前瞓,才集中到精神聽書,如果你遲走,會令小孩遲左瞓,第日難集中咁催佢走呀?

禁止訪問

侯爵府

搵過個無小朋友同埋同埋無咁複雜背景既男人拍拖啦,個男友同前妻咁糾纏不清,最後辛苦既只會係你自己

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

Gary_family 發表於 17-12-4 20:05
或許樓主未生小朋友,但你要明白,前妻都是愛小朋友心切,邊個女人唔想望多自己子女兩眼?邊個女人唔想子 ...
Exactly! Once she becomes a mum, hopefully, she won't be that selfish

翡翠宮

Nancy20090615 發表於 17-12-4 16:27
其實樓上咁多位都好多建議喇, 去補習喇, 請工人喇, 一/三/五都多囉, 黎黎黎, 黎到幾時, 攝埋黎攝到幾時, ...

到大學畢業

大宅

奇趣蛋 發表於 17-12-4 12:59
點解前妻可以咁唔識做? 
我同我男朋友同居,前妻日日都會0係我地屋企教佢地嘅小朋友做功課,溫書,留到 ...

你諗深一層,人地一直都係咁生活,你係後來者,唔會因爲你出現而改變,你自問係咩身分?你係女朋友,唔係老婆,要論親疏,雖然人地係前妻,但都帶著個「妻」字,你係女朋友,帶住「朋友」二字。加上你係搬入去同人地同居,而唔係一同建立愛巢。

如果你想攪掂困局,一係結婚,或者建議搬屋,搬去邊都好,到時就算未結婚,嗰度都係你屋企。

大宅

Gary_family 發表於 17-12-4 20:05
或許樓主未生小朋友,但你要明白,前妻都是愛小朋友心切,邊個女人唔想望多自己子女兩眼?邊個女人唔想子 ...

首頁
12345...11

尾頁

跳至