自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

話說我5月cut左個上網,岩岩11月就cut左個家居電話...岩岩收到信要交2200,一封就話我冇交還eye器材又收1000...2200果張就話我提早終止合約就500,一項唔知咩禮品抵償價就1700我即刻打去pccw,我淨係問佢呢d咩價黎?同埋eye器材係咩黎?
原來eye器材係個modem,即係係6月已經收左個modem
2200佢就同我講同公司申請唔洗交不過要交返終止前2個月月費,我根本已經交緊比佢...重要星期三先比到回覆我

男爵府

Carsonbb0800 發表於 17-12-4 17:35
話說我5月cut左個上網,岩岩11月就cut左個家居電話...岩岩收到信要交2200,一封就話我冇交還eye器材又收100 ...

間間都一樣。

男爵府

回覆樓主

上次cut個寬頻都冇問題,估唔到cut個家居電話咁煩

珍珠宮

Carsonbb0800 發表於 17-12-4 18:22
上次cut個寬頻都冇問題,估唔到cut個家居電話咁煩

家居電話要提早幾耐之前cut

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

回覆樓主

所以我唔會理會佢地成日打嚟話送呢樣送個樣比我,一陣又唔知比咩免幾個月月費,但到期前要自己打去cut,我就會同佢地講咩都唔要唔好比我

男爵府

大姑娘 發表於 17-12-4 22:06
家居電話要提早幾耐之前cut

唔少於30日

男爵府

annlee 發表於 17-12-4 22:12
所以我唔會理會佢地成日打嚟話送呢樣送個樣比我,一陣又唔知比咩免幾個月月費,但到期前要自己打去cut,我 ...

我直頭去門市填cut from

珊瑚宮

Carsonbb0800 發表於 17-12-4 17:35
話說我5月cut左個上網,岩岩11月就cut左個家居電話...岩岩收到信要交2200,一封就話我冇交還eye器材又收100 ...
呢D叫陷阱 送D垃圾野又話值幾多幾多

玩具萬歲!

琥珀宮

annlee 發表於 17-12-4 22:12
所以我唔會理會佢地成日打嚟話送呢樣送個樣比我,一陣又唔知比咩免幾個月月費,但到期前要自己打去cut,我 ...

上次佢打黎話換moderm都冇理佢,費時係屋企等佢黎

子爵府

回覆樓主:

不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

子爵府

回覆樓主

我都試過!還咗器材成年,之後話我無還,好彩我有keep張單,寫email 去投訴,有專人跟進,查咗一個星期後就話出錯退返錢!

珍珠宮

過咗合約期無啦啦收我500蚊又唔事先通知,之後我死都唔交電話費,由得佢cut就cut, 佢send幾多封信俾我催交都唔理佢,最後佢頂唔順,自動話幾時再唔交就終止服務,求之不得啦,再之後佢搵追數公司出信俾我話欠佢400幾蚊,再唔俾就採取法律行動,我見得果400幾蚊,拿拿聲交咗佢當送瘟神走

大宅

想問如果冇左eye個器材咁點,因我都想cut左電話

複式洋房

電訊商都係咁,好衰,又冇得唔用

男爵府

回覆 Carsonbb0800 的帖子

我上年7月都去門市cut 佢既上網服務(本身無合約), 講明9月7號要終止服務. 因為我9月9要去外國3個月. 於是佢地幫我約左人9月9號來收modem. 但到左嗰日, 約好的收機時間已過, 人影又無, 電話又無. 於是我打去客戶服務同佢地講今日唔收機就請12月先來收. 跟住佢地就叫我攞部modem交去門市. 咁我地就9月8號交左. 同埋因為佢已經收左我9月份既費用, 我問佢而家已cut台, 是否會退回已交的費用給我, 客戶服務員說會退回在我的A/C.
點知, 我12月返到香港, 佢仍然未退回費用給我, 於是我又打電話去問啦. 佢地既答覆係我仲欠佢一個modem, 所以一直未close a/c. 我嗰刻真係嬲到爆. 佢仲話電腦顯示話我地址轉左, 所以收機同事搵我唔到. 我真係頂佢個X街. 無人黎收機不特止, 仲要話我轉左地址. 我咪話返佢, 個modem用緊, 無啦啦轉咩地址. 你個同事都好有問題. 另外, 我在9月8號已交個modem比你地門市啦. 你自己check 清楚啦.

堂堂一間大公司, 竟然唔認數. 收modem都有單有據啦, 佢到而家都仲未退返錢比我. 我一定追到佢瘦.

首頁

尾頁

跳至