懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

仲有4wk就到預產期
有冇jm飲左滴雞精真係追到??
我覺得王x用滾水坐熱好似有d風險
會唔會溶左d膠。。。驚有bpa
田xx好似貴dd。。要倒出黎先可以加熱。。。又加左中藥。。。
寒底但脾虛會唔會虛不受補流鼻血??

大宅

回覆樓主

超聲波計嘅size準確率只有7成,好多媽媽話係細碼b,生出嚟之後係大碼b,個人覺得唔使太擔心架!健健康康就得架喇!

別墅

szeue 發表於 17-12-5 16:54
超聲波計嘅size準確率只有7成,好多媽媽話係細碼b,生出嚟之後係大碼b,個人覺得唔使太擔心架!健健康康就 ...

擔心6磅都無。。。實俾人鬧。。。。

子爵府

shansqr 發表於 17-12-5 17:11
咁好笑, 比人鬧?? 叫佢生吖.... 唔好理其他人囉.
By the way, 我間中都有飲滴雞精,(倒出黎用杯坐熱) 不過唔覺有咩特別, 我比較鐘意自己燉下花膠湯~

Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

別墅

回覆樓主

我由一開始到就黎生都飲王朝 都係細b

別墅

jayk_1030 發表於 17-12-5 17:14
咁好笑, 比人鬧?? 叫佢生吖.... 唔好理其他人囉.
By the way, 我間中都有飲滴雞精,(倒出黎用杯 ...

我第一粒女6磅零。。。而家生長線15都每星期日面聖俾數字人單單打打。。。。
擔心如果輕過第一胎實有說話聽。。。
花膠湯我有煲呀但只飲湯唔食渣(唔中意花膠陣味同質感)
而家臨生先黎抱佛腳

別墅

bellobello 發表於 17-12-5 17:18
我由一開始到就黎生都飲王朝 都係細b

。。。咁我仲飲唔飲好。。。。

子爵府

shansqr 發表於 17-12-5 17:27
我第一粒女6磅零。。。而家生長線15都每星期日面聖俾數字人單單打打。。。。
擔心如果輕過第一胎實有說話 ...
訓多D好過了. 都大概成定局. 有D人食少左阿B都係大碼, 始終臍帶同胎盤吸收人人唔同架.
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

別墅

jayk_1030 發表於 17-12-5 17:32
訓多D好過了. 都大概成定局. 有D人食少左阿B都係大碼, 始終臍帶同胎盤吸收人人唔同架. ...

訓得少又成日醒。。。
冇乜胃口。。。仲有4星期都冇水腫。。唔知關唔關胎細事

大宅

shansqr 發表於 17-12-5 17:28
。。。咁我仲飲唔飲好。。。。

照飲喇!每朝空肚一包,當提神都好丫!

別墅

shansqr 發表於 17-12-5 17:11

我女出世5磅半都冇啦 但健健康康 又唔洗照燈
輕磅冇問題架 佢而家一樣健康成長

水晶宮

回覆樓主

吸唔吸收唔倒你control

我孖b出世一個6磅一個4磅。

我日日都有飲滴雞精,諗住谷呀妹,點知谷哂比家姐

大宅

shansqr 發表於 17-12-5 16:05
仲有4wk就到預產期

田 xx,係中成藥,唔算真正中藥,可以放心,我準備做IVF都飲緊

大宅

shansqr 發表於 17-12-5 16:05
仲有4wk就到預產期

田原香飲空白?冇中藥成份

別墅

Relaxbearlovebb 發表於 17-12-5 18:57
田原香飲空白?冇中藥成份

我想試原味先
坐月時試埋王x..冇人陪月。。只訂了餐。。洗少d野好d

別墅

xxyyzz_xyz 發表於 17-12-5 18:27
我女出世5磅半都冇啦 但健健康康 又唔洗照燈
輕磅冇問題架 佢而家一樣健康成長
...

我大女出世果陣都有少少黃膽
係驚最後衝刺係應該清胎毒。。。唔應該太補胎。。。到時有反效果

男爵府

回覆樓主:

瞓多d, 瞓唔著都攤係床, 每日都食蛋同食多d牛肉, 照超聲波都話我b出世around 6磅鬆d, 臨尾一個月我狂食牛肉, 最後早咗3星期出世都有7磅3

大宅

回覆 shansqr 的帖子

BB健康就好了, 6磅有什麼問題? 係講嗰個比我罵....

別墅

snow^^snow 發表於 17-12-6 14:59
回覆 shansqr 的帖子

BB健康就好了, 6磅有什麼問題? 係講嗰個比我罵....

我都覺得6磅係最fit。。。細d易生d
但而家15m大得20磅。。。已被嫌棄。。。
好似怪緊我唔俾飽飯佢食咁
初出世生粒粒(頭3個月)又話我陀緊唔戒口
又話係濕疹。。。其實係個個bb都會有胎毒
講完都係當我係罪人
做人老母真係好受罪。。。我仲要日頭番工夜晚番黎服侍你個仔同你個孫。。。個工人都指點我買哩樣果樣
真係有時驚忍唔住同佢fire

複式洋房

shansqr 發表於 17-12-6 15:07
我都覺得6磅係最fit。。。細d易生d
但而家15m大得20磅。。。已被嫌棄。。。
好似怪緊我唔俾飽飯佢食咁

學人奶媽話齋,一句養豬咩,要咁肥做咩?

身體健康,無病無痛就得啦。咁細個太重,大個有糖尿病風險㗎!
我生第一胎嗰時都唔夠7磅。呢家31個月都係得25磅,佢不知幾健康。

首頁

尾頁

跳至