自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

babyhoi 發表於 17-12-7 21:36
對住我幾個月大既bb講
「你係飲嫲嫲啲奶大既」
其實只係佢喺bb初生時買過兩 ...

好令人誤會

洋房

成日將自己以前湊佢2個仔既感受套係我身上,之後就同我仔講,你亞媽湊你湊得好辛苦,好想自由下,輕鬆下...
根住我O哂咀望住我老公..

珍珠宮

paipaiguai 發表於 17-12-7 20:31
好彩你父母早死

痴線!

珍珠宮

cholewong29 發表於 17-12-7 21:08
生完仔,99知道心抱順產時無剪到,就當住成班親戚面前話「估唔到你下面咁鬆」

好彩個99係我朋友嘅

啋!有病呀佢!講啲咁嘅嘢!佢自己醜唔醜呀!

大宅

我女1歲時好痴我...有次出街,我99搶走我女,攬到實一實,一路走一路講:要嫲嫲唔好要阿媽!

男爵府

回覆樓主

結婚當日奶奶黑面話睇你地都一定會離婚架喇

伯爵府

回覆樓主

開刀生完BB,推上病房,第一句就大大聲話:食咗我咁多補品,個肚咁大,個細路咁細,搞錯呀!

BB係6磅10安士,唔係underweight 囉
Praise the Lord!  

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

睇咗一版啫,d奶奶咁x 街嘅(emoji)
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

回覆樓主:

“你吾識做人阿媽!"
我果時早產生左對孖,大孖夭折,细孖在NICU
奶奶話我無買玩具比大孖供奉佢,無識做阿媽,當時已經喊過無数遍坐緊月的我,眼淚在心中流…

kimmama    發表於 17-12-9 01:51
Msolivialeung    發表於 17-12-8 18:45

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

cholewong29 發表於 17-12-7 21:08
生完仔,99知道心抱順產時無剪到,就當住成班親戚面前話「估唔到你下面咁鬆」

好彩個99係我朋友嘅

新抱反應夠快架話 可以答返佢:『點都唔夠你依家鬆架啦,我只不過係後生有彈性啫』

大宅

回覆樓主:

生第三個後,奶奶間唔中會話我係豬拿

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

fitfit@fatfat 發表於 17-12-7 20:08
見到有個post 新抱女分別 有感而發
奶奶同個仔講 叫個新抱俾面佢 忍佢個女
新抱唔在場

結婚半年後,老公同奶奶講我有咗,估唔到佢話:嚇)))有咗?我仲想叫你哋唔好生,費事養唔起,我D錢係用來養老ga 無能力幫你哋,諗清楚先好生,我又血壓高⋯

好多謝奶奶咁處身設地為我們著想:
1 層樓一直我哋自己供 唔使您幫手。

2 每月家用照俾 唔會因爲生B而減少。

3 我外家阿媽已經答應幫我湊BB了(雖則我媽血壓高又糖尿 但尚算健康)您不用擔心。

4 我哋兩公婆身紀唔細,一個近30,一個近40,咁年紀生唔算早了。

珍珠宮

瀟灑兔兔 發表於 17-12-7 21:46
你個仔唔係我生關我咩事 搞唔掂唔好生。

從此以後不再聯絡

仲好!

伯爵府

回覆樓主:

生第一胎99度坐月,佢講緊電話聽到佢話:我對佢(即係我)好,我都旨意佢對我更加好。
第二,佢話佢唔識煲薑醋,咁佢嘅阿媽自己再煲啲黎睇我,問下我點樣,我都未答,佢就爭住話:更係好喇,仲行得走得。心諗:頂你,我殘廢架咩,梗係行得走得喇,on x。

珍珠宮

回覆樓主

話我當佢工人想跳樓!
ok,以後唔洗見無機會當你係工人,
知唔知咩係工人呀?

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

homei888 發表於 17-12-7 20:31
不能盡錄。
只記得有一句好深刻,
佢同佢個仔講我係狐狸精。

你真係美艷

伯爵府

andyan324 發表於 17-12-7 22:28
仲好!

係 哩D人把口咁賤 佢自己都做人啊媽

伯爵府

yipsiumee 發表於 17-12-7 21:47
結婚後一個月就就係農曆新年,我媽特登整左一底蘿蔔糕叫我C6拎俾大6299,99望左一眼就就話:我唔會食廣東人 ...

阿奶奶真巴閉!
Praise the Lord!  

大宅

回覆樓主

結婚後99話要同佢D細佬妹食次飯,同99一齊去,到場佢就開始派D芒果乾俾人,派派下行過我身邊問我「你嚟做咩」,我EQ底冇答佢,不過自此冇再同佢細佬妹坐底食飯。

大宅

回覆樓主

成日對親戚講「其他小朋友都痴丫媽,係你個仔唔痴你咁奇怪既」「淨係鐘意痴住丫爸既」
我係代母麼?淨係痴你一家好冇?

首頁
12345...14

尾頁

跳至