跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回

學校突然改一個只優惠某一級別的政策,而一直解釋吾到理由,叫高年級讓低年級
同校長講, 得到的。。。

1. 家長不是配合學校,是為左自己仔女2. 學校改政策,就算浪費資源,也要行所謂的公平原則
3. 跟仔女溫書是自己自由,跟學校無關,請改通告字眼
4. 說到家長是不是外國住得太耐,而吾識聽中文, (校長都吾應該這樣說話)

事實上旁人聽到,真的不知怎樣教小孩子,說家長怪獸,只是一間幼稚園, 說話上連尊重家長都不會。可能我吾夠惡,就是被罵。

有感而發, 不喜勿插家

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

邊間幼稚園?可以詳細d講嗎?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 Liuvyn 的帖子

一間在區內受歡迎的學券幼稚園,老師同offical校長都很好,入到去讀先知,原來仲有個創校長在度,在教育文件都吾見呢個名,學校原來所有野都是佢決定,如果對學校無意見就無問題。

複式洋房

life@LA 發表於 17-12-8 06:24
學校突然改一個只優惠某一級別的政策,而一直解釋吾到理由,叫高年級讓低年級
同校長講, 得到的。。。

錢銀上優惠?唔好意思,對優惠唔係好明。

大宅

life@LA 發表於 17-12-9 00:16
回覆 Liuvyn 的帖子

一間在區內受歡迎的學券幼稚園,老師同offical校長都很好,入到去讀先知,原來仲有個 ...

即係邊間

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 jr7219hk 的帖子

優惠是一些之前其他級別家長可以參加的事,然後突然改變policy,只限指定一級家長參與,就算有餘額,都吾會俾其他家長參加, 但整件事通知都發生少過兩星期,由本來有希望到零希望,咁家長之前請定假都好合理,怪家長仲乜請定假,佢覺得家長應該隨時可以放假,仲話佢員工咁做會鬧佢,咁作為家長,覺得是不是曲尺話緊自己
那句家長不是配合學校,只為自己仔女,呢句真是無語。其實真是不會同時發生嗎? 以後學校問券都無謂填了

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 豬仔脾 的帖子

名就吾講,只是屈埋真是好吾開心。

大宅

似係召求家長義工 但名額有限 最後只比低年級的家長做家長義工 檈主請左一日假冇得做
係咪咁上下

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

係咪朝早6點幾去排隊報學校興趣班果間?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

回覆 chichihello 的帖子

咩有間咁既學校? 可唔可以分享下?

首頁

尾頁

跳至