自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

牛年勳章

工作上近排樣樣唔順利,幾乎日日都有未遇過的麻煩事要出來,壓力好大。放工攰到死,返屋企仲要買餸煮飯睇功課。今晚真係俾個女激到我就來發神經。今晚有事夜返,佢今日去左大伯度玩。同大伯兩隻狗係街玩完,返屋企沖完涼,竟然著返今日件外套蓋住張被係梳發瞓左。我真係嫐到爆。已經打電話返來叫佢唔好著今日件外套,要沖完涼換曬全部衫先可以坐梳發和上床玩。宜家成日迎住張被好多狗毛,好多菌,好想剪爛佢,掉左佢。但掉左今晚就唔夠暖。同C6呻幾句,又話我嘮吵,好想離家出走,好想逃避日日做唔完的家務,睇唔完的功課,仲有日日激到我生蝦咁跳嘅兩個化骨龍同從來唔明白我的C6

333s    發表於 17-12-10 10:52

寶石宮

2023年兔年勳章

rebeccalin 發表於 17-12-10 01:18
工作上近排樣樣唔順利,幾乎日日都有未遇過的麻煩事要出來,壓力好大。放工攰到死,返屋企仲要買餸煮飯睇功 ...

c6唔明由佢 可能天氣轉冷佢想試狗毛被
諗吓小朋友開心事
加油

珍珠宮

大宅

工作上近排樣樣唔順利,幾乎日日都有未遇過的麻煩事要出來,壓力好大。放工攰到死,返屋企仲要買餸煮飯睇功 ...

唔駛咁緊張架媽媽,狗毛之嘛,況且你大伯養開,健健康康無野既。

家務同功課,你派番出去等佢地自己做啦。

逐樣黎,唔好急,做人唔駛完美架。

女女係咪想等你門,等到攰瞓左係梳化呀?

大宅

畀面勳章

做你嘅女同你c6都好慘, 你太神經質,要放鬆

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

好少事啫。

男爵府

回覆樓主

好明白你嘅心情,我都係一出過街D衫褲返屋企即換嘅人,比我都會好嬲,不過嬲下就算啦,唔好激親自已,因為無人知你嬲乜!我有時咪諗當增強抵抗力lor,人唔可以活在無菌環境中㗎,被有無被套?如有換過個被套,大太陽曬下被芯,接觸到床就換床單,其他家務hea得就hea,一係點老公仔女做下,功課睇得幾多就睇,養成仔女自己檢查功課嘅習慣更好,一係由佢錯下,其實我相信我哋嗰代好多人父母都無睇功課,要搵食,我父母直程唔識,乜都靠自己,咪又係咁讀!放鬆D啦,我都成日咁同自己講㗎,加油

wcpcelia    發表於 17-12-10 09:39

珍珠宮

回覆樓主

公爵府

回覆樓主:

我明,唔中意狗嘅人對狗毛真係好反感
當然我都知狗毛好少事,大菌食細菌但唔中意就係唔中意,人地掂完狗掂我,我都唔想

子爵府

工作上近排樣樣唔順利,幾乎日日都有未遇過的麻煩事要出來,壓力好大。放工攰到死,返屋企仲要買餸煮飯睇功 ...課。今晚真係俾個女激到我就來發神經。今晚有事夜返,佢今日去左大伯度玩。同大伯兩隻狗係街玩完,返屋企沖完涼,竟然著返今日件外套蓋住張被係梳發瞓左。我真係嫐到爆。已經打電話返來叫佢唔好著今日件外套,要沖完涼換曬全部衫先可以坐梳發和上床玩。宜家成日迎住張被好多狗毛,好多菌,好想剪爛佢,掉左佢。但掉左今晚就唔夠暖。同C6呻幾句,又話我嘮吵,好想離家出走,好想逃避日日做唔完的家務,睇唔完的功課,仲有日日激到我生蝦咁跳嘅兩個化骨龍同從來唔明白我的C6

好少事啫, 咁又話搞到你發神經? 大伯既狗又吾係流浪狗, 吾洗咁神經緊張, 而你女女已沖好涼, 好乖呀~

你繼續係咁,你身邊既人都會怕左你, 你都吾想架~

starrymama    發表於 17-12-10 14:19

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

MissUmuch 發表於 17-12-10 01:44
做你嘅女同你c6都好慘, 你太神經質,要放鬆

每個人都會有情緒,今晚樓主頂唔住爆左出黎,我地又唔知人地平時點唔可以咁就話人地慘呀。

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

樓主呻出黎好丫!唔好收收埋埋自己唔開心。

俾自己抖吓,功課由得佢,錯左由佢改正,放假得閒問返佢明唔明錯左既野。家務果d,淨係做d必做既,有時唔想煮就叫外賣,無問題的,唔好迫得自己咁緊。老公話你唔煮飯,你應佢一句:不如調轉你試吓日日放工煮飯丫。

大宅

回覆樓主:

其實好少事,放鬆d啦媽媽 你咁樣身邊既人會好辛苦

大宅

回覆樓主

Relax

子爵府

回覆樓主:

明呀,我明你,我都係咁緊張架!會覺好污漕!不過希望你睇開d! 我仲等緊晾衫!攰到死咁滯!

伯爵府

梗有一個係左近

子爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

樓主,relax!
我明架,比照我都嬲,張被換被袋得唔得?

琥珀宮

回覆樓主:

冷靜d,其實太乾淨反而無抵抗力,空氣本身就存在細菌,放鬆d好小事唔好抆到自己咁緊啦

公爵府

牛年勳章

我愛Corina 發表於 17-12-10 02:10

多謝你明白我。老實講,我係朋友當中被公認係好脾氣和賢妻良母嗰種,屋企冇工人,可以話乜都自己一腳踢。如果我係乜都唔理,可能冇咁辛苦。呢排做嘢真係遇到好多kit手嘢,樣樣新鮮,樣樣麻煩,處理好就話好,處理唔好就會俾人鬧爆,但責任不在於我卻要我去承擔,嗰種感覺真係好難受。

侯爵府

我諗你壓力太大
放鬆d

首頁
12345...6

尾頁

跳至