夫婦情感

跳至

首頁
23456...11

尾頁

複式洋房

rodona333 發表於 17-12-11 11:11

其實你會發現自己現在好愛你老公係一個(正常反應,因為 ...

恭喜你放下左,仲搵到現任,多謝你鼓勵,我都希望走出傷痛,可以放下再開始

複式洋房

熊SAM 發表於 17-12-11 10:59
其實佢做得出咁過份既事, 由結婚當日仲有互聯, 到帶埋返你地張床攪, 佢口中所講既同你一世, 仲係真心話咩? ...

你地咁講得咁白係岩架,唔洗令我自己再懵盛盛。

別墅

樓主, 我見到你咁, 我都好心痛。 因為愛你嘅人, 點會傷害你, 便會捨得傷害你? 作為女人, 你要自強! 男人係我哋啲女人生命入面, 係陪襯品而已。 冇咗佢, 我哋唔使死!以下係台灣作者女王寫過嘅說話:

『人品、品質、品德不佳的人, 即使他現在有多愛你, 條件都好, 但是他還會回歸它的本性, 會感情不忠、無道德感、對父母不孝順、自私自利、沒有責任感、沒誠信、自我中心、甚至做出傷害別人、違法、走偏掉。。。等行為。 所以不要短視近利, 而是要看長期。 一個心正不正, 比他現在說到愛你還重要。』

你冷靜諗深一層, 之後你行嘅路, 會唔會心驚膽戰? 會唔會驚佢唔知幾時又跳制? 會唔會驚佢突然又呃你? 一段關係, 冇咗信任同忠誠, 已經行唔到落去。 唔好迫自己要過一啲心驚膽戰嘅生活! 我哋都有阿媽生, 我相信你媽媽見到你辛苦, 佢都會唔開心。 你如果有個囡囡, 有個男人咁樣欺負佢, 你直情想星把個男人, 叫佢過主添啦!right? 我明白你愛呢個男人, 但係呢個愛足以包容一個人嘅一世自私嗎?

唔係賣廣告, 但係我介紹你睇兩本書, 希望幫到你。

李專-都誰懂叫你放手, 但誰懂得教你怎樣放手
女王-美好的愛, 是先給自己幸福

再唔得, 我建議你尋找婚姻輔導去傾計。

你冷靜過後, 睇睇書, 再諗諗自己條路。諗一條自己會過得開心嘅路! 加油, 女人要自強!!!!

大宅

回覆樓主:

我無睇你之前既post,但從這個post既內容,我感覺唔到你先生係真心會改。要小三block佢先識死心而唔係自己去block,咁已代表將來若小三找他,他再出軌既機會超高。他話你先係一世既對象,我覺得佢想從類似既說話為自己留後路,即出面無野花時屋企都仲有家花在,咁佢更加可以安心出去玩。講到結婚當日想新娘係小三時,我自己一定唔會原諒呢個男人,因為這說明你既存在只是水泡。。。

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

我都唔知點安慰樓主 點解可以有d賤成咁嘅狗男女

珍珠宮

vvvkkkwong 發表於 17-12-11 10:20
無錯,我老公好賤,賤到正常根本無可能去原涼,做出咁既行為根本唔係人,我都好憎佢,好想決心離開佢,但 ...

垃圾由無人格無道德觀而組成,愛佢唔可以令你同bb幸福,唯有你愛自己先可以令自己同bb幸福

我明白你依加好混亂好傷心,但你不得不暫且放下,因為bb最需要媽媽,你要專心安胎養足精神去迎接bb來臨,返娘家好好坐月,唔好再比無謂垃圾影響自己同bb,坐好月係一世情緒有需要輔導記得尋求專業人士協助祝福你同bb

別墅

bossjack 發表於 17-12-11 12:02
樓主, 我見到你咁, 我都好心痛。 因為愛你嘅人, 點會傷害你, 便會捨得傷害你? 作為女人, 你要自強! ...

男爵府

vvvkkkwong 發表於 17-12-11 09:01

我未原涼佢,因為我諗緊到底應該點做,我亦知道再咁快 ...

你先生同個女人嘅形勢就好似你同你先生。你先生俾個女人食住,做被動角色;你就俾你老公食住。
你同佢一齊只會更辛苦,100%肯定個女人唔會就咁放手,加倍肯定係只要女人出手,你老公一定會返轉頭。佢而家話你係一世只因個女人唔專一,並唔係因為你,試下個女人肯離婚跟你老公,肯定佢即刻開心到飛起。
愛情係盲目,你老公對個女人已不顧一切,個女人地位俾你高,你要有佢會再背叛你嘅準備。

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

好坦白,係個女人主動block你老公姐,你老公其實冇捨得同人斷,只要個女人手指一勾,你老公一定仆到去。做埋咁多野,咩同你至係一世果D根本是廢話,真係白痴先會信。仲要叫佢驗下有冇病tim,周身污糟仲搞到返屋企,講來講去根本佢唔愛你,只係知道食住你,認下錯又冇事,下次去玩會醒D,不會留相同片,你就比佢拖到又老又冇錢,默默忍受佢出去玩。你試下現在個女人話同佢一齊丫,包保佢一定同你離婚,仲大細都唔要!你自己想清楚自己企係乜野位置,好好打算。

琥珀宮

其實...你仲諗住原諒?老土都係嗰句︰一次不忠百次不用

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

vvvkkkwong 發表於 17-12-11 09:01

我未原涼佢,因為我諗緊到底應該點做,我亦知道再咁快 ...

聽你語氣你都想原諒佢

唔知你有幾愛個賤男啦
但佢一次又一次講大話,仲搞到返屋企
依家個女人唔要佢,佢先想返你身邊
正常都叫佢食蕉啦

複式洋房

回覆樓主

貼個小三樣同d AV情慾短片出黎啦,反正佢都應該預左俾大把人知!同好樂意俾人睇
同會唔會有機會你老公同佢夾埋做戲咋

男爵府

回覆樓主:

可能今次都係夾埋做戲。或者第二日你老公已迫不及待打俾個女人,求個女人唔好飛佢,再夾計暪你。你老公點會同個女人話斷就斷。

男爵府

o_____o 發表於 17-12-11 13:28
好坦白,係個女人主動block你老公姐,你老公其實冇捨得同人斷,只要個女人手指一勾,你老公一定仆到去。做 ...

好同意,樓主其實响呢條感情食物鏈嘅最下層,都係嗰句,好人好姐,人唔保護你你都要識保護自己,一個愛字真係害死人

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

vvvkkkwong 發表於 17-12-11 08:23
好謝jm你地為我留言,係到我亦可以吐苦水,我都平復左好多,到前日我發現左之後,當晚凌晨老公係用開部電話 ...
你真係儍,你老公應該同個女人夾定,
有風吹草動就暫時唔聯絡,
遲D再搵,
個女人block你老公只係唔想應酬你,
佢應該係玩家,
亦冇興趣取代你,
你一定要揸哂所有罪証,
唔可以俾返你老公!
原唔原諒要睇多幾個月,
如果你老公唔改,
3個月就見分曉。

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

加油....
昨天我EX-C6先同我講...
不如我俾佢同佢老婆+個仔, 一齊住..
最多...我唔介意...3個大人一齊訓

我勁爆佢.....

我都好嬲...我同佢一齊咩都無...個小朋友唔理..
佢可以咁講野...

男人...得一想二

大宅

回覆樓主:

睇完你個post我都覺得好心痛。 天下間有d咁殘格嘅男人。。。。。唔知點安慰你好。。。。

可能放手唔係壞事

大宅

明白樓主唔想放手,有一絲希望都想俾自己,感情嘅嘢真係好難講,尤其係感性嘅人

大宅

回覆樓主

樓主,要振作呀!
BB 需要妳,唔好衰比那對男女睇。

複式洋房

你老公真係太離譜啦 搞到返你屋企....

首頁
23456...11

尾頁

跳至