自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有日坐小巴,一早把要付的錢放在捲起扼在手中,方便一落車比錢走人。
差不多到尾站時,司機叫坐前面的乘客先比錢。

當我比錢時,我沒有留意,沒有攤開紙幣,把手上對摺了的錢($30)給司機。

他開始講︰「D錢又唔攤開,又要摺埋,仲要搵張20蚊放面,夾住張10蚊。一睇就知係窮人,充大頭鬼,攤開清清楚楚未好囉,一係10蚊放面。都唔個依家D家長點教,教到D後生咁(其實我唔後生,可能個樣扼到人)。LI D人逄睹必輸.......」

我心諗,我唔係刻意搵20蚊夾住張10蚊...坐個小巴都要比人嫌棄咀咒......

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

佢洽你女人仔好蝦

瑪瑙宮

happysharingman 發表於 17-12-11 11:33
有日坐小巴,一早把要付的錢放在捲起扼在手中,方便一落車比錢走人。
差不多到尾站時,司機叫坐前面的乘客 ...

你話你志唔短

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係, 同意樓上, 佢以為你好細個, 妳應該發揮C9 本色, 噴番佢!!

子爵府

佢冇食藥呀

水晶宮

happysharingman 發表於 17-12-11 11:33

佢冇口德,唔好同佢計較。

男爵府

佢真係未食藥

子爵府

唔好嬲。 嬲親變馬騮
:wave:  :wave:

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

個司機

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

摺錢方法都要講究架咩?
窮就窮囉, 唔窮就撘的士了。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

咁衰既把口

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

叫他千萬咪整跌D錢,叫他想辦法整開來check是否30元,我比左,係你看不到,唔同意去警署查清楚

象牙宮

2024年龍年勳章

佢把口。

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

鬧爆佢啦

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

真係癡線, $30, 唔係$20放面就$10放面, 有乜分別, 點樣唔清唔楚? 仲鬧人逢賭必輸, 心地好差, 比我實爆番佢

珍珠宮

回覆樓主:

惟有下次醒目啲

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原諒佢吧!壓力太大!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

佢d comment 咁好笑。點解摺錢就係窮人??我唔係好明?

大宅

如果我係你,我一定會同佢講:係呀,我好窮,唔窮都唔洗搭小巴啦,你都係窮先揸小巴姐。
成件事咪好合理,佢唔窮又點知啲窮人係點呢,唔好嬲親自己

首頁

尾頁

跳至