自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

有冇JM睇過? 無意中睇到七十幾台呢個節目, 我同老公都覺得好好睇!每集都有幾個關於狗狗的難解cases, 然後馴犬師用各種方法幫助狗主學識怎樣處理!
雖然我冇養狗, 亦麻麻鍾意狗, 但睇左幾集, 我對狗狗的了解多左!同埋發覺其實有好多狗主根本都唔係好識養狗, 甚至連怎樣抱狗都唔識!好多時狗狗的問題係主人搞出來!希望有養狗狗的JM可以睇下呢個節目, 相信會學到好多野

大宅

回覆樓主:

youtube 都有得睇,勁正,學到好多野

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好睇!!!

男爵府

回覆 kwclau 的帖子

how to search in YouTube?

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

Oh!Baby 發表於 17-12-11 01:40

奇妙電視有 apps, 可重溫
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

大宅

回覆樓主

個英文節目名叫做咩呀?唔該!我都有興趣睇

大宅

Oh!Baby 發表於 17-12-11 14:40

https://youtu.be/Zldg6F6gq_s
練狗術師 Eric Ko

侯爵府

回覆樓主:

話時話, 馴犬師 Eric 雖然唔算好靚仔, 但幾有型, 而且佢對狗狗真係好掂, 隻隻狗仔都聽哂佢話, 無一幸免

侯爵府

Charitymami 發表於 17-12-11 14:42
奇妙電視有 apps, 可重溫

雖然有重溫, 但只有幾集, 想睇返第一集起都係去youtube

侯爵府

HoneyDewDew 發表於 17-12-11 14:48
個英文節目名叫做咩呀?唔該!我都有興趣睇

唔知英文名喎! "煉狗術師" 就係節目名

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

我冇養狗都覺得好睇,eric好勁,啱啱睇嗰集佢好快解決到兩隻狗不能共處大廳問題

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

kwclau 發表於 17-12-11 14:55
https://youtu.be/Zldg6F6gq_s
練狗術師 Eric Ko

侯爵府

whitetea 發表於 17-12-11 16:03
我冇養狗都覺得好睇,eric好勁,啱啱睇嗰集佢好快解決到兩隻狗不能共處大廳問題
...

尋晚搵隻大龜龜幫手搞掂隻冇安全感的狗狗, 咁都俾佢諗到, Eric 真係好了解狗狗心諗緊乜, 即時可以對症下藥! 佩服!

大宅

減齡達人勳章

我集集都有追, 好好睇, 好多狗狗比人話唔乖, 但係eric 面對就乖晒, 原來問題出在主人身上, 睇完個節目後, 都覺自己教狗原來用錯方法..

侯爵府

小公主豬媽 發表於 17-12-11 16:15
我集集都有追, 好好睇, 好多狗狗比人話唔乖, 但係eric 面對就乖晒, 原來問題出在主人身上, 睇完個節目後, ...

我覺得最離譜係有一集的狗主, 連怎樣抱狗都唔識, 搞到狗狗發惡咬人唔俾佢抱, 但佢就覺得係隻狗有問題

男爵府

好睇呀!
除了教點教狗外, 林寶義個集仲有介紹SAA
~ 講狗狗被棄養後佢地既生活
Don't worry!Be happy!

侯爵府

chingbb 發表於 17-12-11 16:29
好睇呀!
除了教點教狗外, 林寶義個集仲有介紹SAA
~ 講狗狗被棄養後佢地既生活

希望狗主唔好再遺棄狗狗, 佢地好慘! 狗狗有問題的話, 問下自己教狗的方向有冇問題先! 檢討下自己, 學下正確的方法, 唔好乜都係狗狗的問題, 自己冇問題

禁止訪問

侯爵府

小公主豬媽 發表於 17-12-11 16:15
我集集都有追, 好好睇, 好多狗狗比人話唔乖, 但係eric 面對就乖晒, 原來問題出在主人身上, 睇完個節目後, ...

希望多d狗主人睇到

我有鄰居同一樓層隻狗見人就吠,而且係有攻擊性低沉聲甘吠,預備咬人。

隻狗覺得位大堂係自己地盤,跟本係主人冇教。

全層樓都知呢家人門口冇鐵閂,隻狗一跑出黎咬人,就
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

翡翠宮

BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係好好睇, 學到好多野

首頁

尾頁

跳至