自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

去有黑糖麵包食嗰間餐廳, 狂叫人地俾麵包, order好少野食

男爵府

唔好煩我 發表於 17-12-11 15:18
做姊妹,咁我做禮比新人就做現金1000,已入利是封。

另一姊妹,同我好熟,曾經係好朋友,但為人有問題所以 ...

呢個行為我極度討厭,其實變相搵人笨,佢做得出即係都知自己有問題,我都唔明點解會做得出

珍珠宮

我朋友老公勁小家,我幫佢地做姊妹敬茶時捧茶盤,咁有D親友會比封利是我(根據以往幫其他朋友做姊妹的經驗通常都係廿蚊,意頭意頭) ,放係個茶盤度。 佢C6見到就眼望望,一斟完茶就即刻伸手拎起袋左,驚死益我咁。

(我同我朋友由細識到大,勁Friend,我一個人飲做左3000人情,再同另一個朋友夾左條金手鏈仔比佢。 真係唔係想貪個d廿蚊利是囉,但我覺得佢個行為好肉酸好唔尊重我,所以個日都有d嬲。)

子爵府

回覆樓主

放工去泰昌買包,見到個男人逐個包攞出嚟秤,覺得唔夠重就換個個

rayrayus    發表於 17-12-13 08:14

伯爵府

想生BB熱投

還神吾帶香
問人借
算嗎?

子爵府

之前做姊妹,成班兄弟姊妹團8成係中同

當日,兄弟A同兄弟B講:唔記得扲錢,借住800比佢先

2個人唔熟,又N年冇見,B緊係唔借啦

事後A冇比人情

2, 3個星期後仲打比新朗,問佢借幾千蚊周轉下wor

P.S. A屋企有錢,借豪宅,開靚車

珍珠宮

有班新相識嘅朋友,當中有個男想追個女,就藉詞話想答謝大家先前幫佢點點點所以想請大家食飯,我係其中一塊佈景板,即係咁,佢請大家食飯,代價係大家要幫佢扇火點火搞撮合,我覺得係一個合理嘅交易,可惜飯局進行中果陣,女方已經婉拒男方,埋單果陣男方吳認數,話無講過佢請大家,叫大家速磅吳好兩頭望,咁小家嫁,搞到我覺得自己好似貼錢打工咁囉

珍珠宮

唔好煩我 發表於 17-12-11 15:18
做姊妹,咁我做禮比新人就做現金1000,已入利是封。

另一姊妹,同我好熟,曾經係好朋友,但為人有問題所以 ...

好賤

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 yurijm 的帖子

YES﹐我地大家一齊SHARE但條氣堅唔順。
唔想食放題咪出聲﹐OR你直頭唔好出現。
唔係入黎坐底左攞埋普數先走囉。

大宅

回覆樓主:

中學有個極樣衰發姣女同學,本身同佢唔熟,有年xmas佢派Xmas card俾人,咁我都好奇怪點解佢會派俾我,但真係寫左我個姓,點知過左冇半日,佢問我攞返張card,話係俾另一位同姓同學先岩好心啦,咁肉酸問人攞返張咭ge事係佢先會做。
唔係話好恨收佢張咭,係佢個行為好侮辱人

水晶宮

jesswu 發表於 17-12-11 14:30
c6多年前唔得閑去飲,入$300禮封叫個朋友順手去開交比新人……
之後隔左好耐,朋友間唔知傾開咩,有人知道 ...

似盜竊多D

男爵府

回覆樓主

朋友生日請佢食自助餐晚餐,大家識好耐無所謂啦!到我生日話同我食午餐,起初以為佢請,到埋單時立即講電話,咁唯有我比啦,跟著話幾錢比自己果份,但又唔夠錢,最後我話我請埋佢。

已經有前科,諗住咁多年朋友唔計較,但就當我係水魚,成日食飯唔比錢,借錢又唔還,最後唔再理佢,當識少個朋友
[img align=left]aal[/img][url=[img align=left]aal[/img]][img align=left]aal[/img][/url][img align=right]C:\Documents and Settings\Angie\My Documents\photo~Ivan[/img]

子爵府

回覆樓主:

巳經疏遠朋友,幾個人每年只會見一次的聚會,差不多食完埋單,次次都有唔同藉口早走,口講就話會銀行過數,大家都心知佢為人,所以唔計佢數,入大圍數,變相我哋請佢食

珍珠宮

回覆樓主:

一個識左十幾年嘅鄰居,新年見到我,居然扮唔識,有年新年見到我弟弟,行樓梯走~

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

都係唔講喇

子爵府

jesswu 發表於 17-12-11 14:30
c6多年前唔得閑去飲,入$300禮封叫個朋友順手去開交比新人……
之後隔左好耐,朋友間唔知傾開咩,有人知道 ...

賊嚟喎

寶石宮

2023年兔年勳章

pinky-peach 發表於 17-12-11 14:08
約左個男仔夜晚睇戲,我果日晏晝行山行錯左路遲左落山,佢話佢唔會等我,即走(佢已經到左戲院商場),當晚 ...

早走早著

大宅

回覆樓主

有個同事平時好小出來食lunch, 但一話夾錢食飯,就要次次食凸!waiter 放低食物望都唔望第一個夾埋自己度,明明成個碗都係嘢!明明成口都係食物吞唔切!仲不停夾!然後慢慢响用霸佔回來成果!
Ps 埋單一定會縮埋!

男爵府

回覆樓主:

識一個男性friend, 佢幫人買野,間舖送$10coupon, 佢自己袋咗冇俾返人。另一次,朋友爸爸過身,佢冇出錢,但要人地做帛金時寫埋佢個名。

男爵府

回覆樓主

我有兩個客,佢地互相係出面上堂識
40+師奶

有一次兩個師奶去大陸旅行同房,a入廁所痾完尿發現無廁紙,出去問b原來係佢拎咗,b話唔好浪費,住得酒店就拎盡佢

A同我講返啲廁紙係好差,紙質起沙個隻

首頁
12345...9

尾頁

跳至