自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

男爵府

可惜我仲好愛我老公,但長期的精神折磨令我身心俱疲。我已經中西醫咩都做過,而家已經無時間比我再試,我已經4x。呢個世界原來真係唔公平,有人壞事做盡,都有兒孫福。導火線之一罪魁禍首,老爺奶奶一早當我透明,完全睇唔起我,老公有2個哥一個妹,佢地一早就生左仔係男孫,更令我顯得無用。如果離婚,呢啲一切痛苦源頭會離我而去,但我下不了勇氣

侯爵府

回覆樓主:

或者係個男人精子唔夠質量呢?
男人過35歲有一半精子都斷頭斷尾
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

翡翠宮

牛年勳章

你老公有無嫌棄你先?如果兩公婆感情仲好好,做咩為左d唔關事既人離婚?無兒無女都一樣可以生活精彩!

翡翠宮

牛年勳章

做過ivf未?

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

回覆 9999金 的帖子

有無試過人工受孕?

男爵府

Huuu 發表於 17-12-11 19:46
或者係個男人精子唔夠質量呢?
男人過35歲有一半精子都斷頭斷尾
我明,咁多年我中間的過程不為外人道。只是發覺承擔結果令我痛苦萬分

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

其實唔生B都冇乜大不了呀,二公婆自由自在都好開心㗎,最緊要你老公點諗。

大宅

回覆樓主

有無做過生育檢查?搵出根源,對症下藥,生唔到唔一定女人有事

公爵府

回覆樓主:

先放下怨氣,平靜情緒有助受孕!

養育兒女係妳倆公婆的事,生男生女係天註定!

妳肯定不育的妳自己?可能係男方~ 其實不育唔使同老爺奶奶講,可能輕輕帶過敷衍老人家!

試下做試管,祝早孕
恭賀新禧,迎春接福!

水晶宮

回覆樓主:

做試管吧~ 明你的壓力

先同先生溝通,想要細路的是老人家?你先生?定你?

如果生小朋友只是滿足老人家的話,不用生

如果是你先生想要小朋友的,一齊去睇醫生,做試管,努力過都冇,那就專心2人恩愛的世界

如果是你非常喜愛小朋友的話,去領養

男爵府

回覆樓主

其實呢個年頭養小朋友好辛苦
話唔定佢地羨慕緊你
兩個人,自由自在,去多啲旅行
做自己喜歡嘅事,好好享受人生

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

外人唔重要,最重要係你老公點諗先?
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

子爵府

9999金 發表於 17-12-11 19:43
可惜我仲好愛我老公,但長期的精神折磨令我身心俱疲。我已經中西醫咩都做過,而家已經無時間比我再試,我已 ...經4x。呢個世界原來真係唔公平,有人壞事做盡,都有兒孫福。導火線之一罪魁禍首,老爺奶奶一早當我透明,完全睇唔起我,老公有2個哥一個妹,佢地一早就生左仔係男孫,更令我顯得無用。如果離婚,呢啲一切痛苦源頭會離我而去,但我下不了勇氣

有兩個阿哥都生左,仲要係仔, 咁你老公生吾生都得啦!

最驚老公係唯一一個繼後的希望啫~

用戶要求終止服務

回覆樓主

避免出席佢哋嘅家庭聚會,會令自己開心啲

另外如果比我選擇,我唔會生,因為到65退休,佢哋仲讀緊書會,供讀書好大壓力

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

你老公有嫌棄嗎?

如果冇點解要同一個愛自己,自己又愛既人分開?

其實男家已經有孫抱,你根本冇壓力一定要生

男家當你透明係呢度好多 sis 夢寐以求的境界,可以選擇唔洗見

男家唔鍾意你,唔會因為你能夠生得一男半女而改變的,反而到時可能有新的導火線

講到底就係,如果唔係枕邊人嫌棄你,冇必要分開

你要自己學會從另一啲角度看自己的處境,每一件事,有危亦有機

我認識有夫婦冇小孩(唔係選擇唔要,係想要但冇)關係穩定,相處得好好,一樣可以廝守終老

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

公爵府

C.Humphrey 發表於 17-12-11 19:47
你老公有無嫌棄你先?如果兩公婆感情仲好好,做咩為左d唔關事既人離婚?無兒無女都一樣可以生活精彩!
...

係呀!!特別係而家要養個小朋友太辛苦!兩個人逍遙自在仲好啦!祝福

伯爵府

想生BB熱投

生吾到有時關男性精除少事
其實無小朋友咪重free
你去婆媳板睇下先,好多新抱想99快點歸西架
生左小朋友係,新麻煩的開始
洐生出100個問題

子爵府

回覆樓主

我識好多中年夫婦都無小朋友,兩夫婦周圍去,幾好呀~

首頁
12345...16