自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

9999金 發表於 17-12-13 19:15
其實文初我已提及過不會試管,不會領養。試管一黎成功率唔太高亦要起碼十幾廿萬。我老公心底裡過唔到,大男 ...

你老公又無錢,又自私,又固執盟塞,又唔面對現實,又唔愛你,男家又勁麻煩,生到細路都唔荒幸福,早走早著。我覺得問題唔係無得生,係嫁錯人

珍珠宮

回覆 9999金 的帖子

咁唯有繼續拖落去,拖到6299先遊就無事喇

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

其實會唔會係你老公知道大家感情有問題,先咁唔積極去配合

男爵府

9999金 發表於 17-12-12 23:26
我知佢有點愚孝,但我仲接受到。我最難受佢矛盾口不對心,要生又唔努力,成日覺得自然會有。佢又唔夠保護我 ...

似是這樣:

他人根本沒有什麼責任感,又不特別喜歡小孩。但被灌輸了一定要有小孩。所以口不斷说,身體卻很誠實。

他樂見你被男家誤會,因為這樣他就不用受靶,有你代受。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

9999金 發表於 17-12-13 19:15
其實文初我已提及過不會試管,不會領養。試管一黎成功率唔太高亦要起碼十幾廿萬。我老公心底裡過唔到,大男 ...

其實ivf 成功率好高

我之前開過一個台灣ivf post ..

入面好多人分享過

起碼有一半係第一次ivf 就得左

我係其中之一

有好多人中孖b

至於洗費。我印象中係30000樓下已經搞掂晒

其實我都係唔捨得比十幾萬香港做ivf ,又唔一定成功。

所以我先去台灣做

由知道我唔可以靠自然有,到有左只係2個月內既事,所以我地傷心既時間都非常短。好彩果斷,想要就即刻去做。

試左唔得都起碼叫試過,天意無辦法。但未試過我一定唔甘心。

我當年ivf 27歲,已經不斷比身邊人問我做乜仲唔生。因為我同老公實在一齊太耐,所以大家覺得係時候。我都係26歲先開始做人,不過一直造唔出就不停睇中醫,西醫...d錢都好似倒水咁倒...所以我明白想生又生唔到有幾苦到每個月有幾失望

男爵府

chillimom 發表於 17-12-13 21:41
似是這樣:

他人根本沒有什麼責任感,又不特別喜歡小孩。但被灌輸了一定要有小孩。所以口不斷说,身體卻 ...

我完全覺得佢老公係咁,男人想要一樣嘢係會用盡辦法,就算比人阻止甚至千夫所指都會去達成,佢老公根本無責任心無愛心亦唔見得會為小朋友付出嗰種人

水晶宮

BK Milk勳章

9999金 發表於 17-12-11 20:37
我只係一個好平民的女人仔,女人的幸福行到呢個階段,都係想有仔女有個家有個好老公。我已經搵得少錢又無事 ...

睇完樓主留言
反而覺得應該想一想係咪真係適合生小朋友
真係覺得生左小朋友就完美?
人生精彩晒?
老黎吾孤單?
無小朋友=一無所有?
生活可以精彩d,揾自己興趣吧!
其他人点想咪尤佢,你自己心態都有問題,調整一下先la!
吾好對生小朋友理想化
每日圍繞住呢个話題大家都辛苦
不如好好維繫感情先la
男家係咁你更加要俾人知道
無小朋友我地都可以好開心既
至於做吾做ivf呢d
咪開心見誠講
感情維繫得好自己事事都有得慢慢傾
下下生活都圍繞住生仔講真好煩架
自己生活有壓力自然大家都吾開心

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

俾我唔會啞忍,男家笑我冇得生,我一定講醫生話唔關我事。。。斷估佢哋唔會笑佢個仔或者兄弟掛?

子爵府

9999金 發表於 17-12-11 20:31
我已做左iui了,試管我老公唔肯我自己亦無信心,佢一黎唔肯比咁多錢(唔係比唔到仲可以)做一件佢認為人人都 ...

我已做左iui了,試管我老公唔肯我自己亦無信心,佢一黎唔肯比咁多錢(唔係比唔到仲可以)做一件佢認為人人都做到好自然的事。二黎係佢好傳統,我當初用左年幾時間說服佢先肯iui,中間佢態度好差。其實我老公有問題我知的。但佢係超鍾意細路。就係佢咁鍾意又講一套做一套先令我難受。我自己都想最少一個。中間我自己主動搵社工去問意見同舒發感受,社工建議我地2個一齊輔導,佢都有認為我老公唔夠同我同步,亦覺得佢幾矛盾係件事上。可惜我問左幾次叫佢打番去,佢都不了了之,無件事。我感覺永遠都係我去做,我去諗,我已經不能再付出更多,但結果……

IVF is another choice....

then your husband is very selfish law....

support you ar ! add oil...!!

男爵府

miniyan 發表於 17-12-11 20:05
生吾到有時關男性精除少事
其實無小朋友咪重free
你去婆媳板睇下先,好多新抱想99快點歸西架
YES
你6299咁對你.
就算你生左, 佢地一樣對你衰..可能更衰!
所以小D見 人都開心D~

男爵府

如果老公支持自己,,6299唔會咁過份

別墅

回覆樓主

人生有些苦是自己執著產生,只要退一步就海闊天空,不是困局.

男爵府

立夏 發表於 17-12-13 19:28
你老公又無錢,又自私,又固執盟塞,又唔面對現實,又唔愛你,男家又勁麻煩,生到細路都唔荒幸福,早走早 ...
唔係唔愛,係唔夠愛,唔夠應付共患難,如果條路係順利根本唔會發生

男爵府

anna59 發表於 17-12-13 19:31
回覆 9999金 的帖子

咁唯有繼續拖落去,拖到6299先遊就無事喇
我諗過,鬥長命。但佢地好健康,8,90都有可能。可能係我頂唔住先

侯爵府

畀面勳章

做人工啦⋯⋯有幾難姐!

侯爵府

畀面勳章

做人工啦⋯⋯有幾難姐!

男爵府

chillimom 發表於 17-12-13 21:41
似是這樣:

他人根本沒有什麼責任感,又不特別喜歡小孩。但被灌輸了一定要有小孩。所以口不斷说,身體卻 ...
可能交代不清楚,係佢爸媽當我透明不好因為無b,但呢幾年佢地知佢仔身體唔好,都有話叫佢睇醫生不育果啲。當然私下佢地唔知我地已經做左咁多野。雖說佢身體唔好但未至於差到0,所以我地先iui

男爵府

jollyma 發表於 17-12-13 20:05
其實會唔會係你老公知道大家感情有問題,先咁唔積極去配合
佢有講過見我受左太多苦,果時我日日打針,佢覺得我好偉大。所以唔想再係度試試管纏繞落去

大宅

9999金 發表於 17-12-11 20:58
我無得揀,試過唔出席食飯因病,即刻比人打黎鬧

為別人生小朋友,小朋友沒幸福的,隨緣啦!

男爵府

LedTV 發表於 17-12-14 01:04

其實ivf 成功率好高
老實講年齡係最大敵人。27真係好後生。仲有得試去修正。台灣前幾年我提過,佢話太辛苦太遠。成件事唔係我去主導,連iui我都要費年時間先肯,再係人工呢方面講,一定再嘈,關係已經由呢做點導火線,我唔想係呢點去衝突

首頁

尾頁

跳至