自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

親子王國15週年勳章

momofish2002 發表於 17-12-12 09:10
其實iui都唔止係精子好唔好問題,做iui醫生只會幫女人谷兩三粒卵,精子放入陰道入面等佢自由游上去遇卵子 ...

我估樓主老公係覺得體外授孕完再放返入去好科學掛,真係唔知咩邏輯思維,叫佢一係拎D精出嚟做ivf,唔係以後唔好再提生仔唔好再煩,佢屋企人都係,同佢地講係你個仔唔肯,完!

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

oiyau2005 發表於 17-12-12 10:38
我估樓主老公係覺得體外授孕完再放返入去好科學掛,真係唔知咩邏輯思維,叫佢一係拎D精出嚟做ivf,唔係以 ...

係囉,做野係雙方配合,唔係單方面就做得到,難為了樓主!

侯爵府

回覆樓主

有無認認真真大家坐低平心靜氣咁傾過?

大宅

9999金 發表於 17-12-11 22:12
我去過,唔止呢間。

我見您有去其他廟先說,免被人說我導人迷信!

深水埗有間三太子廟,入面有個金花娘娘,我奶奶他們的師奶兵團有提過他們的女或媳婦有去拜金花求子呀!你有空去看看!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

最重要係老公依然愛妳,冇俾壓力妳,其他人可以不理,始終跟妳白頭到老嗰個係老公啊!而且婚姻並唔係靠子女嚟維繫架,好多人無兒無女都依然恩愛,兒女成群都離婚收場,唔好轉牛角尖啦。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

老公中意小朋友,但佢有冇話因為咁要同你分開?
有既時候嫌煩,冇既時候又想要

男爵府

9999金 發表於 17-12-11 19:43
可惜我仲好愛我老公,但長期的精神折磨令我身心俱疲。我已經中西醫咩都做過,而家已經無時間比我再試,我已 ...

唔係住埋一齊米當佢透明,最緊要老公對自己好,而家大把人唔生,唔想見米唔返去,你大伯有仔米仲好,你要想有人有米得,佢無,你仲大壓力。開心D,唔同住就好好,返多D娘家,找多D朋友食下飯,無子女又可多點出外旅行,隨時可能两個去三個返,唔想見的人,唔好見甘多,人生在世,吃喝玩樂

公爵府

9999金 發表於 17-12-11 19:43
可惜我仲好愛我老公,但長期的精神折磨令我身心俱疲。我已經中西醫咩都做過,而家已經無時間比我再試,我已 ...
try ivf ??

翡翠宮

回覆樓主:

我朋友都試左八九年,人工都做左幾次,仲去埋台灣做人工都唔得。仲要突然被業主迫遷! 點知,搬入新居唔夠半年就自然有左!

公爵府

9999金 發表於 17-12-12 00:07
其實點解唔繼續試?我問題係我從來都未有過小過。老公亦唔肯試管,佢心態都接受唔到覺得成功太低,iui我用 ...
你做 ivf 佢都 5g 啦, 佢剩係需要交精, 我朋友 45 都生到 twins, ivf, 你不用灰心

翡翠宮

超級特務 發表於 17-12-12 09:39
冇尊嚴, 幾愛都頂唔字。
做人最緊要求仁得仁, 大家既然滿足唔到對方要求, 我真係走夾唔抖, 何必搞到好似d妃 ...

有D人堅係火深火熱都要有仔女,咁真係吾好阻人發達

翡翠宮

回覆樓主:

樓主,
有冇諗过既然巳过40y.男家亦有男孫。世界好大。其実香港是否適宜生養孩子呢?人生我覺吾一定要生孩子。襯后生有健身有能力出外玩,食好D,对自己好D。人生幾十年一定有D遗憾。嘗試去接受后好好善待自己吧。老爺99啱聽咪出席家庭聚餐。不啱聽咪老公自己出席。免双方不开心。祝你生活开开心心。人活为自己。

大宅

其實都已經生咗幾個男孫,你應該冇咩大壓力先係,你放鬆啲順其自然可能好快就有

子爵府

回覆 LedTV 的帖子

公立35歲已唔比排喇,因為起碼排幾年,威院好似就比到38歲,樓主已4x

侯爵府

好媽媽勳章

mini1204 發表於 17-12-12 00:58
最緊要揾出到底問題係邊
男方定女方?
邊方問題大D

我親戚,佢地結婚多年都無,個男(係我親戚)都急,但又未至於話無就唔得。後尾佢地2個去做檢查(以前年代),結果係個女既不育,其實親戚都接受到,但個女真係好愛親戚,所以決定離婚,佢話因爲愛佢,唔想佢有遺憾。然後親戚相睇好快就再婚,生咗1仔1女

大宅

9999金 發表於 17-12-11 20:37
我只係一個好平民的女人仔,女人的幸福行到呢個階段,都係想有仔女有個家有個好老公。我已經搵得少錢又無事 ...
雖然同妳素未謀面, 但睇到妳咁講個心都好痛, 眼濕濕, 妳自己真係要諗開d , 搵多d 朋友傾下, 如果唔係好易有抑鬱~ 我唔識點幫妳, 但我真心覺得冇小朋友都有冇小朋友嘅好, 起碼自由d~ 如果妳仲係好想要就放鬆d, 真係有時放鬆先會有架~ 祝福妳~

子爵府

畀面勳章

mini1204 發表於 17-12-12 11:46
有D人堅係火深火熱都要有仔女,咁真係吾好阻人發達

呢個世界唔係樣樣野都盡如人意,仔女是緣份,強求只是為難自己,開唔開心係自己控制得到!

公爵府

回覆樓主:

我就咁睇喇,唔好介意我講嘢直,妳都4O+,之前從未試過懷孕,加上妳老公恨生BB但又唔肯同妳配合,夫家同C6都同妳唔夾,物業單位財政在C6手,妳自己揾得唔多,睇來妳處於弱勢位置,嗯……!下一句唔啱聽當我無講過 --> 可能缺少孩子緣 <--,既然扭轉不到,何不隨緣做個開心快樂人?
恭賀新禧,迎春接福!

子爵府

黑白豬 發表於 17-12-12 12:23
我親戚,佢地結婚多年都無,個男(係我親戚)都急,但又未至於話無就唔得。後尾佢地2個去做檢查(以前年代 ...),結果係個女既不育,其實親戚都接受到,但個女真係好愛親戚,所以決定離婚,佢話因爲愛佢,唔想佢有遺憾。然後親戚相睇好快就再婚,生咗1仔1女

個女既好通情達理,放生個男的

太多女人會自我中心, 會講你愛我吾係在乎我生吾生到仔....

其實想有自己小朋友吾係一件錯事, 但又吾好意思因為咁而提出分手

翡翠宮

黑白豬 發表於 17-12-12 12:23
我親戚,佢地結婚多年都無,個男(係我親戚)都急,但又未至於話無就唔得。後尾佢地2個去做檢查(以前年代 ...

做得好O岩
就算唔放生; 總有一日有無數藉口分手; 再唔係就係另外自己搵人生; 結果都係分手
唔好諗住去改變一個人, 唔可能亦唔公平
自己比唔到既野; 就要放手.

首頁

尾頁

跳至