自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

你只是還沒遇上另一半, 當這個人出現了,你就會自自然然忘記他了!以前我老公係被佢前度女友飛的,當時佢好唔開心, 但是遇上了我, 就慢慢的放下了,你也會的,到時回頭看看也只是覺得得淡笑。

大宅

回覆樓主

樓主只係未遇到另一個人,冇心靈寄託才放不下

如果識到別個,前度姓乜都唔記得

伯爵府

Sammihocc 發表於 17-12-11 22:14
多謝你地
好多道理我都明白
但當一個人靜落黎時

俾自己一條死線,最多傷心到年尾。
2018年從新出發,增值自己包括樣貌、身材、智識、眼光等。
機會只會留给有準備嘅人,就算有真命天子在身邊,見到你一副苦瓜乾尊容都嚇怕咗啦!

珍珠宮

回覆樓主:

無法獨佔他 就算分得到 也是煩
如此委屈 分一半 亦覺得汗顏
誰要共你爭 離場出去 宇宙無限
寂寥像你 才會為他 小心眼
從前大概 是我未看通
太執著贏輸 比輸了更慘痛
死不放手 原來是我
無自信 至跟你爭他愛寵
*別再爭 統統給你 被瓜分的我嫌棄
只做一半情人 不三不四
誰願這麼謙卑
若要爭 只想爭氣 另找一個太空
開天闢地 總有別處 風景優美
獨佔他 是你的專利
但我得到的 是套你做不到的戲*
拿去 別再搶 就看爭得到 那下場
是否開心 有沒有人景仰
苦心不想較量 減價戰 亦都非我擅長
若你可以將骨氣奉上 給你勝一仗
*別再爭 統統給你 被瓜分的我嫌棄
只做一半情人 不三不四
誰願這麼謙卑
若要爭 只想爭氣 另找一個太空
開天闢地 總有別處 風景優美
獨佔他 是你的專利
但我得到的 是套你做不到的戲*
沉迷像你 自覺沒法比
為何心足於 得到他 這小勝利
還是你 從來無運氣
愛別人 才尚未放棄
別再爭 統統給你 沒空參加這遊戲
不用哭了 就當是我 先輸給你
陪著你瘋 沒有盡期
若要爭 只想爭氣 若不英勇退出
呼天搶地 只會成為你
路那邊 是我新天地
而你只有他 難怪人同情你

送比你,為自己爭氣

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

我個前度仲不知廉恥,分手七年後走來同我講想同我做知己,真係得啖笑

伯爵府

BK Milk勳章

要努力活得比他好,才是對他最大的報復

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我用左5年都未完全行到出黎,當我以為可以放低過去既一切,佢突然就離世,又勾返起我所有記憶,又過左一年仲係不時諗起呢個人,放低其實係放過自己,祝福你
感激遇上你~

珊瑚宮

回覆樓主

為左個男人令自己冇哂鬥心 值得嗎?人係要向前望架!醒啦!

子爵府

個賤人唔值得你對佢好,離開佢係最好決定。
對佢有咩不滿,用紙筆寫曬出來,一把火燒左佢。block 左前度,佢係生係死唔需要再理。甚至改埋電話號碼。要告一段落,重新出發。
經此一役,要學識珍惜自己。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

原因只得一個,佢唔愛你,所以無為再糾結,放低

伯爵府

回覆樓主:

最緊要身體無事, 再重新出發,忘記果個衰人啦

別墅

Sammihocc 發表於 17-12-11 21:22
2017年仲有大半個月就完喇
但我心中既怨恨放左一年都仲未放得低
我同前度上年分手,其實上年分開過一次之後 ...

我都好明白你感受
希望你明白放開他等於幫自己
你心裏記住他對你做過的衰野
記住活得比佢勁精彩
等佢後悔當初放棄你

子爵府

吾好再問點解喇....跟本佢自己都吾知(因為人渣做任何事都吾會理人感受),就算佢比任何答案你,最後都只會更憎佢!值得慶幸你無同佢結婚生仔,從今以後,你可以同佢今世不相往還,直情當無識過佢就最好,比個時限自己,諗夠、憎夠、喊夠....咁就當佢死咗算啦!吾好再嘥時間喺不值得的人身上,為自己努力,他欠你的、上天一定會還比你!The best is yet to come ....tomorrow is another day !

珍珠宮

Nicole-hui88 發表於 17-12-12 00:25
我個前度仲不知廉恥,分手七年後走來同我講想同我做知己,真係得啖笑
...

七年之癢?
佢身癢定啦

男爵府

傻瓜.唔好想浪費時間嚟折磨自己啦!唔好再諗"點解"哩2個字.點解人地咁對你?點解人地咁快就另結新歡?點解佢對現任好過對你?哩d通通都唔會有答案.就算有都一定唔會係你想聽既答案.就算你喊到豬頭咁,對方都唔會心痛.就算你幾放唔低都好,對方都唔會良心發現.傷痛-憤怒-不甘-迷失每個人都有試過經歷過.差別在於每個人療傷時間係用幾耐.加油............無謂因為一個你口中對你都跟本唔好既人而流淚.因為佢唔配!
記住.佢令你傷心,難過係佢既錯.但當時間慢慢流逝已你仍然反覆沉溺於傷痛入面.那錯既人就係你.因為你對唔住你自己

珍珠宮

回覆樓主:

賤男人
走得快好世界啦
唔通等結咗婚再離婚咩

男爵府

回覆樓主

Sorry都要講句
好人唔代表就一定會有人愛錫
兩者係冇關係的

你成日咁諗加之同佢而家女友比較
只會越來越怨
越來越辛苦
咁更加難放低
又難以吸引right man來approach 你(吸引力發則)

開開心心的女人會發放一D清新的氣質
吸引到right man ,enjoy及開始新戀情
你自然會完全放低賤男

禁止訪問

回覆樓主:

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

真實分享。朋友跟左前夫廿年。女方有d錢,買樓、做生意都無女方出。男嘅話唔生孩子,好、唔生。
人老珠黃,男嘅同生意拍檔有路。女嘅俾佢呃(其實慌話已明顯到根本無人會信,佢選擇信)。個女嘅自己屋企人有事,訓身照顧但就攪到身心疲累,日夜負能量爆燈。本身兩人婚姻已經淡如水,佢老公仲要日日對住個負能量只識呻呻呻嘅另一半,唔好話佢老公,我普通朋友都頂唔順
最後攤牌分手,個女嘅抽唔到身,喊喊喊喊怨怨怨怨,咁就一世
你唔可以改變命運,唔可以改變身邊嘅人。你只能改變你自己。後生遙遙你仲有下半世要過。如果你好似我朋友咁,只識睇到自己被虧欠,睇唔到自己擁有嘅,慢慢地連你身邊人都覺得好難同你溝通
放下吧!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Sammihocc 發表於 17-12-11 22:14
多謝你地
好多道理我都明白
但當一個人靜落黎時

為自己找發光發亮那一點。工作也好學野也好義工也好,當你靜落黎有美好回憶有期望計劃,就會發現根本無時間浪費在賤人心上

mcyw888    發表於 17-12-12 11:29

首頁

尾頁

跳至