論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

別墅

1234554321 發表於 18-1-3 13:42
在外地完約, 是否等於香港完約 ???
時間是否2星期 ?

外地完約,跟本地完約,完全不同。
申請外地完約的工人,還是需時2-3個月。

別墅

1234554321 發表於 18-1-3 13:40
有人知道 ma ma app 請直接和斷約 是 5200 是否全包 ( 包機票 +包接機,申請身分證,菲律賓和香港驗身 嗎) ...

App上有服務熱線,妳打電話過去不就知道了!

伯爵府

1234554321 發表於 18-1-3 13:40
有人知道 ma ma app 請直接和斷約 是 5200 是否全包 ( 包機票 +包接機,申請身分證,菲律賓和香港驗身 嗎) ...

唔包,你按process doc 就見到了,機票另計

禁止訪問

禁止訪問

別墅

Michelle0113 發表於 18-1-4 12:40
我都岩岩down左,但係好多姐姐都要求要高人工同stay out,乜佢地可以stay out既咩?
...

法律上不允許stay out. 被抓到僱主和工人都犯法。 她們要求高人工,要看自己有沒有本事找到人願意付給她們囉。我是付$4410

洋房

回覆 1234554321 的帖子

我問過, 5200 包MANILA TO HK機票, 要自己接機丙自己帶姐姐去入境處做HK ID CARD.如果加1100俾佢地合作AGENCY就可以接埋機整埋身份證, 僱主只要去中環AGENCY度接姐姐回家就可以

禁止訪問

複式洋房

回覆 Michelle0113 的帖子

有幾個都要求stay out. 到時唔返工都唔知點搵人湊bb囉。仲有唔見人都唔知去邊度搵?

複式洋房

回覆樓主

想問下各位工人姐姐洗五洗比經紀費比佢地

首頁

尾頁

跳至