親子旅遊

跳至
[台灣] 台北聖誕遊  

首頁
12345...7

尾頁

珊瑚宮

昨晚到了台北,香港機場比想像中要小人。環亞候機室吾使排隊入。
兒童餐&大人餐(中華)。
咁夜還有電訊公司營業(台北出關已經0:30)
1)中華經濟位約0:05到桃園機場,提款機2萬台幣$5226 。深夜包車去中山站旅館4人房,(周五nt$2200, 周六nts2400, 周日至四 nt$2000。無早餐供應)。
2)早餐-轉西門町酒店-烏來-芝山sogo門口探朋友(宜蘭松茂果園老闆和果園同行在擺水果)-燒肉眾任食2小時-虱目魚外賣酒店食。
3)酒店早餐-士林官邸-關渡花海節-八里踏單車-淡水食古早蛋糕-淡水日落-板橋燈飾-樹林興仁夜市-西門町酒店。
4)早餐-轉返1)酒店-竹圍漁港-微風廣場買手信-便利店拿網購食品-寧夏夜市-e-play 。
5)台鐵莒光-侯硐-十分-基隆夜市-國光巴士返台北。
6)水果市場-早餐-酒店再執行李-台北機捷checkin & 寄行李-中山站午餐-機捷直達機場-中華機場候機室-19:10 中華#777-300商務位返香港。

Cheuk2012    發表於 17-12-23 14:15

象牙宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

旅途愉快

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

好好享受!聖誕快樂!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

12312 發表於 17-12-12 00:19
剛剛訂了台鐵一程。返黎就. . 到時再買飛.
台鐵由邊去邊呀?

珊瑚宮

shinku 發表於 17-12-12 09:46
台鐵由邊去邊呀?

未呢度好熱門果個10X台幣附近地方。
x光號-區間號-區間號-巴士-巴士-台鐵返台北。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

去邊?
上年我都係聖誕遊台北, 新北耶誕城都幾好氣氛.

wcpcelia    發表於 17-12-14 17:18

珊瑚宮

goo_littlebb 發表於 17-12-12 09:52
去邊?

我前2年聖誕節都在台北過。

今年都只玩台北咋。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

12312 發表於 17-12-12 09:55
我前2年聖誕節都在台北過。

今年都只玩台北咋。
你就好, 有得旅行過聖誕, 台北好玩呀, 又多嘢食, 我C6請唔到假, 要留港消費

別墅

12312 發表於 17-12-12 09:51
未呢度好熱門果個10X台幣附近地方。
x光號-區間號-區間號-巴士-巴士-台鐵返台北。
...
未試過!下次去研究下先

禁止訪問

珊瑚宮

goo_littlebb 發表於 17-12-12 10:01
你就好, 有得旅行過聖誕, 台北好玩呀, 又多嘢食, 我C6請唔到假, 要留港消費 ...

請多一天咋。我夜夜機呀,因為package可以加小些。

珊瑚宮

Skima 發表於 17-12-12 10:35
Tiffin 自助晚餐
12月24、25日成人 $1,280、小童 $640
12月31日 7pm-1am,$2,380

1000台幣有找。
任食澳洲A8 定A9燒肉,紅蝦。希望還食到龍蝦一隻,額外加一隻599一隻(希望當晚還有貨)

翡翠宮

Skima 發表於 17-12-12 10:35
Tiffin 自助晚餐
12月24、25日成人 $1,280、小童 $640
12月31日 7pm-1am,$2,380
真係睇得起我, 邊食得起, 一家四口食個呢d上等人餐, 已夠飛一轉了.....駛乜大時大節送上門俾人劏.我諗去茶餐廳或者PIZZA HUT就算

禁止訪問

珊瑚宮

goo_littlebb 發表於 17-12-12 10:41
真係睇得起我, 邊食得起, 一家四口食個呢d上等人餐, 已夠飛一轉了.....駛乜大時大節送上門俾人劏.我諗去茶 ...

試過聖誕節食中餐,無人爭位。招乎好好。平日價錢。

珊瑚宮

回覆樓主

剛剛訂了:茶葉、洛梨、柳丁、提子。
還想訂多幾樣,但老闆未覆我。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

聖誕有得出埠玩真開心,我要返工,個個放假,我要留守,難為仔女要悶喺屋企冇街去,樓主玩得開心D。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珊瑚宮

rose-mag 發表於 17-12-12 14:09
聖誕有得出埠玩真開心,我要返工,個個放假,我要留守,難為仔女要悶喺屋企冇街去,樓主玩得開心D。 ...

你其他時間去玩,平好好多呀

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

goo_littlebb 發表於 17-12-12 09:52
去邊?
想問日頭去氣氛好嗎 ? 離台北遠唔遠? 聖誕台北仲有咩玩?

thzzzzzzz

珊瑚宮

愛德華一世 發表於 17-12-12 14:16
想問日頭去氣氛好嗎 ? 離台北遠唔遠? 聖誕台北仲有咩玩?

thzzzzzzz

夜晚靚好多。

吾遠呀

首頁
12345...7

尾頁

跳至