用戶登入

找回密碼 | 註冊

19oC.82%

義工

自由講場 今日: 743|主題: 955801

跳至
我受夠喇…好想下定決心清卡數...  

民房

國民生產總值:22

唉, 都係衰大洗...做左月光族2年幾, 個個月還min pay…已經爭落7萬幾蚊卡數..真係頂吾順了, 黎緊出bonus打算用晒黎還卡數重新做人, 但都仲爭幾萬蚊, 打算出去借. 已問過邦X同UX唔借,有冇其他推介?最好利息低啲啦⋯

大宅

國民生產總值:4668

回覆樓主

仲借?搵屋企人幫手啦

子爵府

國民生產總值:11880

2018勳章

搵銀行做債務重組,好過淨還min pay啦

瑪瑙宮

國民生產總值:126341

2018勳章 畀面勳章

回覆樓主:

有bonus,即係有份工,欠7萬幾,債務重組唔難

男爵府

國民生產總值:5350

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

邦X U VAY 呢D都好鬆手架啦WOR....
樓主係咪仲有其他數還緊 ?
搵屋企人幫手啦

大宅

國民生產總值:2019

仲借

男爵府

國民生產總值:7764

回覆樓主:

呢兩間都唔借、樓主TU應該好差、係唔係成日遲交min pay 同埋出面仲有其他銀行借左錢未還晒呀

更新:岩岩睇你10月個陣話已經cut了信用卡、咁而家呢張7萬幾卡數係11月申請架?如果11月申請、而家已經碌左7萬幾、樓主你有冇計過自己洗左去邊
如果係之前既卡數、就更加奇怪、cut左既卡、卡數仲可以還min pay?以我所知cut卡之後、一係就要立即清全數、清唔到就要搵銀行傾點樣分期還直到還清

侯爵府

國民生產總值:24719

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

咁你慳d, 出糧攞多d 還卡數。

伯爵府

國民生產總值:15865

2018勳章

wylingpp 發表於 17-12-12 09:55
唉, 都係衰大洗...做左月光族2年幾, 個個月還min pay…已經爭落7萬幾蚊卡數..真係頂吾順了, 黎緊出bonus打 ...
唔好再借啦, 沒完沒了架... 學D JM講做債務重組啦....

男爵府

國民生產總值:8829

熱血勳章

唉, 都係衰大洗...做左月光族2年幾, 個個月還min pay…已經爭落7萬幾蚊卡數..真係頂吾順了, 黎緊出bonus打 ...

坦白講,依你描述,你家吓既信貸評級應好差,還min pay好襟計,日日滾緊雪球一樣,建議你快快一筆過找清,搵家人傾吓,真係唔掂先銀行卡loan,用卡loan一筆過找清,但之後一定一定要還呢筆卡loan,否則幫你唔倒,只會推你落地獄,到時連min pay都無力還

大宅

國民生產總值:3562

如果屋企人唔借比你,其實我贊成出去借,低息d

珍珠宮

國民生產總值:40202

2018勳章

想想何處節流 每月收支平衡嗎?

男爵府

國民生產總值:8829

熱血勳章

keykeyman 發表於 17-12-12 10:20
坦白講,依你描述,你家吓既信貸評級應好差,還min pay好襟計,日日滾緊雪球一樣,建議你快快一筆過找清, ...

當然我唔排除搵債務重組既利息會更低,但若我係你,就會先問家人,唔得就睇債務重組同自己銀行卡loan,睇邊度最低息,再決定。
但千其咪受咩回贈同禮品蒙蔽,分分鐘比多既利息都喺返度。
仲有卡loan sales好識講說話,小心被誤導,諗清楚計清楚先決借邊度。

複式洋房

國民生產總值:242

樓主你仲有其他欠債嗎?你信貸評級幾多?私人貸款借唔到,唯有問屋企,信用卡min pay係無底深潭絕對唔拖得

男爵府

國民生產總值:7080

2018勳章

回覆樓主

你呢兩年買左d 咩呀? 賣得就賣咁去⋯ 多幾千得幾千⋯

大宅

國民生產總值:3095

唔好出去借呀~既然有BONUS出就清晒去,唔夠就寧願同屋企人借,之後就分期還番比屋企人好過!如果唔係,你真係有排攪!

別墅

國民生產總值:670

試吓將D名牌嘢喺二手市場賣啦。再唔係問屋企人借!唔好借財仔喇

子爵府

國民生產總值:10894

2018勳章 畀面勳章

仲有一點係唔好再簽果幾張還緊min pay既信用卡. 因為每次一簽就即計息的(欠款中既卡.應新簽卡數無免息期)

伯爵府

國民生產總值:16955

你差7萬幾,出bonus還完都差萬幾,咁其實份bonus都係得3幾萬咋窩。不如你問屋企人一筆過借黎還曬先啦!

邦民嗰d都唔借俾你,你信貸評級應該好有問題.......

男爵府

國民生產總值:5540

2018勳章

大X個D應該OK.或者大間銀行BOC,HS,HSBC都有.幾萬應該OK.分長D還款期.不過預左貴息.但真係清到數.同每月一個還款額

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎