親子旅遊

跳至
[韓國] 洪川大明滑雪  

首頁
34567...10

尾頁

水晶宮

candice001 發表於 18-1-20 00:33
回覆 yp26 的帖子

係咪tk travel korea?

我今日cancel左starway既1天滑雪團。原本想改2天滑雪團, 但2人夾埋要$4100, 實在太貴啦。

最終取消1天滑雪團(扣$200手續費),改報TK2天滑雪團。加左2個吊椅車, 共$2800。真係相差好多。
天空之城, 快樂之地

大宅

PCCW2319 發表於 18-1-19 20:58
請問滑雪用具係咪唔可以帶入室內(除左還用具)? 如果中途想食野點算?

放ski/snowboard戶外,食完野再出去玩

子爵府

candice001 發表於 18-1-20 00:33
回覆 yp26 的帖子

係咪tk travel korea?

其實兩間既團睇落 9成9一樣 包既野都好似無咩分別 星程好似 有隨團攝影師同埋第一日上車都有早餐 唔知仲有咩其他分別
其實如果佢唔係有附加費都ok嘅1599 但加埋附加費好似六百幾蚊真係太貴喇
tk travel korea我係報依間 我自己都未試過呀希望ok啦

tk淨係買吊車證已經送纜車證
同埋仲有雪兜同溫泉水上樂園二選一門票
星程好似有首爾既汗蒸幕門票送

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

candice001 發表於 18-1-19 23:55
回覆 yp26 的帖子

我3大1小,7500未計纜車,2日1夜貴你一倍,都唔知有乜唔同

嘩! 我3大1細, 玩3日2夜都係 $8200, 不過唔係 Starway, 你個 package 好貴

男爵府

減齡達人勳章 牛年勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

PCCW2319 發表於 18-1-19 20:58
請問滑雪用具係咪唔可以帶入室內(除左還用具)? 如果中途想食野點算?

有D地方可以鎖住D板先去食嘢

大宅

回覆 Koala_Chu 的帖子

我好早book, 之前好多間都未有。所以我想cancel

大宅

回覆 yp26 的帖子

汗蒸幕我地無興趣

水晶宮

alhkwok 發表於 18-1-20 04:44
放ski/snowboard戶外,食完野再出去玩

隨便擺放? 有無得lock住? 會唔會怕別人拎走或拎錯?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

mavis625 發表於 18-1-20 08:07
有D地方可以鎖住D板先去食嘢

明白, 謝謝
天空之城, 快樂之地

水晶宮

yp26 發表於 18-1-20 06:26
其實兩間既團睇落 9成9一樣 包既野都好似無咩分別 星程好似 有隨團攝影師同埋第一日上車都有早餐 唔知仲有 ...

我昨天就纜車, 吊椅車係要分別買。

纜車就$70(來回1程), 吊椅車$110(5小時無限次使用)。

所以我只加吊椅車
天空之城, 快樂之地

子爵府

PCCW2319 發表於 18-1-20 08:33
我昨天就纜車, 吊椅車係要分別買。

纜車就$70(來回1程), 吊椅車$110(5小時無限次使用)。

如果只係滑雪 買吊車證都足夠啦

但我買個時佢話會再送兩張纜車證 而家又諗緊買唔買多一張一齊上去好其實上去都好似冇咩好睇

子爵府

candice001 發表於 18-1-20 08:11
回覆 yp26 的帖子

汗蒸幕我地無興趣

tk都有送汗蒸幕 聽聞好似係很埋水上樂園入面 去唔去到時再林 因為時間都唔多 溫泉嗰邊好似收七點 所以還埋雪具都四點幾 都唔太多時間玩水 玩水記住帶 泳帽

大宅

PCCW2319 發表於 18-1-20 08:29
隨便擺放? 有無得lock住? 會唔會怕別人拎走或拎錯?

有locker放ski/snowboard,要入錢,但d人一般都照入locker,但唔入錢

水晶宮

alhkwok 發表於 18-1-20 10:09

有locker放ski/snowboard,要入錢,但d人一般都照入locker ...

會唔會好似泳池更衣室d locker咁, 拎走後就退番d錢出黎?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

mavis625 發表於 18-1-19 18:12
我印象中有2-3間韓食餐廳、pizza、炸雞、日本菜、中國菜、有個細food court 賣輕食,或者去超級市場買嘢返 ...

請問如果買野返房煮。房間有餐具及煮食用具嗎?
天空之城, 快樂之地

大宅

PCCW2319 發表於 18-1-20 10:26
會唔會好似泳池更衣室d locker咁, 拎走後就退番d錢出黎?
...

唔會,拎走係食錢

大宅

PCCW2319 發表於 18-1-20 10:43

睇你住咩房,我上次住maple,有電磁爐同電飯煲

男爵府

減齡達人勳章 牛年勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

PCCW2319 發表於 18-1-20 10:43

Oak building 房都有爐、飯煲、餐具

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

candice001 發表於 18-1-20 08:10

我好早book, 之前好多間都未有。所以我想cancel

我都算早 book, 上年9月俾晒錢, 你快睇再決定啦!

大宅

而家等緊cancel, 另一邊就hold 左

首頁
34567...10

尾頁

跳至