懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

而家懷孕26w,剛剛打左,雖然醫生話無問題,但打完都係擔心,但唔打又係擔心

複式洋房

回覆樓主:

我有啊,當時未知自己有左,咁啱個時候俾夠咬左手臂,去醫院打左破傷風同食左成星期抗生素,之後check 返曬無事,唔好擔心太多,你問問幫你打針個醫生,D 成分對bb 有無影響

大宅

season57 發表於 17-12-12 17:16
我有啊,當時未知自己有左,咁啱個時候俾夠咬左手臂,去醫院打左破傷風同食左成星期抗生素,之後check 返曬 ...

醫生話可以打,所以我先打,我係斬完雞就切手指,醫生話怕菜刀有生鏽又有菌,咁我就打左鬼叫自己切到個傷口又長問左有人都打過無事,我就放心曬,謝謝

別墅

cyytt 發表於 17-12-12 16:44
而家懷孕26w,剛剛打左,雖然醫生話無問題,但打完都係擔心,但唔打又係擔心
...
我響未知有左畤暈左撞傷額頭入左院仲照埋x光+打破傷風針,嗰時已經3個多月仲加埋以為自己有病食左好多西藥⋯⋯雖然之後問番d醫生佢地都話d藥冇問題冇影響,但我都好驚,好怕佢智力發展或其他有事。。幸好老公家人一直安慰我開解我,令我唔再胡思亂想影響情緒,到依家7個月,我能做嘅就是食多d健康有益食物同保持心境開朗,這樣先唔會再影響BB

複式洋房

cyytt 發表於 17-12-12 17:21
醫生話可以打,所以我先打,我係斬完雞就切手指,醫生話怕菜刀有生鏽又有菌,咁我就打左鬼叫自 ...

唔緊要咖,當係多個抗體,唔會影響到bb, 你唔打,細菌入侵咪仲衰

大宅

A+BJ 發表於 17-12-12 17:24
我響未知有左畤暈左撞傷額頭入左院仲照埋x光+打破傷風針,嗰時已經3個多月仲加埋以為自己有病食左好多西藥 ...

懷孕期間就是一d風吹草動,就會好擔心,你而家7個月,我地的預產期都好接近

首頁

尾頁

跳至