用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 836|主題: 955801

微信群組問題

大宅

國民生產總值:3236

勁多照片及影片,佔用手機位置,怎可快速清理或可不收不下載嗎?過期可自動取消嗎?請教路點整,謝謝

珍珠宮

國民生產總值:49692

2018勳章

回覆樓主:

微信相片影片唔會好似WhatsApp咁自動下載,你唔主動下載唔會佔用空間。

侯爵府

國民生產總值:20226

whywhite22 發表於 17-12-12 22:32
微信相片影片唔會好似WhatsApp咁自動下載,你唔主動下載唔會佔用空間。

琥珀宮

國民生產總值:191563

狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章

回覆樓主

可以刪除所有聊天內容,包括照片

大宅

whywhite22 發表於 17-12-12 22:32

點解冇下載,但微信還佔用不少空間?要剷機嗎?

珍珠宮

國民生產總值:49692

2018勳章

bbkk707 發表於 17-12-12 23:42
點解冇下載,但微信還佔用不少空間?要剷機嗎?

我都唔識,不過我微信佔用好小空間。

伯爵府

國民生產總值:15916

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆樓主

你試下在群組求其㩒一條片,然後留意右上角我圈住的地方再按入去,就可以在入面冊除照片和影片

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

ganbare 發表於 17-12-13 09:31
你試下在群組求其㩒一條片,然後留意右上角我圈住的地方再按入去,就可以在入面冊除照片和影片

...

每次只可刪除9個,要每個群組或人來按,是嗎?只有這方法?

伯爵府

國民生產總值:15916

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

bbkk707 發表於 17-12-13 09:37

是每次只可以冊除九個。
我微信只有一個群組所以唔清楚

子爵府

國民生產總值:11968

bbkk707 發表於 17-12-13 09:37

係 setting > general > storage...
可以先按 clear wechat cache 清左緩存..
再按 manage chat scripts.. 入面你可以揀一次 delete 個人/個group 既所有 history.. 或按隔離 “i” ...
入面 delete 唔要既相.. 可以按 select all 一次剔晒.. 唔限9張..

大宅

teresayan07 發表於 17-12-13 09:43

係 setting > general > storage...
陣間試下先, 謝謝你.

大宅

teresayan07 發表於 17-12-13 09:43

微信群組內, 影片已過期, 會佔用手機空間嗎??

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎