自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

做小三嘅賤人真係鍾意害人

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

珍珠宮

畀面勳章

美之選468 發表於 17-12-13 13:41
判佢誤殺成立,永久除牌。
最起碼要咁.是否需要坐監就等官判

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

支持

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我覺得最衰係老細,而個醫生就的確無知,無情情點解要俾咁多錢你?!

至於有人問:個醫生唔知要做d乜test
唔知咪問人,去搵資料囉,唔可以話唔知就等於無責任!

我知有醫生做類似嘅野,從來都睇種菌報告先入血,人地知,點解佢唔知?!

呢3個人,兩個係醫生,一個係無任何專業訓練嘅人,醫生可以扮傻嘛?咁無專業訓練嘅更加乜都可以唔知啦!

個人立場:俾得你不合理地高嘅人工,已經係有d問題,好人好姐真係唔好貪心!
希望呢定官司完咗,政府盡快立法!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

支持重審!

禁止訪問

大宅

wawaliluk 發表於 17-12-13 12:24
支持!

支持 X 2

公爵府

回覆樓主:

公立醫院的顧問醫生也只是1X萬而己,而且要承擔很大的責任,有乜理由宜家2X萬的醫生會乜都話不知 ?淨系負責邦病人注射?

珍珠宮

小曳人 發表於 17-12-13 15:10
我覺得最衰係老細,而個醫生就的確無知,無情情點解要俾咁多錢你?!

agree, 普通法來講,無知並唔係抗辯理由,專屬人士更甚

寶石宮

2023年兔年勳章

美之選468 發表於 17-12-13 16:29
公立醫院的顧問醫生也只是1X萬而己,而且要承擔很大的責任,有乜理由宜家2X萬的醫生會乜都話不知 ?淨系負責 ...

就係收廿x萭

水晶宮

盡快告民事...醫委, claim 真銀/釘牌....好過....

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

支持
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

小曳人 發表於 17-12-13 15:10

not possible that '醫生唔知要做d乜test'....

this is a part of their training
心盲最可怕。

子爵府

se6b03 發表於 17-12-13 12:54
我反而有d同情佢,新聞話麥允齡失婚,有個18個月既女,重審真係令人精神好大困擾,到時如果罪成要判監,個 ...
同情? 唔係呀? 除了麥允齡本人,我實在諗唔明點解仲有人會有這個看法!

醫生的首要責任是救人,而唔係為咗錢就可以罔顧專業責任,在替顧客/病人作出醫學治療前,連一些基本而重要的檢查也疏忽不做。可能今次她所犯的疏忽未必令她需要付上刑事責任,但這位醫生的專業操守的確有嚴重的問題,已經無可能再得到市民大眾和病人的信任,她應該立即被除牌!

男爵府

醫學界吸血鬼

大宅

se6b03 發表於 17-12-13 12:54
我反而有d同情佢,新聞話麥允齡失婚,有個18個月既女,重審真係令人精神好大困擾,到時如果罪成要判監,個 ...
唔好意思,你竟然以(1)麥允齡失婚, 及(2) 怕她18個月大的女兒無人照顧為理據,去同情一個犯了嚴重專業疏忽的醫生,在辨別是非黑白的問題上,完全是本末倒置!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

個人品德都有問題,為左自己目的破壞自己同別人家庭,佢為左錢去出賣別人生命真是意料之內,支持上訴,一個沒品德沒醫德的人點可以繼續行醫?是個對社會危險性的人。

公爵府

回覆樓主:

無可能話佢唔知就算
佢都要為自己做過嘅事負責返...

首頁
23456...8

尾頁

跳至