1-3歲

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

tammychk 發表於 18-1-9 23:48
樓主,我仔仔同你個女情況一樣,18個月返健康院既時間已經話佢言語慢左6個月,到24個月再返去見醫生都話佢 ...

可pm我言語治療師的資料嗎

別墅

tammychk 發表於 18-1-16 11:13
我上次去做評估個間唔太好(荃灣),45分鐘個治療師感覺有啲hea,個報告又唔夠詳盡,反而我而家個仔學緊言 ...

可以pm我地址同價錢嘛?thanks

別墅

BB防敏心得分享勳章

樓主,我仔仔同你個女情況一樣,18個月返健康院既時間已經話佢言語慢左6個月,到24個月再返去見醫生都話佢 ...

可以pm我嗎?

大宅

Yyt123 發表於 18-1-16 16:22
我都想要多d資料呀 我仔又係18個月 但只係得bb話 請問你覺得我洗唔洗帶佢去做評估?定係再等大d睇下佢得唔 ...

18個月就仲好正常,健康院都通常叫你睇埋2歲再轉介

別墅

回覆樓主:

我女都係咁,請問可以pm比我嘛??

大宅

你好,可否pm 我資料?我仔發音唔正,謝謝。

大宅

可以 pm 我有關資料嗎?thx

複式洋房

MommyPanel勳章

可PM資料給我嗎

複式洋房

Pls PM

男爵府

荃灣果間係咪23樓啊?

另外可否pm我另一間的資料啊,thank you jm!

大宅

想生BB熱投

sillykaka 發表於 18-2-23 03:36
荃灣果間係咪23樓啊?

另外可否pm我另一間的資料啊,thank you jm!

已pm

男爵府

tammychk 發表於 18-2-23 15:28
已pm

可pm我嗎?
謝謝

複式洋房

可以pm我嗎?謝謝

男爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

放低近況

而家女女就黎34m 係屋企就成日唱有隻雀仔跌落水/abc歌/Mary & lamb
係成首自己唱 有時會唱一兩句 望住我 我答佢嘴 佢又接住唱番落去
會講 坐巴士 跌咗落地 污糟 切菜/肉 我要飲水水 喊喊要抱 唔掣呀
同好多生字...開始執口水尾講 真係好開心 放心哂
雖然同齡嘅可能講仲多 不過而家我滿足了
繼續排政府的 19年先去睇 私家唔搵了 等佢上幼稚園應該愈講愈多
大家都加油

大宅

JlIl 發表於 18-2-27 00:45
放低近況

而家女女就黎34m 係屋企就成日唱有隻雀仔跌落水/abc歌/Mary & lamb

加油呀媽媽 我仔都一樣語言遲 其實自己都好心灰意冷 好想搵同路人一齊共勉之

大宅

回覆 AAV 的帖子

真的嗎? 幫到你就好喇~ 如果我當初無去上言語治療班我真係唔識咁樣TRAIN小朋友,而家仲可以係呢度分享幫到其他媽媽, 我個仔都進步左好多. 大家一齊加油呀!

男爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Yyt123 發表於 18-2-27 20:28
加油呀媽媽 我仔都一樣語言遲 其實自己都好心灰意冷 好想搵同路人一齊共勉之
...
你都係 我諗每個小朋友真係有時間
我女呢3個月真係突然開竅咁 成日就嗲同喊喊
因為有個細妹
你同仔仔都要加油 會變開籠雀 跟住就會少少煩了

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

JlIl 發表於 18-2-27 00:45
放低近況

我都仲等緊我仔可以講得更叻,而家2歲半啦,希望我都等到我仔仔開竅嘅1日,而家我比仔仔額外去上個別訓練,認知,同專注,而家都只係講到2個字或3個字,但仲未可以自己講到想要果樣野,都仲要我講佢跟住講咁,我都好希望仔仔有日可以講得好好

大宅

可以pm我邊間言語治療嗎?
謝謝

別墅

回覆樓主

我小朋友兩歲多仍然唔識講單字
可否pm言語治療師資料?
先謝謝你

首頁
23456...8

尾頁

跳至