1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

tammychk 發表於 18-1-16 11:31
已pm

你好,想要些資料,可以PM我嗎?thx

複式洋房

monictw 發表於 17-12-14 22:01
回覆 JlIl 的帖子

我仔仔都係30M, 佢2歲都係確診左發展遲緩, 言語比同齡遲左7個月,大小肌遲10個月我一邊等 ...

可以提供training 中心資料嗎?

複式洋房

回覆樓主:

hello
我都想要測試中心同言語治療資料。thanks

複式洋房

回覆 tammychk 的帖子

Would u please pm the details to me? Thanks.

複式洋房

回覆 tammychk 的帖子

樓主,可否Pm我?謝謝

別墅

回覆樓主

Would you please give me more details?

大宅

回覆樓主

可否也pm我,仔仔22個月還是不太會講話,真的很擔心,謝謝

大宅

JlIl 發表於 17-12-13 15:06
30m有多 睇完健康院 話語言唔合格
轉介至體能智力中心做治療 下年先有得睇
報咗7間k 暫時無間收... 1月要開 ...

麻煩可否pm詳情
謝謝

複式洋房

tammychk 發表於 18-4-14 14:05
已pm

我都想知言語治療的資料,請pm我好嗎?謝謝!

複式洋房

monictw 發表於 17-12-14 22:01
回覆 JlIl 的帖子

我仔仔都係30M, 佢2歲都係確診左發展遲緩, 言語比同齡遲左7個月,大小肌遲10個月我一邊等 ...

想問係邊間言語治療可唔可以pm 我

複式洋房

SaiShan 發表於 18-4-4 23:48
可以pm資料比我麻(emoji)(emoji)

複式洋房

tammychk 發表於 18-1-9 23:48
樓主,我仔仔同你個女情況一樣,18個月返健康院既時間已經話佢言語慢左6個月,到24個月再返去見醫生都話佢 ...

請pm me

複式洋房

樓主,我仔仔同你個女情況一樣,18個月返健康院既時間已經話佢言語慢左6個月,到24個月再返去見醫生都話佢 ...

可以pm我嗎?

大宅

可以pm資料比我嗎?謝謝

複式洋房

Pls pm me! thanks

男爵府

JlIl 發表於 17-12-13 15:06
30m有多 睇完健康院 話語言唔合格
轉介至體能智力中心做治療 下年先有得睇
報咗7間k 暫時無間收... 1月要開 ...

30m兩歲半 ,我同你講講我自己經歷,我仔仔2歲半,時候都未識講野,3歲都仲未識表達,好,唔好,問問題有唔識答,醫生叫我去干預,我曾經一度我以為我個仔自閉!我想辭職湊距。後來3歲2個月翻左幼稚園,而家翻左一年,未夠4歲,點話多到聽到都煩,停唔到口。3歲語言都未識得作用,更加唔識組積語言順序。而家都會,順序混亂,距講錯我會糾正,叫距跟我講一次,距都ok 所以我建議你比距提早翻幼稚園,適應群體生活,大家會互相學習。好快多野講到你煩⋯⋯唔使緊張⋯⋯

別墅

tammychk 發表於 18-1-16 11:13
我上次去做評估個間唔太好(荃灣),45分鐘個治療師感覺有啲hea,個報告又唔夠詳盡,反而我而家個仔學緊言 ...

麻煩pm資料給我,可以嗎。我仔仔2歲講野都唔得。

民房

Can pm please

複式洋房

可pm我言語治療師的資料嗎?謝謝

珍珠宮

多點放同年齡段音樂BB聽,仲要引起BB興趣去學講嘢。

首頁

尾頁

跳至