自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

大宅

親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 17-12-13 20:28
會! 因為已經唔夠200蚊
咁咪最後果個20蚊唔計, 唔係全部取消

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bepower 發表於 17-12-13 20:35
咁咪最後果個20蚊唔計, 唔係全部取消

因為同原來價錢已唔同! 所以會取消晒!
放下自在

大宅

親子王國15週年勳章

tansyneko 發表於 17-12-13 20:34
好奇,點解唔即時俾錢?
原來諗住用tap n go比, 唔知點解比唔到
之後有少少野要搞, 返來想比已無晒

果張單賣家覺得唔即比要取消, 無問題
但無理由影響我全部單

上次雙11我都係過咗雙11至比, 果次無事

大宅

親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 17-12-13 20:36
因為同原來價錢已唔同! 所以會取消晒!
假設你買咗1050貨, 果張單係30
無咗張單, 只係1020, 仲係符合減滿要求

唔係話一張單取消, 你1020既貨都無晒

再衰d講, 你取消晒全部減滿
咁都應該比我買, 依家其他賣家因為咁垃圾處理方法
其他賣家做少咗生意都有損失

男爵府

其實好易理解,你綑綁式一次拍,有部分貨可能缺貨(你未比錢人地系統唔會留貨比你,一定要比左錢先係你,我有時係馬莎買衫,就算比左錢,都會因為系統計錯數無貨而退錢比我),你一單無貨,有機會唔夠錢使用優惠券。之後個價已經唔一樣。而且一過12點,天貓個雙12優惠券已經即刻取消。所以取消訂單唔出奇。我係淘寶超級會員。淘左咁多年未試過比左錢會無故取消訂單。因為你無比錢先會咁。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bepower 發表於 17-12-13 20:39
原來諗住用tap n go比, 唔知點解比唔到
之後有少少野要搞, 返來想比已無晒

上次有無跨店優惠?
放下自在

大宅

親子王國15週年勳章

brbaby2007 發表於 17-12-13 20:13
其實你都有責任,如果琴日買今日都唔俾,話曬係特別優惠

有d人話雙12規定要當日比至得, 我只係指出唔係, 系統預設3日內比, 所以過咗雙12至比係得, 無話唔得
呢句意思唔係話我要等3日至比, 唔好搞錯

我只係無即時比就搞成咁
淘寶係容許先拍後比, 我上次雙11都係過咗雙11至比, 無問題

象牙宮

bepower 發表於 17-12-13 20:44
假設你買咗1050貨, 果張單係30
無咗張單, 只係1020, 仲係符合減滿要求

表面上你1020係仲合乎優惠, 但因為果30蚊優惠係打散左喺每次貨內, 所以你取消左1件, 全部貨錢都唔同晒!系統會一併cancel, 我覺得係咁!
放下自在

大宅

親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 17-12-13 20:53
上次有無跨店優惠?
如果你講雙11果次, 有
我果次都係遲少少至比

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我冇喎,可能我買得小
感激遇上你~

禁止訪問

回覆樓主

男爵府

回覆樓主:

樓主用滿減優惠,即係所有貨落咗單,但未俾錢,淘寶要俾晒錢賣家先會當你買咗件貨,如果未俾錢賣家唔會幫你keep貨,如果其中一樣已賣晒,賣家就會取消你嘅訂單,導致其他訂單總額未逹到滿減要求,即係其他貨都用唔到滿減優惠,因為價錢唔同,所以令到其他訂單都取消

珍珠宮

回覆樓主:

買賣係雙向嘅,未俾錢,店主真係可以用任何理由取消定單,包括我唔想賣。

大宅

親子王國15週年勳章

我聽有買家話拍完唔知點解有張單即時取消, 又係全部取消晒
要再拍過都咪話唔煩, 如果係最後衝刺, 會比佢搞到手忙腳亂, 可能搞到買唔到
咁樣睇一次過愈買得愈多就愈危險

淘寶搞減滿, d人就會盡量儲多d, 一次過拍攞多d優惠
但又搞埋咁陷阱, 一單取消累全家
淘寶咁樣處理太差

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我咁多年上網買野都未試過唔係即刻俾錢,反正都係用卡,點解唔即俾? 既然預左係買,都係兩手準備payment 架啦

大宅

親子王國15週年勳章

JoanC 發表於 17-12-13 21:06
買賣係雙向嘅,未俾錢,店主真係可以用任何理由取消定單,包括我唔想賣。
...

依家係講緊一個賣家唔想賣, 會搞到你所有賣家都唔可以賣比你
一個賣家唔賣, 點解會影響埋其他賣家?
咁對其他賣家都唔公平, 佢地做少咗生意

大宅

親子王國15週年勳章

sunnyvivian 發表於 17-12-13 20:48
其實好易理解,你綑綁式一次拍,有部分貨可能缺貨(你未比錢人地系統唔會留貨比你,一定要比左錢先係你,我 ...

你有無試過有賣家取消訂單, 但你當時d貨係參加減滿?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

雖然係話3日內附款,相信應該連帶好多細微條款,例如優惠活動期除外

男爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我試過淘完手快冇選平時用開間集運,同賣家講佢都係叫我取消再重拍。所以我理解係拍咗就冇得改任何嘢。你用跨店優惠佢應該係計你一個交易,唔會取消一樣就自動郁晒其他貨價錢。
至於俾錢,一日未俾錢賣家都唔會留貨,佢話俾你3日內付款,唔代表3日內唔會賣晒貨,冇貨想俾你都唔得啦。

象牙宮

bepower 發表於 17-12-13 21:06
我聽有買家話拍完唔知點解有張單即時取消, 又係全部取消晒
要再拍過都咪話唔煩, 如果係最後衝刺, 會比佢搞 ...

咁你分開幾轉訂唔得咩?
放下自在

首頁
34567...12

尾頁

跳至