自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆樓主:

其實想唱走個硬幣, 人地吾唱就話店員吾好, 投訴人。

香港有投訴之都, 樓主記一功

象牙宮

回覆樓主:

你試下去街市買野之後咁,比人小到你街街呀! 要用銀仔一早拎黎用啦,比完咁又咁,間野只服務你一個咩

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

LM

大宅

香港出名「投訴之都」,真係多得你類人,你好麻煩你知唔知!?

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

咁都要嘈
活在當下,愛得及時

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

fitceo 發表於 17-12-14 16:14
我係做門市生意, 試過有個外國人買野, 俾左錢之後,又話有散紙, 跟住又換黎換去, 卒之俾佢扼左500蚊走左,好 ...

呢個係重點 , 埋數時少咗錢收銀陪錢。

最易出錯係啲客將啲錢換黎換去 。

大宅

aimenchan 發表於 17-12-13 19:13
去黃埔間蕃茄店買兩件蛋糕合共70蚊, 初初我比左100蚊佢, 佢找$20蚊紙+$10紙

之後覺得銀包太多散子, 我話可 ...

有問題多是你!

大宅

回覆樓主

其實好小事姐,我試過幫襯佢地 $25+25 都要用計數機。所以突然唱銭,佢地真係會計錯數。

大宅

seaheart88 發表於 17-12-14 12:03
事實係有人買$70俾百一蚊嘅。。。但應該一次過做囉。。。我相信一次過做收銀係會樂於找比佢。。唔係人哋 ...

樓主係話拎5個2蚊去換, 好多Jm睇錯為2個5蚊

瑪瑙宮

大廚勳章

clybaby 發表於 17-12-14 20:35

唔理佢用幾多個散銀去換。。總之原本嘅交易已經完成。。。麻煩樓主就要換來換去。。。搞到收銀。。。收銀有理由不換
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

回覆樓主:

個店員真係慘,遇到個X婦罵街

珍珠宮

好媽媽勳章

clybaby 發表於 17-12-14 20:35

原來係5個2蚊,仲離譜

侯爵府

回覆樓主:

睇錯2個5, 仲衰, 等hit

伯爵府

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

投訴未必成立

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

服務業前線好難做,viutv個節目訪問親d服務業都話香港人最難頂

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主

麻x煩

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

近來BK 好悶,好彩有呢個post 可入嚟笑下

侯爵府

TATEYAMA 發表於 17-12-13 19:33
樓主得罪講句,你係有D煩!

係好煩,點解要咁呢

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

做前線服務真係好慘,香港咁多麻煩的人,為左放便自己去麻煩人,之後還想投訴,真心唔覺店員有咩問題,交易已完成,人地換比你係人情,唔換係道理,強人所難非君子也。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

點解仲唔地裂
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

首頁

尾頁

跳至