自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

我2胎都政府順產有剪,我第二日已經落床非常生猛, 有少少痛 只要唔大動作就無事

大宅

biglove 發表於 17-12-13 21:46
我開刀生,唔洗陣痛我覺得好爽,好多人話好傷,但我覺得咩事都無,睇完呢個post更加無後悔
...

我生完之後個2日,傷口太痛,我既諗法都係下次要開刀生,仲即刻search埋開刀傷口痛唔痛,但結果係有人好似你咁沒乜嘢,有人就要好耐先復原

大宅

ChloePP 發表於 17-12-13 20:47
成日聽人講話順產生完幾日就復完,但而加自己剛生完第一胎就知都唔係的!

我係有被醫生剪,第1,2日個傷口 ...

生第一胎頭一星期係好辛苦,第二胎之後舒服好多,一生完就落床

公爵府

親子王國15週年勳章

我當年幾日已如常啦!我都係第二日巳沖涼洗頭

珍珠宮

回覆樓主

我第一胎順產有剪,第二胎開刀,真心順產後舒服過開刀後

珍珠宮

回覆樓主:

我第一胎有剪,痛左一個星期覺得好唔舒服,以為生肉牙之後去私家睇,醫生話應該助產士幫我聯得太緊,幫我鬆左2針後即刻舒服好多,所以如果痛咁耐不如睇下私家

珍珠宮

畀面勳章

ChloePP 發表於 17-12-13 20:47
成日聽人講話順產生完幾日就復完,但而加自己剛生完第一胎就知都唔係的!

我係有被醫生剪,第1,2日個傷口 ...

有冇問下醫生呀,好似好誇張......

我生完真係有快復完....

當晚我就落床自己湊b...冇痛過....

大宅

回覆樓主:

其實最好出去揾私家醫拆線,咁樣會舒服好多

大宅

回覆樓主:

我想話就算唔順產揀開刀都係痛...
2年幾啦…條疤一摸到都會痛
每次m前條疤就會再痛d(唔知有咩關係,但已經成為我來m前先兆)
如果一做伸展運動都會痛痛地的...
條疤仲係“突”起的,好樣衰

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

真係好個人。我係即日訓醒就落地果隻。生完返私家覆診話下腹有d扯住痛。醫生話我「過度活躍」,叫我唔好咁多郁動(我係習慣樣樣自己郁手做果d 人)
點都好,每人復原情況唔一樣,坐月要錫身,尤其冬天唔好冷親呀

子爵府

ChloePP 發表於 17-12-13 21:34
原來都好多jm生完咁快復原。。可能真係好個人。。對於我黎講,衣D傷口復原仲痛過生仔,起碼生仔你知就快生 ...
我兩胎都係公主醫院生, 第一胎有CUT, 第二胎唔記得有冇CUT, 但下面真係冇痛, 不過自己好驚, 唔痛都就住就住行, 同埋每次小便我都係向浴室沖住疴, 好快好番.. 不過記得第二胎, 個線頭因為未溶到吉左好一兩個星期.
我反而覺得最痛係子宫收縮同頭几星期餵奶, 痛過生仔....真係好痛

男爵府

SandyKL 發表於 17-12-13 21:21
唔係騙局,係視乎剪與連針者手勢,我3個都係順產,第一胎3點鐘生完由產房送返落房,晚上已可以坐係床,及落 ...

我政府順產,生完休息左陣,轉頭自己落樓下買Starbuck,行動自如。
無食過止痛藥。

伯爵府

回覆樓主

所以我點都唔會順產

我開刀第二日已經行得走得,醫生手勢好,唔痛。

就算真係要痛,我情願肚個傷口痛都唔要下面痛.....一諗起去廁所就

大宅

我記得痛左幾日,會唔會關醫生手勢事?

我記得每次去完廁所都用熱水洗/fu,好快唔痛啦

琥珀宮

Monstereasy 發表於 17-12-13 22:10
我政府順產,生完休息左陣,轉頭自己落樓下買Starbuck,行動自如。
無食過止痛藥。
...

咁你遇到手勢好嘅助產士,係政府生醫生助產士冇得揀,睇彩數。

男爵府

回覆:順產幾日就好係呃人的。。

我幾年前順產,幾粒鐘後已經自己落床想去厠所,點知比姑娘叫停,話咁樣我會暈,但我又冇野喎

兩日後出院,奶奶接我,佢抱住bb,我行佢前面去停車場搵我爸爸架車,我奶奶叫我唔好行咁快

伯爵府

biglove 發表於 17-12-13 21:46
我開刀生,唔洗陣痛我覺得好爽,好多人話好傷,但我覺得咩事都無,睇完呢個post更加無後悔
...

我都係咁話,不過我慘啲啲,開刀都經歷埋陣痛,因為阿b早產,入到醫院call醫生,姑娘問我既然生得你會唔會考慮順產,我話唔得,一~定~要~開~刀~

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我第一胎有剪, 第二胎冇剪, 反而第二胎個傷口大好多, 我又唔覺傷口痛, 只記得頭兩兩日有坐水泡, 惡露唔算多, 生完時有姨姨教我按肚, 惡露清得好快, 每日都沖涼洗頭, 保持乾淨, 坐月都算ok, 係谷奶同餵夜奶最辛苦

男爵府

回覆樓主

我第一胎痛足兩星期,一黎佢聯針手勢勁差,二黎逼左粒痔瘡出黎
第二胎都有聯針,但手勢勢完全唔痛,第二日可以活動自如,仲可以出埋院

首頁
12345...11

尾頁

跳至