想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

樓主..我都有同感呀
我有班朋友, 全部都生哂BB, 大家一年都會見幾次面, 佢地每次見親我都叫我快D生啦, 仲爭我一個未生ETC.. 每次約會..我都係睇住佢地餵細路食飯多過同我傾計..其實都幾心UP, 我變到好似外人甘

大宅

mojai0109 發表於 17-12-14 01:00
今日同朋友食飯 佢地一見面就恭喜我地。我同老公都呆左。 因為剛剛一個月前小產左。 個心聽完勁up... 同時 ...

希望bb快d返到你身邊,下次要迷信一點

大宅

Ashleydear 發表於 17-12-13 23:57
回覆 kevama 的帖子

唔,令我好懷疑係咪同一個人....個tone咁似

我其實真係有同佢講過,生小朋友宜樣野好講緣份,佢緣份到了係好值得高興,但要小心咁同人講可能唔小心傷害到人。我講到咁又以為好直接啦~

點知佢答我「我係你最好朋友,所以先同你直接講~」

大宅

26615337 發表於 17-12-14 09:29
樓主..我都有同感呀
我有班朋友, 全部都生哂BB, 大家一年都會見幾次面, 佢地每次見親我都叫我快D ...

好慘,我d朋友都係同你班朋友一樣,好彩佢地出黎食飯唔會帶B.B.,不過佢地話題完全離不開自己個仔,咁我就一個人低頭食野,又搭唔上咀,自己又難過,所以我已經少左見佢地好多,一年一次咋,費事食完飯自己唔開心。

大宅

樓主..我都有同感呀
我有班朋友, 全部都生哂BB, 大家一年都會見幾次面, 佢地每次見親我都叫我快D ...

我都係,開始覺得有d 朋友活動真係好唔想去了,好格格不入。

大宅

kevama 發表於 17-12-14 09:19
我今個月希望 xmas前可以成功植入..

祝你好運!

大宅

purplerain0348 發表於 17-12-14 03:44
我有個朋友又係咁,我當時剛小x咗,佢不斷係我面前講佢個女好可愛,又點點點……跟住我當時唔知點解好似篤 ...

為你難過..好好休息下先,一起加油

大宅

kevama 發表於 17-12-14 10:51
我都係,開始覺得有d 朋友活動真係好唔想去了,好格格不入。

你有無同朋友講自己做ivf?
我上次見佢地時,我有同佢地提過,因為真係識左好耐,但佢地都唔係好識得反應。有一個(她在當晚宣布自己有左十幾週)仲同我講:「你使唔使攪咁多嘢啊,又打針食藥,你好後生咋喎,咁細個,自己再試下啦,慳返d錢,我大家姐咪係養和做緊,見到佢大袋針就驚呀。」

我一見面望到佢個肚已經好難受,佢仲要咁樣話我,講野唔經大腦的,完全無諗過我之前做左幾多野先要行呢一步!

大宅

Leira 發表於 17-12-14 11:05
你有無同朋友講自己做ivf?
我上次見佢地時,我有同佢地提過,因為真係識左好耐,但佢地都唔係好識得反應 ...

我已經放棄解釋了...其實用下個腦諗就應該知道無人會特登攪咁多野,又洗錢又食咁多藥...

都唔明點解有人會講得出口問「點解要ivf?」

男爵府

想生BB熱投

kevama 發表於 17-12-14 10:53
為你難過..好好休息下先,一起加油

多謝你! 一齊加油

男爵府

想生BB熱投

樓主..我都有同感呀

呢種感覺就好似我有一個朋友,我地成班得佢一個未有男朋友,有次一齊出去食飯活動,個個都帶老公/男友,我覺得得佢一個無伴(心唸佢應該會孤獨)果次我無帶我老公,陪我朋友,當然唔會專登講,等佢唔使覺得尷尬

大宅

purplerain0348 發表於 17-12-14 11:41
呢種感覺就好似我有一個朋友,我地成班得佢一個未有男朋友,有次一齊出去食飯活動,個個都帶老公/男友,我 ...
YOU KNOW THAT FEEL SIS...所以而家我每次去都好尷尬, 好彩我老公都有陪我去..因為佢地都有帶老公去, 成餐飯..我同老公都睇住佢地照顧細路,
D野食擺到凍哂都唔敢食住..而家佢地D細路開始返學, 食飯又要超早食, 7點佢地都覺得遲, 因為細路第朝要返早

大宅

26615337 發表於 17-12-14 11:47
YOU KNOW THAT FEEL SIS...所以而家我每次去都好尷尬, 好彩我老公都有陪我去..因為佢地都有帶老公去, 成餐 ...

係啊,又要9點前返屋企同bb冲涼。

大宅

Leira 發表於 17-12-14 11:52
係啊,又要9點前返屋企同bb冲涼。
其實呢D都係其次, 有左小朋友我都明白會身不由己既..我係唔鍾意每次都聽到佢地叫我快D生啦..唉, 鬼唔知媽係女人咩

大宅

kevama 發表於 17-12-14 11:20
我已經放棄解釋了...其實用下個腦諗就應該知道無人會特登攪咁多野,又洗錢又食咁多藥...

都唔明點解有人 ...

係囉,你講得好啱,有時我都唔鐘意聽到朋友太多comment, 有d人又會嘗試比solution我,教我要點點點做,我聽完就算,都懶得解釋,有個朋友兩公婆年紀大過我,同我講只係周期day12做左一次就中左,佢地體溫又唔識量,連紅d都唔知係咩,心諗你只不過係幸運,唔好扮勁!

大宅

Leira 發表於 17-12-14 12:03
係囉,你講得好啱,有時我都唔鐘意聽到朋友太多comment, 有d人又會嘗試比solution我,教我要點點點做,我 ...
唯有當我地暫時同BB未有緣份住, 只要唔放棄..下個幸運兒就到我地既

複式洋房

Leira 發表於 17-12-14 00:01
一擊即中的人永遠唔會明白箇中的辛酸,每一個周期都像一個輪迴,無止境的擔心沮喪絕望崩潰抑鬱嫉妒,生生 ...

絕對認同,有時另一伴為了踏上 ivf 路而覺得痛苦,我唯有安慰他,同路的人也很多,早點面對問題比較好,

大宅

26615337 發表於 17-12-14 12:12
唯有當我地暫時同BB未有緣份住, 只要唔放棄..下個幸運兒就到我地既

(emoji)你貴言

大宅

royleung1983 發表於 17-12-14 12:16
絕對認同,有時另一伴為了踏上 ivf 路而覺得痛苦,我唯有安慰他,同路的人也很多,早點面對問題比較好,
...

一起加油!如果做ivf唔係有老公撑住我,我一早支持唔住。

大宅

Ashleydear 發表於 17-12-13 22:43
好多人講嘢都唔經大腦。之前有個朋友問我係咪有好消息,其實我嗰陣時啱啱小x,都唔想答佢,所以求其敷衍左 ...

呢d人擺明潤人jer、唔諗人地感受

首頁

尾頁

跳至