用戶登入

找回密碼 | 註冊

13oC.96%

義工

自由講場 今日: 594|主題: 956179

跳至
有人用緊日本 IRIS OHYAMA 除蟎吸塵機?值唔值?

民房

國民生產總值:772

侯爵府

國民生產總值:21671

2018勳章

回覆樓主:

我用袓国货。淘宝買。百多元細部吸床辱放便!

公爵府

國民生產總值:25304

cacamon 發表於 17-12-14 07:33

上個星期買,用咗兩次,吸床時幾乎全緑燈,黃燈只亮過幾次,只否表示冇咩塵蟎呢?等解答

珍珠宮

國民生產總值:41205

2018勳章

我係c奶 發表於 17-12-14 07:59
上個星期買,用咗兩次,吸床時幾乎全緑燈,黃燈只亮過幾次,只否表示冇咩塵蟎呢?等解答
...

綠係少蟎

http://searchingc.com/collections/iris-ohyama-ic-fac2/

男爵府

國民生產總值:6316

回覆樓主:

其實吸唔吸得清?

有D擔心用完只係將佢地
由深層帶到面層,吸唔走佢地

伯爵府

國民生產總值:17074

2018勳章

回覆樓主:

買左半年,唔覺有咩特別,擺多過用

大宅

國民生產總值:4631

回覆樓主

我都考慮緊呢部定V6 Mattress, Iris Ohyama新個部有熱力功能令床鋪變清爽,其他有UV既又唔想用. 但唔知吸力夠唔夠,我用依家部吸塵機,床鋪上真係可以吸倒好多塵,就算有無塵蟎,吸走D塵對健康都好D, 但個吸咀太細,要吸完張Queen size 床有D吃力。我鐘意ohyama個發熱功能但就怕吸力唔夠

翡翠宮

國民生產總值:97156

好媽媽勳章

回覆樓主

依家係咪第三代?
我由第一代水貨時,諗到依家都未決定買唔買....

子爵府

國民生產總值:11146

回覆樓主:

用緊, 我覺得OK, 我張床褥上面放左張床墊, 有次隔耐左唔吸, 一吸大部份都紅色, 嚇到我拿拿聲攞去洗!
不過我未用過其他機, 唔識比較, 可能淘寶嗰d仲正

子爵府

國民生產總值:11146

回覆樓主:

吸完一次係咁!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:2215

2018勳章

jolps 發表於 17-12-14 10:00
吸完一次係咁!
好誇張呀!!!! 日日陪住我地!!!!

民房

jolps 發表於 17-12-14 10:00
吸完一次係咁!

好恐怖!你張床訓左幾耐?你都用iris? 邊款?

民房

kattsang 發表於 17-12-14 09:22
我都考慮緊呢部定V6 Mattress, Iris Ohyama新個部有熱力功能令床鋪變清爽,其他有UV既又唔想用. 但唔知吸力 ...

uv有咩好同唔好?

民房

回覆樓主

本身鼻敏感,屋企人又有濕疹,所以想睇下會唔會有幫助

水晶宮

國民生產總值:53111

2018勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我買左IRIS第2代行貨,覺得佢好靚仔 又會變色(雖然覺得個燈流流地,都唔知真定假既) ,真係吸到唔少,張相係我第1次吸床。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

國民生產總值:7862

2018勳章

回覆 cacamon 的帖子

我用緊第一代, 可以吸到好多野出來, 我觉得值

珍珠宮

國民生產總值:33735

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

goo_littlebb 發表於 17-12-18 20:15
我買左IRIS第2代行貨,覺得佢好靚仔 又會變色(雖然覺得個燈流流地,都唔知真定假既) ,真係吸到唔 ...

係,我都係俾二代個樣吸引左
第一次真係吸到好多嘢
塵又好蟎又好啦,都叫乾淨左啲

男爵府

國民生產總值:8304

回覆樓主

吸完既床鋪真係無咁痕

大宅

國民生產總值:4631

cacamon 發表於 17-12-18 20:08
uv有咩好同唔好?

其實uv對人體有入侵性傷害,雖然一般我地見倒既紫光uv係已經做左隔離,但研究指現皆段仲未有一種用係電器上既物理可以做倒絕對隔離,一條少少既gap漏既紫外線長期接觸會引致皮膚病,癌症同誘發潛在性紅斑狼瘡。除非件野上既uv係假,只係用紫光扮,否則我覺得買得部機都應該幾常用,即係會週不時接觸倒。

另外乾爽已經可以減低蟎蟲既活性&繁殖,所以我覺得會發熱已經夠。

大宅

國民生產總值:4346

森永牛乳 發表於 17-12-14 09:07
其實吸唔吸得清?

有D擔心用完只係將佢地

我一直都擔心呢個問題所以唔敢買

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎