自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我同佢係故事已完結了一段時間,但係自己仍然放唔開。成日諗起以前嘅時光,我都知到如果再為此係咁樣,,自己只會困住係自己嘅回憶入面。發掘唔到出面嘅事物,係呢段時間我哋冇乜見過面,冇咩聯絡,但係我心入面我仍然有一個地位。我知道係佢心入面我已經冇咩地位,最近知道佢追一個女仔,我心裏面仍然忐忑、再一次為佢流淚!

我困住左係自己回憶入面,我亦都好清楚佢以前對我好,但佢對其他人更好,咁殘酷嘅現實都令我走唔到出去……光陰就咁過去

好痛苦

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

向前看

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

時間將會冲淡一切

寶石宮

2023年兔年勳章

lovely_princess 發表於 17-12-14 09:53
我同佢係故事已完結了一段時間,但係自己仍然放唔開。成日諗起以前嘅時光,我都知到如果再為此係咁樣,,自 ...

放下 向前

男爵府

15週年勳章

下個更可愛呀樓主

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

不要打聽佢既任何野,無希望既野,不能挽回既野,就不要再費神,徒添傷心。

將焦點轉移,去揾自己真正既所愛,去揾自己既事業,去揾自己既興趣,去揾令

自己開心既事.............

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

畀面勳章

男爵府

YY1101 發表於 17-12-14 09:59
時間將會冲淡一切

我都係咁諗,其實淡過一段時間,再見番嘅時候又會好忐忑。其實都過左好耐,係呢段時間我都困在入面。為咗忘記一個人要用幾年,中間冇咗尋覓只係沉溺:(

男爵府

my005 發表於 17-12-14 10:02
不要打聽佢既任何野,無希望既野,不能挽回既野,就不要再費神,徒添傷心。

將焦點轉移,去揾自己真正既所 ...

依家生活唔如意,以前生活開心好多,個段時間有佢出現,所以一諗起以前啲日子,佢就會佔咗一部份。

大宅

定個限期俾自己, 限期內任自己亂諗野, 唔開心, 喊, 但限期到就要放開, 逼自己繼續行

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lovely_princess 發表於 17-12-14 10:09
依家生活唔如意,以前生活開心好多,個段時間有佢出現,所以一諗起以前啲日子,佢就會佔咗一部份。
...

唔如意時會想舊事,我相信人人都經歷過,明的。

痛過哭過,就要再返回現實,若明知挽回唔到,就放手喇。

人,有時,會有一種錯覺,覺得在自己不情願下、無奈下,失去嗰個,係最好既。

有無睇過張柏芝既"十二夜"?會有d啓發既。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

水晶宮

佢都 move on追第二個女仔,你仲唸咁多!?

唔好為唔值得的人簁時間。

大宅

回覆樓主

加油樓主,為自己好好生活。

子爵府

回覆樓主:

let him go
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

水晶宮

回覆樓主:

他不適合你

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

lovely_princess 發表於 17-12-14 09:53
我同佢係故事已完結了一段時間,但係自己仍然放唔開。成日諗起以前嘅時光,我都知到如果再為此係咁樣,,自 ...
唔需要忘記佢, 沉澱落黎就會好, 時間到了, 一切都可以重新出發。
你若盛開, 蝴蝶便來!

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

佢已經對你無感覺,你已經响佢心中係.....nothing,如果佢仲愛你,佢會揾番你,更何況佢已經有新目標,仲追緊添。

唔好再沉溺响痛苦,痛苦只有你(因佢心中無你)你唔愛自己,無人幫到你,清醒,振作,加油,唔好比藉口回望過去,

侯爵府

送首:活得比你好
比你,你應該要生活得開心過佢
仲要將自己打扮得比同佢一齊更靚

我相信你既真名天子好快會出現

首頁

尾頁

跳至