想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

del

男爵府

回覆樓主

甘你睇左幾個週期梁醫生佢有無同你驗過哂你身體有無問題?

別墅

felixsky 發表於 17-12-14 12:46
甘你睇左幾個週期梁醫生佢有無同你驗過哂你身體有無問題?

梁醫生佢話正常呀。

陳醫生第一次見我, 佢話自然本身就係難中。我係到浪費時間。

子爵府

我見你標題想做IUI,咁陳醫生唔幫你安排?

男爵府

littlewrite 發表於 17-12-14 12:01
好唔開心
因為睇左幾個週期的梁醫生, 上個月無期,我就book咗 同一間診所 生殖科陳醫生有時佢會上下雜誌對陳 ...
我估我同你睇同一個梁醫生(女)?尖沙咀?我當時叫易約,亦無話唔做iui同ivf唔俾睇wor,不過都成2-3年前。但你想自然,西醫又真係唔多幫到你,指導一般生育資訊即可?

別墅

HOPEFORBB 發表於 17-12-14 16:12
我見你標題想做IUI,咁陳醫生唔幫你安排?

我同先生希望試多2個月自然, 再做iui, 再吾得先做ivf.
我可以找陳醫生做iui, 但初診見佢直過吾幫我做所以野, 包括照超聲波睇下有無蛋同比排卵藥,只係叫我做iui 同ivf 先好搵佢。 佢就走去同前台交代收我幾錢就走左出去。之後有jm 話我知, 佢地有 同一個遭遇, 我都無信心再搵賺到盡的醫生做iui, 一陣又覺得我做iui 賺得少黑面, 2邊都吾開心。

別墅

AAV 發表於 17-12-14 18:32
我估我同你睇同一個梁醫生(女)?尖沙咀?我當時叫易約,亦無話唔做iui同ivf唔俾睇wor,不過都成2-3年前。 ...

我開始時都易book.
上個月睇左陳醫生, 今個月就連梁醫生都book 吾到。
自然都想易中d, 所以搵婦科醫生開排卵藥同打破卵針。最少都照超聲波睇下幾時排

子爵府

回覆 littlewrite 的帖子

原來係咁。看醫生真係好講感覺,同人夾人緣。咁你睇開嗰個梁醫生有無幫你做過啲咩檢查,例如check AMH,FSH等。

別墅

HOPEFORBB 發表於 17-12-14 19:26
回覆 littlewrite 的帖子

原來係咁。看醫生真係好講感覺,同人夾人緣。咁你睇開嗰個梁醫生有無幫你做過啲 ...

fsh 未睇陳醫生時check 左正常哦。amh 醫生話有排卵可以吾洗驗住。不過陳醫生話要我驗amh, 不過個次睇到好嬲無驗。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

littlewrite 發表於 17-12-14 12:01
好唔開心
因為睇左幾個週期的梁醫生, 上個月無期,我就book咗 同一間診所 生殖科陳醫生有時佢會上下雜誌對陳 ...

咁奇怪既,有朋友之前有喺陳醫生度照卵而bingo的(emoji)(emoji)

大宅

littlewrite 發表於 17-12-14 19:39
fsh 未睇陳醫生時check 左正常哦。amh 醫生話有排卵可以吾洗驗住。不過陳醫生話要我驗amh, 不過個次睇到好 ...

醫生無照陰超,咁係睇d咩知你有排卵?
我之前睇家計會,睇左成好幾個cycle,話我排卵唔理想先開排卵藥比我,醫生話只可以食三個cycle,唔成功再食都無用。幫我唔到,唔駛再去。

但生植醫生話,果隻c字頭的口報排卵藥會令子宮內膜薄

陳醫生 第一次見你最後係咪收你1000?無照陰超有無收平你?

叫天不應

大宅

kellypp70 發表於 17-12-14 22:46
我之前睇家計會,睇左成好幾個cycle,話我排卵唔理想先開排卵藥比我 ...

我個中醫都係咁講,有d人食完clomid會令子宮內膜越來越薄,不利受孕。

別墅

kellypp70 發表於 17-12-14 22:46
我之前睇家計會,睇左成好幾個cycle,話我排卵唔理想先開排卵藥比我 ...

無收平。佢診金1000 包照超b 。 我day3 睇佢想照超聲波同食排卵藥, 試自然。 因為我同老公化驗報告初步都正常。 個次見陳醫生無照過我就話我試自然係 嘥心機, 只係叫我做iui, ivf. 咩意見都冇畀我 你都冇幫我照 因為嗰日都day 3 我已經book唔到其他醫生 攞唔到排卵藥。 係咪真係有卵我都唔知。 好似幫我照一照都好嘥佢時間

別墅

shanshan827 發表於 17-12-14 21:45
咁奇怪既,有朋友之前有喺陳醫生度照卵而bingo的(emoji)(emoji)

你講的陳醫生係咪我講的陳醫生?

別墅

Leira 發表於 17-12-14 23:00
我個中醫都係咁講,有d人食完clomid會令子宮內膜越來越薄,不利受孕。

我食左內膜都係剛剛合格炸。m 吾準食左準d
上週期陳醫生咩意見都無比, 所以我靠自己炸

大宅

認識瑞士牛牛第一回

littlewrite 發表於 17-12-15 02:49
你講的陳醫生係咪我講的陳醫生?

係陳億士嗎?

複式洋房

回覆樓主

可以去仁安睇啊,尖沙咀都有得睇,我睇左幾個月都係食排卵藥試自然,唔成功,之後叫試iui,但我老公唔想,所以佢就叫我試排卵針

別墅

miumiumomo 發表於 17-12-15 07:46
可以去仁安睇啊,尖沙咀都有得睇,我睇左幾個月都係食排卵藥試自然,唔成功,之後叫試iui,但我老公唔想, ...

請問你仁安睇邊個醫生?因為我都想卜仁安講iui不過我吾係太了解詳情,係點分自然定點!
同埋醫生會吾會建議你做iui or ivf thanks

別墅

miumiumomo 發表於 17-12-15 07:46
可以去仁安睇啊,尖沙咀都有得睇,我睇左幾個月都係食排卵藥試自然,唔成功,之後叫試iui,但我老公唔想, ...

好多人去仁安, 我都book左。 最快下星期。 希望到時未排啦。

別墅

Paulinebk 發表於 17-12-15 09:59
請問你仁安睇邊個醫生?因為我都想卜仁安講iui不過我吾係太了解詳情,係點分自然定點!
同埋醫生會吾會建 ...

我見好多人去仁安睇。 剛剛問過都小小貴架。

首頁

尾頁

跳至