家居寬頻 - 自由講場 - Baby Kingdom - 親子王國 香港 討論區

義工

自由講場 今日: 7106|主題: 967338

跳至
家居寬頻  

大宅

國民生產總值:4945

用緊香港寬x, 4月到期,咁快就追我續約 比個offer又貴,如果唔用佢,請問仲有咩其他選擇

子爵府

國民生產總值:10094

回覆樓主:

數碼O,其實都係同H K B X租線
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

別墅

國民生產總值:797

daughterma 發表於 17-12-14 16:02
用緊香港寬x, 4月到期,咁快就追我續約 比個offer又貴,如果唔用佢,請問仲有咩其他選擇 :quest ...

問題又來了,請問開咩價比你繼約?我就收過168,158包家居電話。有人話有線好鬼平,心思思想轉

大宅

國民生產總值:4691

2018勳章

回覆 daughterma 的帖子

3寬頻
500M家居寬頻
  • 500M寬頻36個月合約
  • 月費$119
  • myTV SUPER 組合 (24個月)
  • 免費無限用量hgc on air 屋外Wi-Fi服務(36個月)
  • 3香港4.5G 流動通訊服務(12個月)

大宅

metrochung 發表於 17-12-14 16:23
問題又來了,請問開咩價比你繼約?我就收過168,158包家居電話。有人話有線好鬼平,心思思想轉
...

宜家178, 加到2XX, 你話係咪要轉丫,用緊好似bb100, 加家居電話

大宅

馬拉雞 發表於 17-12-14 16:23
回覆 daughterma 的帖子

3寬頻

3 得唔得?

大宅

國民生產總值:1943

2018勳章

香港寬頻而家要你梗食埋my tv super, 轉smartone啦

侯爵府

國民生產總值:23496

daughterma 發表於 17-12-14 17:46
3 得唔得?

3 會斷線,一個月可以十次

我諗完約會轉返 hkbn

男爵府

國民生產總值:9093

3 得唔得?

用左4年, 完全正常

珍珠宮

國民生產總值:39482

2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

但佢真係好穩定,我仔指定要用。個tv super都幾多野睇

大宅

2018勳章

3 得唔得?

無咩問題

大宅

2018勳章

youhello507 發表於 17-12-14 18:06
3 會斷線,一個月可以十次

我諗完約會轉返 hkbn

斷線最有可能係你自己個ROUTER有問題 (有用ROUTER嘅話)

侯爵府

國民生產總值:23496

馬拉雞 發表於 17-12-14 19:57
斷線最有可能係你自己個ROUTER有問題 (有用ROUTER嘅話)

但我之前用了十年hkbn 冇事

一轉3 就咁,成日要熄 modem 熄 router
好煩

珍珠宮

國民生產總值:30607

3 得唔得?

“山"不穩定,數码0係租HKBN線

大宅

國民生產總值:1138

2018勳章

我hkbn18年2月合約完,本身$199,10月份已有CS狂打電話比我,又係開我2xx,又送tv super果d。我話減價啦,當佢話無得減,已最平,咁我話考慮下先。又不停打電話比我,又收到e mail 凶我話要收正價等等。好突然,有一日收到個e mail 話$179,送tv super,網上做,得2日期,最後我續約了。用咗3張約,賴得轉,而且不覺得差

子爵府

國民生產總值:12904

Leung424 發表於 17-12-14 21:09
我hkbn18年2月合約完,本身$199,10月份已有CS狂打電話比我,又係開我2xx,又送tv super果d。我話減價啦, ...

同你差唔多,開價2xx,開始真係唔打算續,後尾差唔多日日追call,基本每個星期減少少價,因為唔差又費事煩,最終18x續,比之前加左幾蚊,1000M+家居電話+myTV super,24個月

子爵府

國民生產總值:12904

daughterma 發表於 17-12-14 17:13
宜家178, 加到2XX, 你話係咪要轉丫,用緊好似bb100, 加家居電話

係,其實一開價就話要加成百蚊,你一係比較下其他價,一係等等。不過預佢日日追call你。

伯爵府

國民生產總值:15227

2018勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

我仲有一年約就已經叫我續啦!Upgrade到1000mb+mytv super 無電話 $199

大宅

Hansma 發表於 17-12-14 21:23
係,其實一開價就話要加成百蚊,你一係比較下其他價,一係等等。不過預佢日日追call你。
...

佢真係日日call, but我無聽佢地d電話,佢地揾我唔到,只係留錄音叫我call back 佢,我無理

伯爵府

國民生產總值:15782

回覆樓主

我用3幾年,100m,岩岩續約,$88/月,簽2年,送my TVs super

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.