親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

知唔知邊個有得賣大肚都啱著既雪褲?
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 17-12-15 12:26
知唔知邊個有得賣大肚都啱著既雪褲?

大肚去雪地旅行!老夫子之:

自尋煩惱!

伯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主

我喺雪地住咗廿年,四肢發達,遇到冰地,一樣滾地胡老,久唔久仆一次
去唔去,自己打算

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

claudialuk2011 發表於 17-12-15 13:58
大肚去雪地旅行!老夫子之:

自尋煩惱!

我都覺得係!但大肚前已買機票!

放下自在

象牙宮

大將軍 發表於 17-12-15 14:29
我喺雪地住咗廿年,四肢發達,遇到冰地,一樣滾地胡老,久唔久仆一次
去唔去,自己打算
...

明白! 謝謝你
放下自在

用戶要求終止服務

牛年勳章

回覆樓主

大肚行街唔使著雪褲,滑雪唔啱大肚婆玩。
未經許可,請勿轉載

伯爵府

cattz288 發表於 17-12-15 14:53

其實好多雪褲有兩條帶上肩的!可能要買大D size !

Or

Legging 加厚褲!不過濕了trouble d !

象牙宮

大笨鐘 發表於 17-12-15 14:58
大肚行街唔使著雪褲,滑雪唔啱大肚婆玩。

無無!點敢滑雪! 佢怕凍啫!
放下自在

象牙宮

claudialuk2011 發表於 17-12-15 14:59

其實好多雪褲有兩條帶上肩的!可能要買大D size !

thx
放下自在

侯爵府

回覆樓主

普通行街不如著2條褲就算,我之前去都係著厚黑色c袜再加牛仔褲/legging 再加牛仔褲都夠暖
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

象牙宮

lovececing 發表於 17-12-15 15:06
普通行街不如著2條褲就算,我之前去都係著厚黑色c袜再加牛仔褲/legging 再加牛仔褲都夠暖
...

駛唔駛買防水褲在外好d?
放下自在

侯爵府

cattz288 發表於 17-12-15 15:09
駛唔駛買防水褲在外好d?

我冇買,普通黎講你又唔會冇啦啦訓係雪上面,如果係好大雪你都係室內啦,所以唔易整濕條褲
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

象牙宮

lovececing 發表於 17-12-15 15:11
我冇買,普通黎講你又唔會冇啦啦訓係雪上面,如果係好大雪你都係室內啦,所以唔易整濕條褲
...

謝謝! 明晒
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 17-12-15 14:53

買了機票就忍下手唔好「攪」出人命啦!

男爵府

回覆 lovececing 的帖子

落雪時如有大風,雪喺打橫咁吹嚟,用傘都要向前,遮唔到下身,所以下身喺貼滿雪,加上入室內,雪就溶。

cattz288    發表於 17-12-15 18:00

伯爵府

bblover123 發表於 17-12-15 17:41
回覆 lovececing 的帖子

落雪時如有大風,雪喺打橫咁吹嚟,用傘都要向前,遮唔到下身,所以下身喺貼滿雪, ...

最怕大風雪係機場唔出唔入就真係煩!2016 xmas 試過!

珍珠宮

回覆樓主

雪褲用嚟滑雪的,大肚唔會滑雪掛

大宅

親子王國15週年勳章

要黎保暖用? 雪褲,褸,我都係响淘寶買既

男爵府

回覆樓主

去U 記買條毛底加厚褲,面層冼水!買大d 就得!但坦白直言:北海道我去過好幾次,雪地真係好鬼冼,我剛剛上月底去完,都「百佳」左一次,好鬼痛。仲親眼目睹當地人過馬路唔小心「百佳」完暈左,要等白車。
所以大肚婆去真係要小小小心。可免則免。

象牙宮

UVBUVC 發表於 17-12-15 18:03
要黎保暖用? 雪褲,褸,我都係响淘寶買既

係!但搵唔到大肚既, 不過jm話用吊帶雪褲, 應該都得既!
放下自在

首頁

尾頁

跳至