單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

租了一個月,業主是六十多歲上年紀女人,經常無故WhatsApp來發脾氣,連地產也話她很麻煩,我很困擾。

男爵府

吉蒂媽 發表於 17-12-16 00:36
租了一個月,業主是六十多歲上年紀女人,經常無故WhatsApp來發脾氣,連地產也話她很麻煩,我很困擾。
...

點解發脾氣,你有交租佢仲要發脾氣
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

吉蒂媽 發表於 17-12-16 00:36
... 你咪理佢,大家只是租屋関係有什麼可........................

大宅

回覆 吉蒂媽 的帖子

已應佢要求替前租客交水電媒,交完當然在租金扣,咁要在上班和上學時間罵我好扣租金。另風扇太破舊一早話唔要,佢不肯拆叫我拆,但拆少了牆壁上一個三支鑼絲掛鉤,佢叫我拆埋咁第二日拎俾地產,地産只好心WhatsApp圖片提佢拎,佢罵完地產好催佢,再WhatsApp錄音駡我。太多不能盡錄。

男爵府

吉蒂媽 發表於 17-12-16 13:54
回覆 吉蒂媽 的帖子

已應佢要求替前租客交水電媒,交完當然在租金扣,咁要在上班和上學時間罵我好扣租金。 ...

係未死約一年,一年好走,煩都煩死
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

大宅

rayhong9 發表於 17-12-16 18:25
係未死約一年,一年好走,煩都煩死

租了一個月,仲有十一個月,即走。

男爵府

吉蒂媽 發表於 17-12-16 13:54
回覆 吉蒂媽 的帖子

已應佢要求替前租客交水電媒,交完當然在租金扣,咁要在上班和上學時間罵我好扣租金。 ...
原來係咁,老人家可能係計算D,心平氣和D同佢講下啦,好來好去就算了

複式洋房

朋友的經歷:佢剛簽了租的一星期,仍未入伙。
佢一個女仔住,要求業主在前門及後門加裝防盜鏈,業主唔肯裝。
朋友為了自己人身安全,再三跟業主理論,話至多自己比錢裝....
講到牙血都出埋,最後業主只「批准」在後門裝防盜鏈,但不會負責有關費用;而前門依然唔比裝,就算朋友自己比錢裝都唔得.....
大家有冇見過咁唔講道理嘅業主?! 有冇聽過咁荒謬嘅事?! 只係安條防盜鏈啫😳😳😳😳😳
朋友依家又谷氣又擔心,唔通晚晚瞓覺前要推張檯或推個櫃去擋住度門以防有賊入屋?!
見我朋友咁慘但又幫佢唔到,大家有咩高見可以教吓路幫吓手?

男爵府

littletriangel 發表於 18-5-20 10:30
朋友的經歷:佢剛簽了租的一星期,仍未入伙。
佢一個女仔住,要求業主在前門及後門加裝防盜鏈,業主唔肯裝 ...

通常大門鎖都可以係入面 lock 起出面用鎖鑰都開吾到的,或用塊門膠係屋內頂住道門(不過要試吓夠吾夠實)

首頁

尾頁

跳至