自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

自從我生bb之後冇洗頭坐完月個頭痕到發癲好多好大塊的頭皮頭皮頭瘡頭痕流血 隔天洗頭滿頭都是頭油 有時勁起上黎 眉心鼻翼都又紅又痕又甩皮
之後用過好多洗頭水用完 都改善不了非常痛苦
我轉用了頭與膊頭 這是一個治標不治本的產品 如果日日用能夠控制一下我的頭部皮膚 可是我的頭部皮膚好了但是我的頭髮鞋十十
困擾了超過15年 有一次我無意間在youtube看到一個短片 當中講到 原來這個問題不是真菌感染 是蟎蟲而引致 之後片中教導用硫磺番梘內洗頭 我就上了淘寶找 不用兩蚊港幣 就已經完全好番了 因為這種番梘不能日日用 其他日子我仲可以用一啲好靚嘅日本牌子洗頭水頭皮好咗頭髮靚咗 很感動 最搞笑原來我面部皮膚都有勁多油 都係蟎蟲造成 用左一排都冇油了 我諗我d蟎蟲被殺死了 我之後再用泰國的白膠漿做mask 聽說可以扯走蟎蟲 爽爽
如果你都有呢個困擾,可以試一下...幾蚊搞掂...唔駛俾市面上的貴价什麼洗頭水拖你症

伯爵府

dala 發表於 17-12-16 09:04
自從我生bb之後冇洗頭坐完月個頭痕到發癲好多好大塊的頭皮頭皮頭瘡頭痕流血 隔天洗頭滿頭都是頭油 有時勁 ...

請問可以post YouTube link 同埋淘寶link 嗎?謝謝(emoji)

家人有這個問題,找了很多方法換了很多洗頭水也醫不好。

ada0707    發表於 17-12-16 09:39

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主

Thanks for sharing

子爵府

回覆 dala 的帖子

多謝分享,我都是有頭痕問題,試過好多隻洗頭水,之前睇醫生睇咗成千元,買好貴洗頭水用都無效,我都試下你介紹隻皂

男爵府

椰子油搽頭皮按摩,我覺得頭皮少左同埋無痕癢

男爵府

自從我生bb之後冇洗頭坐完月個頭痕到發癲好多好大塊的頭皮頭皮頭瘡頭痕流血 隔天洗頭滿頭都是頭油 有時勁 ...

Can you pls pm

大宅

可以pm 我資料嗎?

子爵府

回覆 dala 的帖子

請問你是用硫磺梘?可不可以睇影相嗎?

大宅

回覆樓主:

我家人都有此情況,可否提供硫磺梘照片看看和請教你如試用

男爵府

回覆 maymaggie 的帖子

https://www.youtube.com/watch?v=vYyu-7Y1EMA
其實有好幾段片,你可以煲下...
硫磺皂係淘寶search...搵最多人買果D睇埋D 評論先買,好似個几人仔一舊...一舊用左成個月都未用完
我唔100%包實WORK...但我WORK囉...試左成個月先分享....不過咁平試下有冇改善
我都上網查過,唔好日日用...我連用左三天後,之後就隔兩日一次...洗埋面...因為我的面都有片裡面講既問題

男爵府

回覆 cqwert 的帖子

市面上聲稱話醫到的洗頭水,又貴又臭...把鬼!最慘係用完髮質超衰,我之前試過藥房介紹貴野,妖!洗完頭有朕腸仔味...

伯爵府

dala 發表於 17-12-16 13:36
回覆 maymaggie 的帖子

https://www.youtube.com/watch?v=vYyu-7Y1EMA
唔該哂 !

一陣去裕華國貨搵下"硫磺皂", 家人試緊一隻政府醫院開的藥水, 都有少少效, 好似無咁痕。

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

男爵府

cathy-tse 發表於 17-12-16 14:25
Can you pls pmpm? you can search at taobao ^^

珍珠宮

點解有蟎蟲?

伯爵府

回覆樓主:

在裕華國貨買到了, 6蚊一塊。

相片左邊的是政府皮膚專科醫生給的洗頭水和藥水,(只是皮膚專科診所有普通門診沒有的。)都有效果的。

i_jdg    發表於 17-12-18 13:29

大宅

回覆樓主:

lm

珍珠宮

maymaggie 發表於 17-12-16 16:13
在裕華國貨買到了, 6蚊一塊。

相片左邊的是政府皮膚專科醫生給的洗頭水和藥水,(只是皮膚專科診所有普通 ...

中間那支很有效

子爵府

回覆 dala 的帖子

係呀!出面買話可治頭痕洗頭水,洗完頭又臭又無效

子爵府

自從我生bb之後冇洗頭坐完月個頭痕到發癲好多好大塊的頭皮頭皮頭瘡頭痕流血 隔天洗頭滿頭都是頭油 有時勁 ...起上黎 眉心鼻翼都又紅又痕又甩皮
之後用過好多洗頭水用完 都改善不了非常痛苦
我轉用了頭與膊頭 這是一個治標不治本的產品 如果日日用能夠控制一下我的頭部皮膚 可是我的頭部皮膚好了但是我的頭髮鞋十十
困擾了超過15年 有一次我無意間在youtube看到一個短片 當中講到 原來這個問題不是真菌感染 是蟎蟲而引致 之後片中教導用硫磺番梘內洗頭 我就上了淘寶找 不用兩蚊港幣 就已經完全好番了 因為這種番梘不能日日用 其他日子我仲可以用一啲好靚嘅日本牌子洗頭水頭皮好咗頭髮靚咗 很感動 最搞笑原來我面部皮膚都有勁多油 都係蟎蟲造成 用左一排都冇油了 我諗我d蟎蟲被殺死了 我之後再用泰國的白膠漿做mask 聽說可以扯走蟎蟲 爽爽
如果你都有呢個困擾,可以試一下...幾蚊搞掂...唔駛俾市面上的貴价什麼洗頭水拖你症
15年?

首頁

尾頁

跳至