用戶登入

找回密碼 | 註冊

19oC.77%

義工

自由講場 今日: 4890|主題: 949499

校際朗誦節

大宅

國民生產總值:1529

其實係唔係而家個俾分準則唔同咗?定係啲評判俾分手鬆呢?我記得細個參加校際朗誦節,要攞8字頭並唔容易,但而家個個都8x分,好容易就攞到merit

男爵府

國民生產總值:7192

2018勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

回覆樓主:

遊戲一場,不要太介懷,跟本得一個評判已經係好唔公平嘅事,我小朋友年年去,年年都冇獎,我只當俾佢去攞個經驗,喺咁多人面前表演,係難得嘅經驗

公爵府

國民生產總值:26218

15週年勳章

都唔係丫, 我女(90後)果年代都見多人8X幾

侯爵府

國民生產總值:22255

2018勳章

Beiku 發表於 17-12-16 11:17
其實係唔係而家個俾分準則唔同咗?定係啲評判俾分手鬆呢?我記得細個參加校際朗誦節,要攞8字頭並唔容易, ...

通脹 分數都脹

大宅

國民生產總值:2141

回覆樓主:

前幾日英文朗誦,冠軍係我睇來動作超級夸張,全程手舞足蹈,但語調平平似背誦,表現連季軍都不如,竟然有90分,只可以話評判buy佢

大宅

國民生產總值:1136

回覆樓主

系囉,讀錯,忘記,求讀書咁讀都有80無意思

大宅

國民生產總值:2629

回覆樓主:

一個分數入面包含發音,聲調,感情,表情,做手.....等

大宅

國民生產總值:1797

oneone11 發表於 17-12-16 11:41
前幾日英文朗誦,冠軍係我睇來動作超級夸張,全程手舞足蹈,但語調平平似背誦,表現連季軍都不如,竟然有90 ...

我去那場英詩朗誦,冠軍也是超誇張,也是90分。

大宅

國民生產總值:1797

Beiku 發表於 17-12-16 11:17
其實係唔係而家個俾分準則唔同咗?定係啲評判俾分手鬆呢?我記得細個參加校際朗誦節,要攞8字頭並唔容易, ...

今年去過一場粵語詩朗誦,評判說80%都是70幾分,因為她覺得大家都朗誦得唔好。

大宅

國民生產總值:4260

minniemouse131 發表於 17-12-16 11:21
遊戲一場,不要太介懷,跟本得一個評判已經係好唔公平嘅事,我小朋友年年去,年年都冇獎,我只當俾佢去攞個 ...

同意,我都係當畀小朋友去練習喺陌生人面前演說,對將來面試或工作時都有幫助。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎