用戶登入

找回密碼 | 註冊

19oC.82%

義工

今日: 226|主題: 59142

坐月訓唔到

別墅

國民生產總值:603

啲人成日話坐月好眼瞓,但係我一啲都瞓唔好。 早上有陪月幫手,有時間瞓但我居然好精神。 夜晚想瞓又冇得瞓要湊b。 再加上胃炎, 食得好少 又要泵奶, 坐月坐咗12日已經輕左8kg.

大家坐月係咪都係咁辛苦?

大宅

國民生產總值:1286

其實佢都BB未介夜奶之前都係過呢啲咁生活

大宅

國民生產總值:3368

ylam2 發表於 17-12-16 11:43
啲人成日話坐月好眼瞓,但係我一啲都瞓唔好。 早上有陪月幫手,有時間瞓但我居然好精神。 夜晚想瞓又冇得瞓 ...

無錯,bb 未介奶就係咁架啦!
每個媽媽都無得瞓,不過泵奶又真係幾攰架
唯有早上迫自己上床瞓啦,無計!

珍珠宮

國民生產總值:47605

回覆樓主

係咁,個人真係癲癲地。
我孖寶頭個月真係
不過我2個陪月,一個做24。晚上我係專心泵奶。
而家3個月好好多bb晚上可以連續訓倒6-7個。
不過我繼續請我個陪月,佢湊得好好。

別墅

t08 發表於 17-12-16 19:40
無錯,bb 未介奶就係咁架啦!
每個媽媽都無得瞓,不過泵奶又真係幾攰架
唯有早上迫自己上床瞓啦,無計!

早上點都訓唔到,好慘

別墅

puppydingo 發表於 17-12-16 20:42
係咁,個人真係癲癲地。
我孖寶頭個月真係

希望快d到3個月啦!我都好後悔冇請24小時陪月。

別墅

國民生產總值:718

回覆樓主

我坐月係好想訓都無時間訓,自己又無請陪月,自己媽咪奶奶幫手坐月,平時搞家務整野食個d已經忙到咩咁,佢哋都辛苦,無謂再要佢哋湊埋b

大宅

國民生產總值:4091

回覆樓主:

反而生完大女,細女坐月唔會話攰 成日想訓 不過我就有媽咪幫手湊女 希望今胎都唔會攰

珍珠宮

ylam2 發表於 17-12-17 05:36
希望快d到3個月啦!我都好後悔冇請24小時陪月。

貴不過值得。
輕鬆好多。
我而家加倒5個月,之後姨姨無期
不過而家3個月孖寶已經妤stable

侯爵府

國民生產總值:24160

回覆樓主

夜晚唔夠訓,日頭應該好眼訓,抓緊時間補充睡眠先啱。bb仲細,未戒夜奶之前都係辛苦架

複式洋房

國民生產總值:291

puppydingo 發表於 17-12-16 20:42
係咁,個人真係癲癲地。
我孖寶頭個月真係

想請問24小時嘅陪月要幾錢?

珍珠宮

Chocolateee 發表於 17-12-19 02:34
想請問24小時嘅陪月要幾錢?

我孖b 46000

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎