自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

有冇 jm 用緊高去水嘅揭蓋式洗衣機, 乜野牌子?好吾好用?

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

p記
6.5kg高水位,唔洗$3000
用左5年,脫水夠乾

伯爵府

回覆樓主

日立,我上個部用左12年

wcpcelia    發表於 17-12-18 09:10

伯爵府

回覆樓主

Hitichi用左十多年

大宅

asa2012 發表於 17-12-16 21:09

我果部日立都13年

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

asa2012 發表於 17-12-16 21:09
冇維修過? 是否 "Made in Japan"? Thanks

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Sbbxoxo 發表於 17-12-16 23:35
我果部日立都13年
日式機? 因為我放洗衣機位, 只可放歐洲機 (600 x 400)細機那種

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

dw0501 發表於 17-12-17 18:42
日式機? 因為我放洗衣機位, 只可放歐洲機 (600 x 400)細機那種

金章
放下自在

伯爵府

dw0501 發表於 17-12-17 18:39
冇維修過? 是否 "Made in Japan"? Thanks

無維修過,不是日本製造

子爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

侯爵府

asa2012 發表於 17-12-18 06:54
無維修過,不是日本製造
好利害... 我媽咪第一部洗衣機就是日式機, 常有小問題, 要維修 (2-3 今年), 後來用金章, 又係常小維修...我現在買平D 金章, ~HK$4,000, 如壞, 有 promotion 平機, 就換機算, 怕煩

禁止訪問

夏天玩到顛

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

金章,波蘭做,三千幾,夠硬淨,暫時都幾好用

男爵府

畀面勳章

annsochan 發表於 17-12-16 17:40
有冇 jm 用緊高去水嘅揭蓋式洗衣機, 乜野牌子?好吾好用?

三星,我用了七年啦!

禁止訪問

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

oceandeepsea 發表於 17-12-19 12:35
金章,波蘭做,三千幾,夠硬淨,暫時都幾好用

我都剛轉用 希望襟,上次惠而普就

男爵府

annsochan 發表於 17-12-16 17:40

我剛剛換左部三星好好用,重點係洗完D衫吾打結,係香港價X網買連送貨$2140

http://www.samsung.com/hk/washing-machines/top-loader-wa70h4200sg/

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

Panasonic, 用咗超過10年

伯爵府

之前一部金章用左差不多9年.
所以 2014年換機時就買番金章.
依家用左三年, 依家脫水時好嘈好震, 而且有少少水在蓋頂流出. 可能好快壞了.
而且部機好早期用時, 個內蓋膠都穿左個小孔.
依家 d 電器質素不如以前了.

大宅

回覆樓主:

剛買P記,高水位7kg, so far so good, 一般洗衣45-50分鐘內完成

首頁

尾頁

跳至